Bu Blogda Ara

23 Haziran 2019 Pazar

EL SANATLARIEl Barro, tüm dünya için Meksika geleneği


EL SANATLARI

El Barro, tüm dünya için

 Meksika geleneği

Hepimiz çamurdan geliyoruz
Rubén Marín, El Coyote Emplumado pdf ile ilgili görsel sonucu

Kil'in tüm Kolomb öncesi kültürlerde mevcut olmasının yanı sıra , zamanımızda kalmıştır, onu kimliğimizin bir parçası olarak ve günlük yaşamımızda kullandık. Çömlekçiler pozol için tabaklarda, kahve için kavanozlarda, solucan tuzunda veya mezarda tepsilerde; ve evimizi şununla dekore etmeyi önemsiyoruz: vazolar, kaplar, saksılar, dekorasyon figürleri ve onu günlük yaşamımızda işgal etmek için düşünebileceğimiz her şey.
Meksika çamur angelica-portalları-01
Fotoğraf Angelica Portales
İşin aslı, hemen hemen her el sanatları dükkanında veya pazarında kil alabildiğimiz ve bu yüzden sevdiğimiz ya da işlevsel olan parçayı seçebiliriz; Ama hiç nasıl yapıldığını düşündün mü? Nereden geliyor? ve hepsinden önemlisi. Dünyanın bize verdiği bu müthiş "bileşen" ile başka ne yapılabilir? Meksika'da çamur keşfedecek yerler var mı? Bundan eminiz, bu yüzden size nerede olduğunu söyleyelim.
Meksika çamur Bruno-de-souza-Leno
Fotoğraf Bruno de Souza Leno
Morelos eyaleti bu malzemenin geniş bir üreticisidir. İster kuru ister ıslak olsun çamur her zaman insan elleriyle temas halindedir. Tlayacapan'da Barro Fuarı Kasım ayının son haftasında (bu 2016'da 22'den 28'e kadar) gerçekleşecek. Çanak çömlek atölyelerine ve etkinliklerine ek olarak (kil ve kil işçiliği sanatı), dünyanın özüyle temasa geçebilirsiniz.
Meksika kil Carlos-Ginard
Fotoğraf Carlos Ginard
Kil ve çamur, doğal elementler içeren ve genellikle plastisite vermek için ideal olan kimyasal bir kompozisyon içeren topraklardır; Kurutma anında yaratıcı çömlekçilerin onu popüler bir sanat eserine dönüştürmek için verdiği sağlam yapıyı koruyabilir.
Fotoğraf Jose Luis Ruiz
Fotoğraf Jose Luis Ruiz
Kaolin, ağırlıklı olarak seramik işlerinde kullanılan bir başka saf beyaz kildir. Meksika Cumhuriyeti’nin tüm eyaletlerinde, ayrıntılı parçaları özenle işleyen ustalar var ve bu geleneği şaşırtıcı parçalar yaratmaya iten nesiller boyunca teknikleri miras kalıyor.
Fotoğraf Jose Luis Ruiz
Fotoğraf Jose Luis Ruiz
Öte yandan, Catemaco Veracruz'da doğal haliyle çamur bulduk, göl ve göl çevresi kili meşrulaştırıyor ve bu da kimliğe bürünüyor. Bu belediyede bir tur atmak, yerel geleneklerin geleneklerine ve tasavvufuna girmek.
Meksika kil jvargas

Şamanlar ya da şifacılar tarafından uygulanan çamur maskeleri, torna tezgahlarını (parçaları yapmak için döner alet) ve büyüleyici kabul edilebilir dekoratif eserleri gerçekten kabul edilebilir fiyatlarla satıyor.
Meksika kil-03

Doku, nem ve kurutma, çamurun mükemmel bir parça üretimi için sahip olması gereken temel özellikleridir. Prehispaniklerin, farklı kültürlerin tanrılarını temsil eden parçalara ulaşana kadar vazo ve sürahi gibi günlük yaşam için parçalar yapmak için elleriyle toprak ve kil çalıştığı açıktır.
çamur Meksika-Tlaloc-foto-Travis

Tekniğin azar azar kaldığından emin olabiliriz ki, günümüzde kili karakterize eden sertliği vermek için parçaların pişirilmesi ortaya çıkmıştır. ve farklı teknikler olmasına rağmen, yere bağlı olarak, her bir kil parçasına seçkin bir parlaklık kazandırmak için emaye veya lak kullanılır.
Meksika kil ulises-çiftlik
Fotoğraf Ulises Corral
Kilin manipülasyonunu mükemmelleştiren kültürler arasında Zapotekler öne çıkıyor ve bugün iki çeşit çamur var: siyah ve yanmış.
çamur Meksika-angelica-portalları
Fotoğraf Angelica Portales
Bir yandan siyah kil bu renk değil, Oaxacalıların tipik tekniğidir; Eğik kesikler ve simetri, oksidasyona benzer bir reaksiyon oluşturmak için iki ağızlı bir fırının kullanılmasından oluşan karakteristik elementlerdir.
çamur Meksika-adam-le-sayfa
Fotoğraf Guy onu Sayfa
Öte yandan yanmış kil, bu işleri karakterize eden mat bir dokunuş vermek için kum ve kil ile çalışır. San Bartolo Coyotepec ve Atzompa, Oaxaca Şehri kıyısındaki kasabalardır ve ziyaret etmelisiniz.
Meksika kil Izucar-1
Fotoğraf Jose Luis Ruiz
Meksika Devleti Metepec'te, bu yaşamın temsil ettiği görkemini doyuran dekoratif unsurlarla yaşam döngüsünü çevreleyen yüce bir kırmızı kil işi olan ünlü Hayat Ağacı vardır. Bu kil, aynı zamanda ünlü doğum hacılarını yapmak için de kullanılır.
Fotoğraf Jose Luis Ruiz
Fotoğraf Jose Luis Ruiz
Tlaxcala'nın sivri çamuru ve doğa unsurları; Puebla'daki Izúcar de Matamoros'un parlak renklerinin polikrom çamuru; Pátzcuaro, Michoacán'dan sırlı ve pürüzsüz çamur. Ve farklı renklerde bu topraklar daha çamur olduğunu bilmiyorum!
Fotoğraf Jose Luis Ruiz
Fotoğraf Jose Luis Ruiz
Gerçek şu ki Meksika, bize kimliği, çeşitliliği veren ve zanaatkarların ellerinin sihir ürettiğinin açık bir örneği olan, kilden yapılmış bir “monerias vakası” dır.
Fotoğraf Jose Luis Ruiz
Fotoğraf Jose Luis Ruiz
Eğer bir gezginseniz, Meksika'nın her köşesinden faydalanmanızı ve hatıra olarak bir parça kil almanızı öneririz. Meksika'nın bu küçük parçasını bir ev veya işyerinde, kil köklerimizi ve kil rengimizi hatırlayarak paylaşmak daha iyi.
Fotoğraf Jose Luis Ruiz
Fotoğraf Jose Luis Ruiz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...