Bu Blogda Ara

29 Haziran 2019 Cumartesi

Kara Fatma kimdir? Hikayesi nedir?



Kara Fatma kimdir? Hikayesi nedir?

Kara Fatma kimdir? Hikayesi nedir?

Kara Fatma kimdir? Kısa süre önce sosyal medyanın en konuşulan konuları arasında yer alan Kara Fatma tartışmasının ardından konuyla ilgili araştırmalar yapılmaya başlandı. Tarihte önemli yeri olan Kara Fatma isminin hikayesi merak ediliyor. Kara Fatma kimdir? Sorusunun cevabı.




                      FATMA SEHER ERDEN KİMDİR?                                    
1888’de Erzurum'da dünyaya gelen Fatma Seher, Balkan Harbi yıllarında asker olan eşiyle Edirne'ye yerleşir. Sarıkamış'a gönderilen eşiyle bu defa Doğu Cephesi'nde çeşitli görevler üstlenir. Eşinin şehit düşmesinden sonra Fatma Seher'in savaş sahnesine çıktığı görülür. Akrabalarından oluşan bir müfreze oluşturur.
Fatma Seher, Sivas Kongresi sırasında Mustafa Kemal Paşa ile görüşerek savaşa katılmak için izin ister. "Kara" lakabını da ve üsteğmen rütbesini de Mustafa Kemal'den alan Fatma Seher, aşçılık, hasta bakıcılık, hemşirelik gibi pek çok görevin yanında İstiklal Harbi'nde 300 kişilik birliği komuta eder.
Savaşın sona ermesinden sonra İstanbul'a yerleşen Fatma Seher, devletin kendisine bağladığı maaşın tek bir kuruşuna bile dokunmadan Kızılay'a bağışlar. Fatma Seher, 2 Temmuz 1955'te 67 yaşında İstanbul Darülaceze'de hayatını kaybetti. Kasımpaşa’daki Kulaksız mezarlığına defnedildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...