Bu Blogda Ara

27 Haziran 2019 Perşembe

Rusya Sibirya’da Türk-Altay “Buz Kızı” olarak bilinen en eski dövmeli insan olarak biliniyor





Rusya Sibirya’da Türk-Altay “Buz Kızı” olarak bilinen en eski dövmeli insan olarak biliniyor





Rusya Sibirya’da Türk-Altay “Buz Kızı” olarak bilinen ve 2.500 yıllık geçmişi olan mumya, bilinen en eski dövmeli insan olarak biliniyor. Atlarıyla birlikte gömülen Buz Kızı’nın 25’li yaşlarda vefat ettiği ve bulgulara göre akciğer kanserinden öldüğü tespit edildi.
 

Ukok Prensesi, Altay Prensesi veya Ochi-Bala olarak da bilinen Sibirya Buz Kızı, Altay Bölgesi’ndeki manevi liderlerin ve yaşlıların isteği üzerine çıkarıldığı mezara geri konulacak. Yeraltı dünyasına açılan kapının açık olması için geri gömüleceği bildirildi.Şaman Türk inancına göre son zamanlarda meydana gelen sel ve depremlerin Buz Prenses’in rahatsız edilmesinden kaynaklandığı düşünülüyor. Altay bölgesindeki Türkler, mumyanın geri gömülmesi için kampanya başlattılar.


Altaylarda 1993 yılında keşfedilen Türk Buz Kızı MÖ. 5. yüzyılda yaşamıştır. Rus arkeologlar mumyanın Avrupalı olduğunu iddia etseler de mumyadaki dövmelerin Türk sanatı olması onları da Türklerin ataları olduğuna ikna etti.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...