Bu Blogda Ara

8 Temmuz 2019 Pazartesi

Avcılık







Avcılık

Bu sayfada Avcılık nedir Avcılık ne demek Avcılık ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Avcılık anlamı tanımı açılımı Avcılık hakkında bilgiler resimleri Avcılık sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz.


Avcılık nedir, Avcılık ne demek

  • Avcının yaptığı iş.
  • Avcı olma durumu
Bilimsel terim anlamı:
Genellikle toplayıcılıkla birlikte yapılan, ama toplayıcılıktan daha ileri bir tekniğe dayanan; ok, mızrak, çengel, topuz, balta, ağ, zıpkın, olta, sapan, tuzak gibi av araçlarıyla türlü zehirleri; at, köpek, atmaca, şahin gibi hayvan ve kuşları gerektiren, insanlığın en eski besin elde etme yolu. a. bk. toplayıcılık.
İngilizce'de Avcılık ne demek? Avcılık ingilizcesi nedir?:
hunting

Avcılık hakkında bilgiler

Avcılık, başlangıçta insanların karınlarını doyurmasına yönelik olan bir faaliyet. İlk insanlar ovalarda dolaşırken toplayabildikleri bitkiler ve kovalayıp yakalayabildikleri küçük hayvanlarla beslenmişlerdir.
Taş Devri insanları, binlerce yıl boyunca avcılıkla yaşamlarını sürdürdüler. Mağaralarda barındılar, keskin ve sert taşlardan silahlar yaptılar. Ok, mızrak ve topuzla mamut, rengeyiği ve ayı gibi büyük hayvanları avladılar. İnsanlar hayvanlar kadar güçlü ve çevik değildi, ama zekâları, silah yapma yetenekleri avcılıkta başarılı olmalarını sağladı. Ayrıca bu ilk insanlar, kendilerine avcılıkta yardımcı olması için köpek gibi bazı hayvanları da eğittiler. Çoğu zaman bir geyik ya da yabani at sürüsünü bir uçuruma doğru sürüp avladıklarında, bütün topluluğa yetecek kadar yiyecek elde etmiş oluyorlardı.


İnsanlar karınlarını doyurmak için ekip biçmeyi ve hayvan yetiştirmeyi öğrendikten sonra da avcılığı sürdürmüşlerdir.
Tuzak kurma da avcılık yöntemlerinden biridir. İnsanlar tuzakla vahşi hayvanları etleri ve kürkleri için, bazen de zarar vermelerini önlemek ya da bilimsel araştırmalar yapmak için yakalarlar.

Avcılık ile ilgili Cümleler

  • Onun sevdiği eğlenceler avcılık ve golf.
  • Avcılık milli parklarda yasaklanmıştır.
  • Avcılık olacağını düşündüğüm kadar çok eğlenceli değildi.
  • Avcılık ruhsatınız var mı?
  • Avcılık artık yasaklanmıştır.
  • Korunan alanlarda avcılık yasaktır.
  • Balıkçılık, avcılık, yürüyüş ve kayakçılık popülerdir.
  • Avcılık oyunu bu huzurlu vahşi doğada yasaklanmıştır.
  • Milli parklarda avcılık yasaklanmıştır.

Avcılık anlamı, tanımı:

Avcı : Bir şeyi büyük bir istekle izleyen ve bulup ortaya çıkaran, tanıtan kimse. Gökyüzünün güneyinde bulunan bir takımyıldız, Cebbar, Orion. Avı kendine iş edinen kimse. Başka hayvanları yakalamakta usta olan (hayvan).
Avcılık etmek : Avlanma ile uğraşmak.
Sünger avcılığı : Sünger avcısının yaptığı iş.
Durum : Duruş biçimi, konum, tavır. Bir şeyin içinde bulunduğu koşulların hepsi, vaziyet, hâl, keyfiyet, mevki, pozisyon. Ad soyundan kelimelerin birbirleriyle edatlarla ve fiillerle ilişkilerini belirleyen biçim, hâl. Bireyin toplum içindeki ilişkileriyle belirlenen yeri.


Başlangıç : Bir iş, bir dönem, bir hayat vb.nin ilk bölümü. Ön söz, giriş, mukaddime.
İnsan : Huy ve ahlak yönünden üstün nitelikli (kimse). Toplum hâlinde bir kültür çevresinde yaşayan, düşünme ve konuşma yeteneği olan, evreni bütün olarak kavrayabilen, bulguları sonucunda değiştirebilen ve biçimlendirebilen canlı. Âdemoğlu, âdem evladı.
Karın : İç, gönül, akıl, kafa. Bazı şeylerde şiş ve içi boş bölüm. Ahlaki açıdan kabul edilemeyen şeyleri kabullenme. Mide. Döl yatağı. Gelen ve yansımış dalgaların girişimiyle oluşan duraklı dalgalarda en büyük genlikte titreşen noktalar. İnsan ve hayvanlarda gövdenin kaburga kenarlarından kasıklara kadar olan ön bölgesi.
Doyurma : Doyurmak işi.
Yönelik : Belli bir yöne çevrilmiş olan, müteveccih.
Faaliyet : Canlılık, hareket. Çalışma. İşler durumda olma, etkinlik.
İş : Sürme. Dumanın değdiği yerde bıraktığı kara leke. Yakıtın tam yanmamasından oluşan, dumanla yükselen kömürleşmiş tanecikler.
Olma : Olmak işi.
Avcılık ölümü : Avlanma nedeniyle balıkların stoktan eksilmesi olayı.

Diğer dillerde Avcılık anlamı nedir?

İngilizce'de Avcılık ne demek? : adj. sporting
n. hunting, shooting, the chase
Almanca'da Avcılık : n. Jagdwesen, Jägerei, Weidwerk
Rusça'da Avcılık : n. звероловство (N)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...