Bu Blogda Ara

10 Temmuz 2019 Çarşamba

Wang Xingren" ataları güney Çin'dendir




Kırsal alanlardaki Golden Retriever, Samoyed, Fino köpeği ve “Türk Köpekleri” gibi aile evcil hayvanları, insanların en sadık dostları arasındadır, köpeklerin hassas dokunuşları ve doğal mizaçları ile bilinir, sadece insan işini çözmezler. Teknik problem aynı zamanda insan hayatının en sadık koruyucusudur.
Çok sayıda sevimli evcil hayvan olarak, köpek nereden geliyor? Günümüzün çeşitli köpek ırkları tarafından hangi karmaşık evcilleştirme ve göç süreçleri yaşanmıştır?
Son zamanlarda, Çin Bilimler Akademisi'nin Kunming Zooloji Enstitüsü'nden Akademisyen Zhang Yaping'in araştırma ekibi, köpek genomisi araştırmalarında ilerleme kaydetmiş, araştırma grubu, bu sorunu analiz etmek ve köpeğin Güney Çin'den geldiğine ve evcilleştirildiğine inanmak için uluslararası üne sahip "Amerikan Bilimler Akademisi Dergisi" nde bir makale yayınladı. Yaklaşık 33.000 yıl önce.
Evcil köpeklerin kökeni ve evcilleştirilmesi tartışmalı bir bilimsel konu olmuştur. 2015 yılında, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Cornell Üniversitesi'nden Shannon gibi araştırmacılar, yerli köpek popülasyonlarının çok sayıda bütün genom DNA verilerini analiz ederek Orta Asya kökenli yerli köpek kökeninin analiz edildiği hipotezini analiz etti. Çin Bilimler Akademisi, Kunming Zooloji Enstitüsü'nden Akademisyen Zhang Yaping'in araştırma ekibi, bu sonucun, genom çapında yeniden sıralama verisi analizine dayanarak, yerli köpeğin güney Asya kökenli deseni ile çakıştığını buldu. Bu amaçla araştırmacılar, Shannon ve arkadaşlarının çalışmalarını yeniden düzenlediler ve Shannon ve arkadaşlarının geleneksel coğrafi bölünmenin aksine, Nepal ve Moğolistan'ı Orta Asya'ya sınıflandırdıklarını buldu. Kaynaklanabilecek bir köpek grubu.
Makalenin ilk yazarı, Çin Bilimler Akademisi, Kunming Zooloji Enstitüsü'nün bir ortak araştırmacısı olan Dr. Wang Guodong, Pekin Haber muhabirine Güney Çin kökeninin yayınlanmış verilerinin Güney Çin köpek nüfusunun yayınlanmış verilerini bütünleştirmek olduğunu söyledi. En küçük zincir dengesizliği ile, güney Çin'e olan destek, Nepal ve Moğolistan yerine yerli köpeklerin kökenidir.
Gizli 1 "Orta Asya'nın kökenini" devirebilir misiniz?
Araştırma ekibi iki ana soruna dikkat çekti: Çin menşeli genetik kanıtlar olduğunu söylüyor
Wang Guodong, şu anda akademik çevrelerin çoğunlukla köpeklerin kökenleri, Doğu Asya'nın kökenleri ve Orta Asya'nın kökenleri hakkında konuştuğunu söyledi.
2015 yılında Shannon ve ark., Yerli köpeklerin Orta Asya kökeninin, çok sayıda yerli köpek popülasyonunun genom çapında DNA çip verilerini analiz ederek analiz edildiği hipotezini analiz etti. Verilerin karşılaştırmalı analizi sayesinde, araştırma ekibi makalede Orta Asya'nın kökeni hipotezini öneren iki sorun olduğunu buldu.
“Birincisi Moğolistan ve Nepal'i Orta Asya olarak konumlandıran coğrafi bölünme, ancak aslında bu iki ülke Orta Asya'nın kapsamına girmiyor ve ikincisi de makaleleri pek çok örnek kullanmasına rağmen güney Çinimizden örnekler içermiyor. Verilerini ve internette zaten mevcut olan verileri karşılaştırıp analiz ediyoruz. Analizlerini tamamıyla analiz ettikten sonra, Güney Çin’in Orta Asya’dan daha erken olduğunu ve ön sonuçların menşe olduğunu tespit ettiler. ”
Wang Guodong gazetecilere verdiği demeçte, yerli köpeğin ata gri kurtunun dünyada çok geniş bir dağılıma sahip olmasına rağmen, yerli köpeklerin her yerde gri kurtlardan evrimleşmediklerini, ortak bir kökene sahip olduklarını söyledi. Araştırmacılar, köpek popülasyonlarının genetik çeşitliliğini farklı bölgelerden karşılaştırarak, güney Güney Asya'daki köpek nüfusunun en yüksek çeşitliliğe sahip olduğunu bulmuşlardır.
Araştırma ekibinin kullandığı “Guadong,“ Modern insanların kökenleri, Afrika kökenli insanlar, menşe yeri, en yüksek genetik çeşitliliğe sahip araştırmada, yerli köpeğin kökeninin Doğu Asya'nın güney kısmı olduğu sonucuna varılabilir. ”Dedi. Doğu Asya, Güneydoğu Asya, Avrupa, Afrika ve Kuzey Amerika'dan gelen veriler, evcil köpeklerin kökenine dair rapor edilen tüm örnekleri kapsayan iki yıl boyunca toplanmıştır. Bundan sonra, bu gri kurtların, korkunçların ve dünyanın dört bir yanından gelen köpeklerin farklı cinslerinin genom dizilimi yapıldı.
Ek olarak, filogenetik ağacın yapısı da yukarıdaki sonuçları desteklemektedir. “Genel olarak konuşursak, filogenetik ağaç bu konuların soybilimine eşdeğerdir. Antik grup ilk önce ağacın kökünden ayrışacaktır. Bu çalışmada, Güney Asya'dan evcil köpek örnekleri sistemde yer almaktadır. Gelişim ağacının temel konumu "diyor Wang Guodong.
Sır 2 Güneyden gelen köpek nerede?
Hala belirlenecek, binlerce örnek koleksiyon tamamlandı
Önceden, Zhang Yaping’in takımı ünlü araştırma dergisi Cell Research’te yayınlanmış ve yaklaşık 33.000 yıl önce Doğu Asya’nın güney kesiminde köpeğin yavaş yavaş evcilleştirildiğini ve ardından yavaş yavaş dünyaya göç ettiğini söyledi.
Raporlara göre, dünyada farklı mizaç ve şekillerde 400'den fazla cins köpek var. En az 2.000 yıl önce var olan Chow Chow köpekleri ve 200 yıldan daha az geçmişe sahip Alman Çobanları vardır. Tam da köpek grubunun zengin çeşitliliği nedeniyle köpekler, av köpekleri, kızak köpekleri, rehber köpekler, uyuşturucu köpekler ve kurtarma köpekleri gibi çeşitli roller için kullanılabiliyor. Zhang Yaping, Wang Guodong ve diğerlerine göre, bu köpeklerin ataları güney Çin'den geldi.
Wang Guodong, "On binlerce yıl süren göç ve evcilleştirmeden sonra, köpekler insanlarla birlikte büyümüş ve çeşitli çeşitler oluşturmuştur." Dedi.
Güney Çin’de köpek hangi bölgeden geliyor? “Önceden Doğu Asya'nın güney bölgesi olduğu tespit edildi. Zaten yayınlanmış Çinli güney köpekler grubunun verilerini birleştirerek, şu anda güney Çin'e indirgendiğini belirtti.” Wang Guodong, güney Çin'in geniş alanlarının Yangtze Nehri Havzası, İnci Nehri Havzası ve Yunnan-Guizhou Platosu ve belirli kökenleri içerdiğini söyledi. Hangi alanda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.
Wang Guodong, şu anda, araştırma grubunun, Yangtze Nehri Havzası ve Pearl Nehri Havzası boyunca bilimsel araştırmalar yürüttüğünü, erken aşamada iki saha araştırması yapıldığını ve 1000'den fazla örnek toplandığını söyledi.
Numune toplanmasına ek olarak, Wang Dongdong gibi ekipler için arkeolojik destek hala var. Çin'in güneyindeki nemli iklim nedeniyle, fosillerin uzun süreli korunması için uygun değildir.
“Şu anda, arkeolojik araştırmalar Avrupa'dan daha azını desteklemektedir.” Wang Guodong, köpeklerin evcilleştirilmesinin ilk günlerinde, onların ve gri kurtlar arasındaki morfoloji arasındaki farkın açık olamayacağını, bu yüzden ikisini fosillerden ayırmanın zor olduğunu söyledi. Ek olarak, farklı bölgelerdeki arkeolojik kazılar da farklıdır ve farklı bölgelerdeki köpek fosilleri araştırma düzeyindeki dengesizlikle sonuçlanır.
Gizli 3 Çin'den dünyaya nasıl geçilir?
İnsanlara 30.000 yıldan daha uzun bir süre önce yaklaşıyorlar ya da İpek Yolu'ndan geçiyorlar
Wang Guodong, "Güney Çin'den göç için yol haritası, daha önce Güney Asya'da önerdiğimiz göçten çok farklı olmayacak" dedi.
Araştırmacılar daha önce Güney Güney Asya'daki göç yolunun yaklaşık 33.000 yıl önce olduğunu ve Güney Asya'daki bazı gri kurtların yaşam alanlarının çevresinde yaşayan ve insanlara yavaşça yaklaşan insanları cezbedebileceğini öne sürmüşlerdir. evcil.
Mevcut araştırmalar evcil köpeklerin Doğu Asya'dan Avrupa'ya seyahat ettiğini gösteriyor, ancak karadaki Deniz İpek Yolu'ndan mı yoksa İpek Yolu'ndan mı oldukları net değil. "Güneydoğu Asya'da deniz yolu olan İpek Yolu boyunca çiziyoruz, ama ortasında bir Qinghai-Tibet Platosu var. Geçmişte Tibet Platosu'nu devirmek mümkün değil, bu yüzden de Qinghai-Tibet Platosu'nun güneyinden veya kuzeyden geçiyor. Bu hala ayırt edilemez. "Dedi Wang Guodong. Filogenetik ağacına dayanarak, araştırmacılar farklı bölgelerdeki köpek grupları arasındaki ilişkiyi belirleyebilmişlerdir. Bu sonuçlar, farklı gruplar arasında farklılıkların meydana geldiği zamanla birleştiğinde, evcil köpeklerin kökenleri ve göç tarihçelerinin genel olarak anlaşılmasını sağlayabilir. Gruplar arasındaki sapma süresi, DNA sekanslarındaki farklı popülasyonlardan farklılıklar karşılaştırılarak tahmin edilebilir.
Wang Guodong, “Bu tür köpeklere kesinlikle insan göçü eşlik ediyor. Evcil hayvan yemekten sonra vahşi bir hayvan değil ve hayatta kalma kabiliyeti güçlü değil.” Wang Guodong, köpek göçü ve evrimi incelemek için de bir rehber olarak hizmet edebileceğini söyledi. İnsan göçü ve evriminin yönü ve sonuçları. Örneğin, Wang Guodong, köpek kuzeyden yürüyorsa, insanın da kuzeyden gittiğini söyledi.
Domuzlar, inekler ve koyunlar gibi diğer evcil hayvanların aksine, evcil köpekler eşlik eden bir hayvan ve insan olarak yaşar. Wang Guodong, “Bu durumda insanlar ve köpeklerin ortak bir yanı var. Örneğin köpekler meme kanseri açısından yüksek ve insanlar da var. Genetik evrim perspektifinden bir yakınsama evrimi” dedi. Araştırma, insan hastalıklarının incelenmesinde çok faydalıdır.
 (Muhabir Cheng Yuanyuan Stajyer Wang Chunxiao Zhang Wei)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...