Bu Blogda Ara

13 Eylül 2019 Cuma

São Miguel de Odrinhas Arkeoloji Müzesi İki Denizin Etrüsk Lahdi MÖ 3. yüzyıl Nenfro 2.11 x 0.80 x 0.68 Carcarello Nekropolü, Toskana, Lazio, İtalya



São Miguel de Odrinhas Arkeoloji Müzesi
İki Denizin Etrüsk Lahdi

MÖ 3. yüzyıl Nenfro 2.11 x 0.80 x 0.68 Carcarello Nekropolü, Toskana, Lazio, İtalya

M.Ö. 3. yüzyıldan kalma Etrüsk lahitleri, İtalya'nın Lazio kentinin eteklerinde, Carcarello Nekropolü'nden.
Bu lahitin kapağı, 19 Kasım 1983'te gerçekleşen bir heyelan vesilesiyle Monserrate Park'ta kayboldu ve sadece eski fotoğraflardan biliniyor.
Bu lahit, dört yapraklı rozetlerle süslenmiş çerçeve ile çevrili iç kısımya sahiptir. Merkezde uzun, sarkık bıyıklı ve çenede kısa sakallı bir maskedir. Kafada bir Frigya şapkası var. Büyük olasılıkla, korkunç öfkesi şiddetli fırtınalara yol açabilecek denizlerin Yunan tanrısı olan tanrı Poseidon'un temsilidir.
Bu figürün her iki yanında ve simetrik konumda oyulmuş iki deniz varlığı (ketoi), köpeğin başı ve uzun burnu, sivri kulakları, çenede bir çene ve göğsünde iki güçlü yüzgeç vardı. Sırt yüzgeci ile görkemli, serpantin karnı geniş bir balık kuyruğunda bitiyor.
Denizlerin her biri bir çocuk tarafından toplanır. Sağdaki çocuk kavisli bir çubuğu işaretler ve soldaki kişi arkadaşına taş atmak için sağ elini kaldırır. Eros'lar ile ilgili efsanevi varlıklar olan Erotes her zaman çocuk şeklini almıştır.
İki Deniz Varlığı Lahdi, 1867 yılında bu Etrüsk ailesinin diğer iki mezarı ile birlikte Monserrate Sarayı'na geldi. Sir Francis Cook, onları sarayın bahçelerinde süslemeler olarak kullandı, bu sayede tadı kınadı. Kültürel Romantizm Avrupa, antik ve egzotik halkların sanat eserleri ve antikaları ile beslenir. Son zamanlara kadar orada kaldılar, daha az meraklı ziyaretçilerden ve havadan sayısız zarar gördü.
Son olarak, geçen yüzyılın sonunda, Müzeye kaldırıldılar, ancak Sintra Heritage Recovery School ve MASMO bünyesinde, restorasyon eylemleri dikkate alınarak temizlendiler. halkın maruz kalması için vazgeçilmezdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...