Bu Blogda Ara

12 Aralık 2019 Perşembe

Geç beşinci yüzyıl şapel, Ravenna



Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan


Görüntünün olası içeriği: 1 kişi



Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan


Fotoğraf açıklaması yok.


Görüntünün olası içeriği: iç mekan

Fotoğraf açıklaması yok.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi

Geç beşinci yüzyıl şapel, Ravenna - Bu ibadethane günümüze inceliğini hayatta kalan tek paleo Hıristiyan özel şapel vardır.

askerin postuna olarak Mesih'in rakam gösterileri onu belirgin bir Latince İncil alıntı “EGO SVM VIA VERITAS ET VITA +” (Yol, gerçek ve yaşam Ben'im) muzaffer bir yılan çiğneyen ile çapraz ve Word'ü tutan bir aslan, kötülük ve manevi ölüm sembolleri. Bu sahne 5. yüzyıl Kristolojik sapkınlıkları üzerine İsa'nın zaferini temsil etmek olasıdır. tonozlu tavan dört başmeleklerin ve dört yazarının güzel temsil edildiği; Matthew kanatlı adam olarak Mark kartal gibi kanatlı öküz ve John gibi bir kanatlı aslan Luke olarak. Diğer mozaikler Aziz Felicity, perpetua, Polikarpus, Kosmas ve Damian dahil havariler,, İsa ve çeşitli azizlerin ile Mesih'i betimliyor.

Bu ibadethane Ravenna Başpiskoposu Peter II (494-519 AD) için bir hitabet olarak 495 AD dolaylarında inşa edilmiştir. İnşa edildiği zamanda, bu güne kadar değişmeden hayatta güzel mozaikler ile dekore edilmiş. Ravenna şapelin inşası sırasında Arian Ostrogotlar tarafından yönetilen olmasına rağmen, bu şapelin İznik Başpiskoposu tarafından inşa edilmiştir ve ikonografi, güçlü bir anti-Arian sembolizmi yansıttığı düşünülmektedir. Şapel artık Ravenna başpiskoposla Müzesi, 1734 yılında kurulan İtalya'nın en eski Piskoposluk müzesi ne içinde yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...