Bu Blogda Ara

27 Aralık 2019 Cuma

Goko'nun Reddedilen Tarihi



Goko'nun Reddedilen Tarihi

Köpek insanlar için ne anlama geliyor? Aşiret totemlerinden küfür kelimelerine, antik mezarlardaki mezarlardan bugünün masalarında köpek etine veya insan arkadaşlarına. İnsan tutumu ne olursa olsun, köpeğin arkadaşı asla değişmeyecektir. İnsan uygarlığının doğuşundan beri köpekler insanlık tarihine girmiştir.
Culture Jun şöyle dedi:
Köpek insanlar için ne anlama geliyor? Aşiret totemlerinden küfür kelimelerine, antik mezarlardaki mezarlardan bugünün masalarında köpek etine veya insan arkadaşlarına.
İnsan tutumu ne olursa olsun, köpeğin arkadaşı asla değişmeyecektir.
İnsan uygarlığının doğuşundan beri köpekler insanlık tarihine girmiştir.
01
Köpeklerle ilgili en eski bilgilerin MÖ 1100'de Çin'de ortaya çıktığı, büyük köpeklerin kafatasının Taş Devri ve Bronz Çağında olduğu varsayılmaktadır.
Shan Hai Jing'in köpek totemleri hakkında bir efsanesi var: "Bazı insanlar Daxing Bo, Ge Ge diyor. Doğuda bir köpek var. Ceset Da Xing Bo Dong'da."
Anlamı: Daxingbo adında kişisel bir isim var, elinde her zaman uzun bir Ge var ve doğu tarafı köpek foku ülkesi. Tanrıların sahip olduğu ölü beden de onun doğusundaydı.
Burada adı geçen "köpek mühür ülkesi", "köpek" ile yakından ilgili olmalıdır. Ayrıca, bu ülkede, insan bedenleri ve şekilleri köpeklere benzemektedir. Ülkeyi "köpekler" ile mühürlemek "köpekler" ile gurur duymalı ve benzersiz bir "köpek" totem ibadetine sahip olmalıdır.
Efsaneye göre, Pangu bir köpeğin başıydı ve Pangu üç imparator arasında ilk sırada yer aldı.Bu eski Çin köpeklerinin durumunun yüksek olmadığı anlamına gelmiyor.
02
Neolitik dönemden Shang ve Zhou dönemlerine kadar köpekler en önemli evcil hayvanlardan biriydi. O zaman, köpeklerin üç ana işlevi vardı: temizlik, ana alanla avcılık ve insan tüketimi.
<Erlang arama dağ haritası> bölüm
Köpeklerin yiyecek açısından işlevi söz konusu olduğunda, o zamandaki durumları da nispeten yüksekti. "Ayinler ve Krallar Kitabı" na göre: "Prensler sığırları sebepsiz yere öldürmezler, doktorlar koyunlarını sebepsiz yere öldürmezler ve prensler köpek pompalarını sebepsiz yere öldürmezler.
“Ayinler Kitabı · Fang Ji” de şunları içerir: “Doktorlar koyunların üzerine oturmazlar, köpekler köpeklerin üzerine oturmazlar.” Köpek eti yiyenlerin çoğunun soylu olduğu görülebilir. Shang ve Zhou Hanedanları sırasında, köpekler hala fedakarlıklar için önemli bir fedakarlıktı.
İnsan ataları köpek, beş bin yıllık köpekler tarihinde, bu muhtemelen en onurlu pozisyonları.
<On Jun Köpek> Şekil Bir, Lang Shining
İlkbahar ve sonbaharda ve daha önceki mezarlarda, köpeklerle birçok gömü vakası vardır.
Köpek sahibinin yanına gömülür, çünkü köpek mezar sahibini koruyabilir; ya da köpeğin dini önemi olduğundan, sonuçta, köpek de altı hayvana (atlar, inekler, koyun, katırlar, köpekler, tavuklar) aittir ve bir fedakarlıktır. .
Evde bakım evleri ve insanların evcil hayvanları için iyi bir yardımcı haline gelmeden önce köpeklerin insan toplumunda daha yüksek bir statüye sahip oldukları görülebilir. O zaman, koşan köpekler, köpek bacakları, tavuk köpek hırsızları ve tilki arkadaşları gibi kelimeler kesinlikle popüler değildi.
Leizhou taş köpek
03
İlkbahar ve Sonbahar ve Savaşan Devletler Dönemleri insan toplumunda büyük değişimler dönemidir ve köpeklerin tarihi de değişmiştir.
"Yan Zi Chun Qiu" köpeklerde görülemeyen bir eserdir.
Herkes "Yan Zi Chu yapar" hikayesini daha iyi biliyor: Chu Guo, Yan Zi için sorun çıkardı, çünkü kısaydı ve kapının yanında küçük bir kapı açtı ve ondan görgü kurallarına uymayan kapıdan gitmesini istedi. Yan Zi, "Köpek ulusunun köpek kapısından içeri girmesini sağla" dedi. Yan Zi'nin zihninde köpeklerin insanları lanetlemek için kullanılabileceği görülebilir.
<Yan Zi'nin Elçisi Haritası>, Duan Yadong
Bir başka olayda Qi Jinggong, Yan Zi'ye ülkeyi nasıl yöneteceğini sordu.Yan Zi, vahşi köpekleri kralın etrafında otoriteye sahip olanlara benzetmek için kullandı.Gövde köpekleri taklit eden yetenekleri gördüklerinde krala yaklaşamadılar.
Buna ek olarak, "Yan Zi İlkbahar ve Sonbahar" da "Koyun kafasını asmak ve köpek eti satmak" hikayesi ortaya çıktı. Chun Yuyue'nun yaşlıları köpeklerden nefret ediyorsa, köpeklerin durumunun eskisi kadar iyi olmadığı anlamına gelir.
Ünlü "Chiming Dog Thief" de o sırada ortaya çıktı.
"Meng Tiaojun'un Biyografisi": "En altta bir köpek hırsızı olabilecek biri var ... geceleri bir köpeğin, böylece Qin Sarayı'nın sarayına girebilirsin ve sana Kral Xingji'ye tilki Bai Qiu sunulacak." Bir köpek gibi kılık değiştirmiş çalmaktan bahsederken, genellikle hırsızları ifade eder.
İnsanların üretim yöntemlerindeki değişiklikler nedeniyle, çiftçilik balıkçılık ve avlanmayı geride bırakıyor ve köpeklerden yayılan ışık da yavaş yavaş dağılıyor.
Gelecekte, halkımızın köpeklere karşı tutumu Lu Xun'un "Graves · On" Feuborai "Yavaşlaması" makalesinde "Su Köpeğine Kötü Vurma" bölümünde bulunabilir. Başka bir deyişle, Çinliler gerçekten de köpek dostu değiller.
Köpekler hakkında birçok deyim vardır. Sadece "köpek dövüşü", "kurt kalpli köpek ciğerleri", "tilki arkadaşları ve köpek arkadaşları" gibi köpeklerin kötü durumunu yansıtan örnekler değil, aynı zamanda "yürüyen köpekler", "köpek bacakları" ve "bitmother" gibi daha basit olanlar da vardır. Kirli kelimeler.
04
Tabii ki, Çin kültürü sadece köpeği bir sopayla öldürmez. Örneğin, Çin burçlarında köpekler listelenir. Ve "kediler fakirleşiyor, köpekler zenginleşiyor" diyerek, köpekler de zenginliğin sembolü olabilir. Buna ek olarak, ülkemiz de köpeklerin afet yardımında rol oynadığına ve insanların en sadık arkadaşları olduğuna inanmaktadır.
Batı kültüründe, köpeklerin imajı her zaman oldukça olumlu olmuştur, genellikle insanların en iyi ve en sadık arkadaşları olarak adlandırılır ve birçok insan onları aile üyeleri olarak görür.
"Lessie Lacey", "Yıldırım Köpeği" ve "Sekiz Sadık Köpek" gibi birçok film köpekler ve insanlar arasındaki derin dostluğu anlattı ve ana temaları köpek sadakatini halka duyurmak. İngilizce, "köpek" içeren birçok kelime veya deyim vardır. Örneğin, Hepimiz Beni Seviyoruz, köpeğimi seviyoruz. Ayrıca insanları tanımlamak için kullanılır: büyük köpek (kişi, büyük kişi), üst köpek (lider), şanslı köpek (şanslı çocuk).
Sözde altın yeterli olmadığından, köpeğin köpeği yoktur. Her ne kadar köpekler Batı ülkelerinde üstün muamele görseler de, her zaman olumlu bir görüntüde görünmezler. Bazen "tiksinti" oluyor. Pek çok İngiliz deyim vardır: Allık siyah bir köpek gibi, arsız, insanlar utanıyorum tarif; Kaltak İngilizce orospu için, artık aynı zamanda bir kadın düşmanı belittle ya da kötü dil olarak kullanılabilir.
Bazı köpekler ikna olmadınız, sen ve ben ikimiz de köpekiz.
Batı'nın çoğu hayvancılık, balıkçılık ve avcılık, ana et kaynağı sığır ve koyunlardır. Köpekler ise çobanlar gibi koruma rolleri oynarlar. Böylece insan ve köpek arasındaki ortaklık o zamandan beri kurulmuştur.
Çin'e tarım hakimdir ve birçok bölge, sığır ekilebilir arazilerinin ve pirinç nakli yapan insanların binlerce yıldır geriye dönük ekim yöntemlerine devam etmiştir. Bu nedenle, sığırların bir aileye olan önemine kıyasla, köpekler daha az önemlidir.
Başka bir nokta, Batı dünyasındaki baskın fikrin "bireysellik" olduğudur. Çocuklar yetişkinken ebeveynleriyle birlikte yaşamazlar ve nadiren çocuklarının evlerine nadiren taşınırlar. Yalnızlığın yanı sıra, en iyi yol, çoğu köpek olan bir evcil hayvan tutmaktır.
Bazı insanlar köpeklerine "yaşlı insanlar" diyorlar ki bu onlara kardeş ve erkek kardeş diyor. Bu bakış açısından, bir köpeğin, insanlara sadık bir arkadaş olarak, üstün bir pozisyona sahip olmasının bir nedeni yoktur.
05
Bugün, köpekler yükselen statü çağında görünüyor.
Evcil köpekler oğullar, kızları ve bebekler olarak yetiştirildi ve "XX köpekler" etiket tarzı kendi kendini ilan etti.
Bu, köpeğin sadakatini gösterir, kültürdeki statüsüne bakılmaksızın, her zaman bizimledir.
- SON

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...