Bu Blogda Ara

14 Aralık 2019 Cumartesi

Modern Araştırmacı




Modern Araştırmacı
]acques Barzlın
Henıy F. Graff
Beyler, hepiniz ve genelde düşünen bütün insanlar, sürekli kaynak araştıran pragmatik birer tarihçisiniz. Gözünüzün önünde cereyan eden olayları başka türlü anlamanıza imkan yoktur. Karmaşık bir alışverişle uğraşan her iş adamı, bir davayı inceleyen her avukat kaynakları araştıran pragmatik birer tarihçidir.
Theodor Mommsen
Berlin Üniversitesindeki
Rektörlük Konuşmasından,1874
Önsöz
Bu kitap otuzbeş yıldır kullanımdadır ve araştırma tekniklerinin öğretilmesi amacına uygun olarak, eğitim ve her meslek dalından binlerce öğrenci ve araştırmacıya ışık tutmuştur.
Araştırma geniş kapsamlı bir dal olduğu için, kitapta yazma, konuşma ve yayınlama alanlarında da öneri ve bilgiler vardır. Kültür ve teknolojideki değişimlere ayak uydurmak için, yedinciyılda her baskıyı gözden geçirmeyi gerekli gördük. İlk baskısı yapıldığında tükenmez kalem henüz bulunmuştu ve kurşun kalem kullanan yazarlara, aldıkları notların silinmemesi için sabitleyici kullanmalarını önermiştik. Bu baskıda ise taşınabilir veya diğer tip bilgisayarları ele aldık.İlk bölümde genel bir kavram olarak bilimsel olmayan bütünaraştırmalarda, araştırmacının, gerçekleri, fikirleri ve o konuda söylenmişleri içeren "kayıtlara" nasıl ulaşacağını ve bunları nasıl kullanacağını gösterdik. Bu düşünsel ve bedensel çalışmaya açıklık kazandırmak için, çeşitli alanlar da yapılmış dikkate değer araştırmalardan yararlandık. Bunlar yapı olarak genellikle çarpıcı ve bulmacalar kadar uğraştırıcı örneklerdir. Öğretmen olarak edindiğimiz deneyimler, bu tür örneklerin, sıradan durumlara veya bu amaçla kurgulanmış hayal ürünü olanlara dayandırıldığında öğretilenlerin hatırlanmasını ve uygulanmasını kolaylaştırdığını göstermiştir. Aynı nedenle, beşinci baskıda, birkaçı dışında, kitabımızın tanınmasında rol oynayan bütün örnekleri kullandık. Kullanmadığımız birkaç örneğin yerine ise, konuları açısından daha güncel ve daha canlı biçimde öğretici olanlara yer verdik, Metin baştan sona gözden geçirilerek kütüphane uygulamalarındaki değişiklikler ve diğer malzemelerdeki yoğun artışın gerektirdiği sayısız ek için yer açıldı. Kullanıcıyı, ayrıntılarla sıkmadan mükemmelliği yakalamayı umuyoruz ve şundan eminiz ki, bu sayfalardaki öneriler ve yönlendirmeler çağdaş veya daha ileri uçtaki araştırmacının çalışmasında zorluklarla karşılaşmadan istediği sonuca ulaşmasında yardımcı olacaktır. Bu fırsattan yararlanarak bizden yardımlarını esirgemeyen Columbia Üniversitesi Başvuru kitaplığından Eileen Mc Ilvaine ve yetenekli personeline; bir önceki baskımızı okuma zahmetine girerek hayalgücü ile bazı küçük düzeltmeler ve iyileştirmeler yapmamızı sağlayan Doğu 

Kentucky Üniversitesi Tarih Bölümünden Robert E. Stebbins'e; bilgisayar sistemimizi kuran Ellen S.
Teeman'a; IBM'den Rita Vollenweider'e; Cowau, Liebowitz ve Latman'dan Marvin S. Cowan ve Mary L. Kevlin'e; Rand McNally ve şirketinden John S. Bakalar ve Kurt D. Steele'e; Harcourt Brace Jovanovich'den emektar editörlerimiz Drake Bush'a ve Jon Preimesberger'e candan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Olağan şükran duygularımızı sunacağımız daktilografilerimiz olmadığından, farklı bir anlamda bilgisayarlarımıza teşekkür ederiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...