Bu Blogda Ara

19 Ocak 2020 Pazar


Fotoğraf açıklaması yok.


Jonah'ın bir balina tarafından yenildiğini gösteren Roma mermer kabartma parçası, MS 3.-4. yüzyıl, eski Sirmiyum'da, bugünkü Sremska Mitrovica, Srem bölgesi, kuzey Sırbistan'da bulundu.
Sremska Mitrovica Srem Müzesi Koleksiyonu.
Sirmium, zamanının en büyük şehirlerinden biri olan Panonia eyaletinde Roma şehriydi. Bazı tahminler, 30.000'e kadar nüfusa sahip olduğunu ve MS 294'te Roma İmparatorluğu'nun dört başkentinden birinin telaffuz edildiğini söylüyor.
Güzel mozaikler, termal banyolar, tahıl ambarları (horreum), atölyeler, lüks vilalar, erken Hıristiyan bazilikaları ve kiliseleri ve diğerleri gibi İmparatorluk sarayı gibi birçok önemli roma binasının kalıntıları bulunmuştur. Ayrıca, arkeologlar, Roma döneminden, heykellerden, mücevherlerden, madeni paralardan ve diğerlerinden, bazıları tüm Roma dünyasında benzersiz olan çok sayıda değerli eşya buldular.
Ne yazık ki, modern Sirmiyum'un çoğu, modern Sremska Mitrovica kasabasının altına yerleştirildiği için henüz keşfedilmedi.
Bu şehirde veya çevresinde beş Roma imparatoru doğdu ve birçok imparator Sirmiyum'u ziyaret etti veya geçici ikametgah olarak kullandı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...