Bu Blogda Ara

23 Nisan 2020 Perşembe

TÜRK BOYLARINA AİT DÖVÜŞ SANATLARI / ALPAGU BRANŞLARI.


Fotoğraf açıklaması yok.

TÜRK BOYLARINA AİT DÖVÜŞ SANATLARI / ALPAGU BRANŞLARI...

TEREKEME DÖVÜŞÜ:
Kars ve çevresinde sıkça rastlanan ancak gayet sert bir savunma sanatı olarak bildiğimiz bu ata sporumuz halen ayakta ve yok olmaya direnen bir sporumuzdur.

KOBOS: Karatenin atası
Çin ve çevresindeki Türk topluluklarının kendi aralarında geleneksel olarak yaptıkları ve yaşattıkları savunma sanatıdır.

TURON: Tekwandonun atası
Orta Asya ve Kore civarında yaşayan Türklerin kendi aralarında yaptıkları ve Taekwondo'ya ilham olan bir Türk savunma sanatı.

HUN BOXU: KickBox atası
Hun Türklerinin geleneksel savaş sanatı. Kick Box'a benzerliği dikkat çeker ancak Kick Box'tan binlerce yıl evveli olan bir sanattır.

ABA GÜREŞİ: Elbiseli Türk Güreşi
Türklere ait olan ve halen Güney kısımlarında devam eden geleneksel Türk sporudur.

KUŞAK GÜREŞİ: Selçuklu Güreşi (Sumonun atası)
Halen Nogay ve Tatar vatandaşlarımız Eskişehir ve çevre illerinde rastlanan düğün ve festivallerde sıkça karşılaştığımız bir geleneksel spordur.

KURAŞ: Judonun atası
Kuraş, Judo'ya benzerliği ile öne çıksa da Japon kaynaklarında Kuraş'ın Judo'nun atası olduğu zaten yazılıdır.

GÜREŞ:
Binlerce yıldır atalarımızın bugünlere taşıdığı ve Kırkpınar ile süslediği bir ata sporumuzdur. Ancak bu sporun bizim literatürümüze giriş tarihi Atalarımızın Çin üzerine yaptıkları seferler ile başlar. Çin Seddi'nin yapıldığı tarihlere dayanır. Çinli kaynaklarda güreş eski Çince bir deyim olup pasif anlamını taşır.

DEPÜK:
Depük Türklerin 2000 yıldan beri kaynaklarında yer alan bir tür futboldur. Çok yakında kuralları ile birlikte sizlere tanıtacağımız Depük sporunun Türkiye'deki tek temsilcisi Alpagu Martial Arts ve Depük sporunun tanıtımı ile görevli Abdulkerim Alçı'dır.

ŞALVAR GÜREŞİ:
Türk Milletinin milli sporları arasında olan şalvar güreşi Aba Güreşine çok benzer ve şalvar giyilerek yapıldığı için bu isimle anılmıştır.

Alpagu yukarıdaki 10 Türk sporunun teknikleri ile oluşmuş ve modernize edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...