Bu Blogda Ara

13 Eylül 2020 Pazar

Kometler (彗星 Huìxīng), Shang Hanedanlığı'ndan (MÖ 1600-1046) beri Çin'de gözlemlenmiş ve kaydedilmiştir. Yukarıda gösterilen kuyruklu yıldız çizimleri, Batı Han döneminde yazılmış bir ipek kitaptan (帛书 Bóshū) alınmıştır.

 


Kometler (彗星 Huìxīng), Shang Hanedanlığı'ndan (MÖ 1600-1046) beri Çin'de gözlemlenmiş ve kaydedilmiştir. Yukarıda gösterilen kuyruklu yıldız çizimleri, Batı Han döneminde yazılmış bir ipek kitaptan (帛书 Bóshū) alınmıştır. Kuyruklu yıldız kuyruklarının farklı şekilleri ve özellikleri özetlendi ve bazı kuyruklu yıldızlarda kuyruklu yıldızın çekirdeğinin görünümündeki farklılıklar not edildi.
Shang Hanedanlığı'nın Yin döneminden Qing Hanedanlığı'nın 1911'deki sonuna kadar, kuyruklu yıldızlar 360'tan fazla gözlemlendi ve kaydedildi. MÖ 635'te Çinli gökbilimciler kuyruklu yıldızın kuyruğunun her zaman güneşten uzağa işaret ettiğine işaret ettiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...