Bu Blogda Ara

21 Eylül 2020 Pazartesi

Tahmuras, Shahname minyatür divleri yeniyor ". 1526

 






Tahmuras, Shahname minyatür divleri yeniyor ". 1526
***
Efsaneye göre efsanevi İranlı Kral Tahmuras Husheng 'in oğlu ve Gemshid' in babasıydı, krallığı 30 yıl sürdü. Divalarla savaşırken üçte birini öldürdü, diğerleri esir alındı ve merhamet dilediğinde kralı 30 dilde yazmayı öğretti.
Tahmuras 'ta ′′ Zamyad Yashta ′′ tilki kürk giyen cesur Urupi ′′ olarak adlandırıldı. Bu yüzden ona hala ′′ Cesur Tilki ′′ diyorlardı. Alisher Navoi, efsanevi kralın tahtının kurduğu Merv' de olduğunu bildirdi.
Ahriman Tahmuras ile savaşta düşmanı yendi ve kara at şeklini kabul ettirdi, bindi ve otuz kış boyunca dünyanın sonuna kadar at sürdü. Tahmurus 'un Şeytani Ruh' tan sakladığı mektubun yedi yolunu öğrendi.
Bir gün Ahriman, kralın karısına kocasının en kötü ruhlara binmekten korkup korkmadığını sordu. Karım Tahmuras 'tan yükseklikten korktuğunu öğrendi ve Ahriman' a bir sır verdi. Ve sonra kara at Alburs Dağı ' na doğru koştu. Tahmuras ' ın başı döndü. Ahriman onu hemen yere attı ve yedi. Jamshid Ahriman 'ın midesinden Tohmarus' un cesedini çıkardı ve Zoroastrian ayinine gömdü...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...