Bu Blogda Ara

17 Ekim 2020 Cumartesi

Sonunda seçilmiş gümüş patera, sanatsal kompozisyonuyla çarpıcı! Bernardini ' nin mezarından geliyor, yüzyıl.a.C

 



Sonunda seçilmiş gümüş patera, sanatsal kompozisyonuyla çarpıcı!
Bernardini ' nin mezarından geliyor, yüzyıl.a.C.
Kenarı yılan motifi ile çalışılır.
Merkezde karmaşık bir sahne: çıplak karakter direğe bağlanır ve mısırlı görünümlü bir başka karaktere vurur. Pratikte diğer karakterleri ısıran köpekler var. Frieze ' nin yanındaki friezede kuş uçuşu eşliğinde sağa doğru ilerleyen bir at teorisi. Dış frieze ' de kral av macerası temsil edilir: bir arabayla başladı, bir canavar tarafından saldırıldı ve tanrıça tarafından kurtarıldı.
Muhtemel Fenikel kökenli.


DNA, Fenikeli antik Sardunyalı dostları ortaya çıkarır.
Fenikeliler, rotaları boyunca tanıştıkları yerel topluluklarla bütünleşmeye istekli kaşif ve tüccarlardan oluşan, kapsayıcı ve çok kültürlü insanlardı: Bu, Sardunya ve Lübnan arasındaki bazı Fenike yerleşimlerinde bulunan antik DNA örnekleriyle kanıtlanıyor. Analizlerin sonuçları, Sassari Üniversitesi'ni içeren ve Otago Yeni Zelanda Üniversitesi'nden E.Matisoo-Smith ve Amerikan Üniversitesi'nden Pierre Zalloua tarafından koordine edilen uluslararası bir araştırma grubu tarafından Plos One dergisinde yayınlandı. Lübnan (Lau). Genetik sayesinde araştırmacılar, Fenikeliler ve Sardinya sakinleri arasındaki ilişkiyi yeniden kurmaya çalıştılar. Kıbrıs, Malta gibi diğer adalarla birlikte İbiza ve Sicilya - Fenikeliler tarafından kurulan ilk ticaret yolları boyunca önemli bir karakol haline gelmişti. İber Yarımadası ve Kuzey Afrika'ya doğru. Çalışma, hücrenin çekirdeğinde değil, enerji merkezlerinde, mitokondride bulunan, yalnızca anneden miras kalan mitokondriyal DNA'nın analizine odaklandı. Araştırmacılar özellikle Lübnan ve Sardunya'da bulunan ve Fenike dönemine (MÖ 700-400) ve hatta Fenike öncesi döneme (MÖ 1.800) kadar uzanan 14 yeni antik mitokondriyal DNA parçası keşfettiler. Diziler daha sonra Lübnan'ın modern sakinlerine ait 87 tam mitokondriyal genom ve son olarak Sardunya'daki Fenike öncesi zamanlara dayanan 21 mitokondriyal genom ile karşılaştırıldı. Analizlerin sonuçları, Fenikeliler ile adanın güney kesiminde, Monte Sirai bölgesinde yerleşmiş Sardunyalılar arasında entegrasyon olduğunu göstermektedir. Veriler ayrıca, Yakın Doğu ve Kuzey Afrika'dan Sardunya'ya göç edecek kadınlar ve bunun yerine Lübnan'a taşınacak olan Avrupalı ​​kadınlar ile önemli kadın hareketliliğini gösteriyor. Bu nedenle Fenikeliler "fatihler değillerdi - araştırmacılar açıklıyor - ama göç ve kültürel entegrasyonun günün sırası olduğu kaşifler ve tüccarlardı.

DEVAMI KİTABA VEYA KİTAPLARA KALSIN HEMİ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...