Bu Blogda Ara

9 Ekim 2020 Cuma

YANILDI MI, YANILTTI MI?

 



YANILDI MI, YANILTTI MI?
20. yüzyılın en esrarengiz ve mistik adamlarından Alman asıllı Türk vatandaşı ve Thule örgütü kurucusu RUDOLF VON SEBOTTENDORF, , 'ESKİ TÜRK MASONLARININ UYGULAMALARI' adlı kitabında büyük bir iddiada bulunuyordu. Ona göre; günümüz masonluğunun gerçek masonlukla ilgisi yoktu. Masonluk Anadolu kaynaklıydı ve Bektaşi kökenliydi.
Aytunç Altındal 'Bilinmeyen Hitler' adlı kitabında, Sebottendorf'un yanıldığını, Bektaşilerin bir takım özel işaretler kullandığını ve ritüelleri olduğunu bunu gören Sebottendorf'un Bektaşiler'i, Masonlarla karıştırmış olabileceğini yazmıştı.
Oysa SEBOTTENDORF, Almanca-Türkçe sözlük yazacak kadar Türkçe'ye hâkim, kitap yazacak kadar Bektaşileri iyi tanıyordu. Anadolu'daki Bektaşi tekkelerinde uzun süre bulunmuştu.
  • Aytunç Altındal Sebottendorf'un bu denli ciddi iddiasını, bir iki cümle ile neden geçiştirdi? Ve onun yanıldığını söyledi.
(Altındal bu iddianın üzerine gitse ve derinlemesine bir araştırma yaparak bunu yayınlasa belki de, dünya masonluğu temelinden sarsılacaktı.)
  • Altındal, Nazilerden canını kurtarmak için Almanya'dan Türkiye'ye kaçan Sebottendorf hakkında neden Alman ajanı suçlamasında bulundu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...