Bu Blogda Ara

28 Ocak 2021 Perşembe

Slav tanrılarının günlerini kutladıkları ve onlara kurban sundukları günler oldu. 27 Ocak Dazhbog, Dajbog, Dabog'un günüydü .... isimler, bazı Slav kabileleri için yaptıklarını ve onu nasıl deneyimlediklerini gösteriyordu. İnsan biçiminde, kurtlarla çevrili yaşlı bir adam olarak tasvir edilmiştir. O tüm kurtların efendisidir ve diğerlerine önderlik eden büyük bir kurda nasıl dönüşeceğini bilirdi.

 



Slav tanrılarının günlerini kutladıkları ve onlara kurban sundukları günler oldu. 27 Ocak  Dazhbog, Dajbog, Dabog'un günüydü .... isimler, bazı Slav kabileleri için yaptıklarını ve onu nasıl deneyimlediklerini gösteriyordu. İnsan biçiminde, kurtlarla çevrili yaşlı bir adam olarak tasvir edilmiştir. O tüm kurtların efendisidir ve diğerlerine önderlik eden büyük bir kurda nasıl dönüşeceğini bilirdi. 

O, Svarog'un oğlu ve Slavlar için çok önemli olan Güneş'e, aynı zamanda yağmura da bağlı. Ve aslında o yaşam veren ve güneş diskini temsil ediyor. Çünkü güneş, güneş ışığı ve yağmur yeryüzüne zenginlik, bereket verir. Slavlar, tanrıların torunları olarak kabul edilirler ve tanrılarına dua etmezler, onlardan ne istediklerini sorarlar ve Dazhbog dürüst, onurlu bir adamın isteklerini yerine getirecektir. Bazı araştırmacılara göre, Slav halkının evinin merkezi olan ev ateşinin koruyucusudur. Hristiyanlığın gelişiyle Dazhbog, şeytanın kendisi olan Şeytan ile eşitlendi, ki bu tabii ki doğru değil, ama doğa ve ataların güçlerine olan inancı kötü ve kötü olarak sunma girişimi. Sırplar, Dazhbog'un onların koruyucusu olduğuna, kurtlarla bağlantısı nedeniyle kurtların soyundan geldiğine inanıyor. Hristiyanlık gününün yerini, dürüst olana yardım etmekten kurtların efendisi olmaya kadar Dazhbog'un niteliklerini devralan Hıristiyan aziz Aziz Sava ile değiştirdi. Tüm kurtların Dazhbog'un tebası olması önemlidir ve köpek evcilleştirilmeden önce bir kurttu ve onu korumak, ona yardım etmek, onu tehlikeye karşı uyarmak için insana verildi. Slavların doğa güçlerine olan inancında tesadüflere ve dogmalara yer yoktu, ancak doğadaki döngüsel olaylarda her şeyin bir düzeni ve anlamı vardı. Hristiyanlığın sevgiye ve komşusuna şefkat göstermesi Slavlar için yeni bir şey değildi, ancak Hıristiyanlık inancın temel bir unsurunu bıraktı ve bu adalettir. Doğanın güçleri her şeyden önce adalettir. Ve Hıristiyanların inançlarını nasıl gösterdikleri de tarihçe anlatılıyor. Sevginin varlığı, adaletsiz dürüstlük, kişinin kalbinin saflığının bir göstergesi olarak Slavlar için anlaşılmazdı. Ancak dürüst ve barışçıl bir insan, Dazhbog, Veles, Perun ve Svarog'un diğer oğulları hakkındaki yalanları yineledikleri kadar bastırmayı başaramadı. Tüm Slav tanrılarının kutlandıklarında ve belirli ritüelleri gerçekleştirdiklerinde yılda iki veya daha fazla günü vardır. Bazı araştırmacılara göre, Dazhog'un kutlandığı bir kış ve yaz günü var ve ayrıca bu iki günün her biri için bir sembol var. Aşağıdaki metinlerde onlar hakkında ve Dazhbog'a adanmış başka bir gün hakkında yazacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...