Bu Blogda Ara

28 Ocak 2021 Perşembe

Vlokolak Bir vlokolak Batı Slav dilindedir, bir WEREWOLF. (KURT ADAM.)

 






Vlokolak

Bir vlokolak Batı Slav dilindedir, bir WEREWOLF. (KURT ADAM.)

 Bir halk masalı, dokuz kızı olan ve hepsine destek olmaktan bıkan bir vlokolak'ı anlatır. Odun kesmek için ormana çıkar. Kızları en büyüğünden başlayarak ona yemek getirmek için birer birer gelir. Onları bir çukura atar, öldürür ve kafalarını kızartır.

En genç ve en güzel kız, kendisinin bir kurt adam olduğunu bilir. En son gelen ve kız kardeşlerini sorgular. Onu çukura götürür ve ölmek üzere olduğu için soyunmasını söyler. Kız, soyunurken babasından arkasına dönmesini ister. Anı yakalar ve onu çukura doğru iter, ama dışarı çıkar ve öfkeyle uluyarak onu kovalar. Başörtüsünü arkasına atıyor ve başörtüsünü parçalara ayırana, çözene, döndürene, dokuyup yeniden dikene kadar onu yakalayamayacağını söylüyor. Bunu kurt adam yarım saat içinde yapıyor. Takip devam ediyor. Kız eteğini, elbisesini, yeleğini ve bluzunu çıkarır ve kurt adam fulara yaptığı gibi onlara da aynısını yapar. Sonunda kız küçük bir samanlıkta saklanır. Kurt adam tüm samanlıkları yırtıp atar ama kızını bulamaz. Öfkeyle uluyarak uzaklaşır.

Üç gün sonra ormanda avlanan bir kral gelir. Köpeği kızı bulur ve kral onunla evlenir. Tek şartı, hiçbir dilencinin geceyi kalesinde geçirmesine izin verilmemesidir. İki oğulları var ve çok mutlular.

Birkaç yıl sonra, kurt adam bir dilenci kılığına girerek kaleye gelir ve personeli onu bir süpürgenin altında uyumasına izin vermeye ikna eder. Gecenin bir vakti kızının bıçakla oğullarının boğazlarını keser. Kaçar.

Kral karısını uzaklaştırır, ancak oğullarının boyunlarını bağlamasına izin verir. Ağzında şifalı bir bitki olan bir kertenkeleye yönlendiren bir münzevi bulana kadar dolaşır. Bununla ölü oğulları hayata döndürür. Kral onu geri alıyor.

Kurt adam bir kez daha kaleye gelir ve gece içeri girmeye çalışır. Hizmetçiler tarafından tanınır ve kralın huzuruna çıkarılır. Kurt adam oğulları öldürdüğünü itiraf eder. Kral kurtadamı bir vagona bağladı ve bir uçurumun üzerinden denize doğru itti. Kurt adam boynunu kırar ve ölür. Kral, karısı ve oğulları sonsuza dek mutlu yaşarlar.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...