Bu Blogda Ara

28 Mart 2021 Pazar

CENGİZ HAN TÜRK MÜ ? Cengiz Han Kimdir ?




 CENGİZ HAN TÜRK MÜ ? Cengiz Han Kimdir ?

Cengiz Han'ın Türk olmadığını iddia edenleri hiç bir zaman anlamadım. Sonuçta, tersine çok daha fazla kanıt var,yakından bakın.
Türkler ve Moğollar, kurt ve ejderhadan, Nogayların,Kazakların, Kumukların, Karaçayların, Karapapahların Tatarların, Kara-Kalpakların, Başkurtların, Kırgızların, Kara-chai-Balgarların, Özbekler ve Altay halklarının atalarına kadar inişlerini izlerler. Bu nedenle, kurt klanından (Kiyat-Borzhigin) Cengiz Han ve ejderha kabilesinden (Uran-kai) "Sverepiy köpeği" (Nohai) olarak adlandırılan Subeday - Bagatur, "Biz ve siz Aynı türden ve Otrar şehrine saldıranların ilan edilmesi ve Kara-Kıpçaklar soyundan gelen Kıpçak ejderhalar (Uran-kai) kabilesinden Kahire-han başkanlığında savunucuların olması.
Kara-Kıpçaklar, farklı kabileler ve liderler için ortak bir isimdir. Onların sloganı ve klan-kabile çığlığı Ai-bass, Göksel kurtlardan (Borili) ve ejderhalardan (Uran-kai) doğan Tengri denen, Sarı Deniz'den Avrupa'ya Türk-Moğol topraklarının bir sembolüdür. Ai-bass ortak Kypchak göksel Babası gece karanlığında Mavi Ebedi Gökyüzünün Kara-han'ı (büyük han) ve Kok-bori (A-shina) adlı göksel kurdun atası ve Aydahar adlı göksel ejderhanın atası ( Kara-Kıpçak hanlarının, padişahlarının, batirlerinin (kurt ejderhalarının) gücü kurt boyundan (Kiyat-borzhigin) Cengiz Han'a ve kurt boyundan (borzhogly) Sultan Bibars'a ve ejderha kabilesinden (Uran-kai) Kair-han'a ve Subedi'den önce - bagatura ve Kara-Kıpçaklar'ın soyundan gelenlerin kabile üyeliğini ifade eder. Cengiz Han'ın uzak atası " Buri-tegi-shyk (kurdun gerçek varisi) ve Moğolca "Bur-te-chino" tam anlamıyla "Tukum - chino". Cengiz Han imparatorluğunun başkenti Türkçede "Kara-Korum", Moğolca "Khara-Khorin" olarak anılıyordu.
Çubuk (Kara). Moğolların gizli efsanesinde "kari [xari] (çoğul - karin) terimi," klan, kabile, ülke "anlamlarında bulunur ve bu terim" büyük klan "," diz "anlamına gelir. eski zamanlarda, Kara-Kıpçak kavramı "büyük", "güçlü", "sayısız", "büyük", Kıpçaklar anlamına gelir. Kara - Kıpçaklar) veya Halk - Kıpçak, bu isim 16. yüzyıla kadar kalır.
Cengiz Han Moğolları Türkleştirdi, Moğolların gizli tarihi adlı kitapta ve cengiz han yasalarında, Hun Hakanı Meta Han dan etkilendiği görülmektedir. Cengiz Handa ve Mete Han büyük benzerlik göstermektedir.
cengiz hanın Moğol hükümdarı olmasıyla Moğollar kültürel bir kimlik değişimine girdiler ve her anlamda Türkleştiler. kurduğu devletini Türk kültürüne göre yeniden yapılandıran cengiz han dünyanın hakimi oldu.
Cengiz Han döneminde ve Moğol kültüründe, dini hayata dair pek çok unsur da Hun, Gök-Türk ve Uygur devletleri ile tıpa tıp aynı. hatta öylesine aynı ki Moğollar ve Türkler arasındaki fark 2 Türk boyu arasındakı fark kadar. Tanrı inancının yanında, Şamanist uygulamaların varlığı, Atalar Kültü, Yer-Su Kültü gibi dinsel kavramlar da türklerden moğollara geçen unsurlar. moğolların Toplumsal hayatında Şamanların oynadığı mühim rol, ve yine moğolların toplum hayatı ve dünyaya bakış açılarıda türk kültürüyle çok yakın benzerlikler göstermekte.
Anatoly Olovintsov: "Cengiz Han bir Moğol değildi"
Tarihsel olarak Moğol ulusu yoktu, bu siyasi bir isim, tarihçi-Cingiz Han, akademisyen Anatoly Olovintsov iddia ediyor.
Ona göre 13. yüzyılda Avrasya bozkırında, Cengiz Han dahil herkes Türk'tür ve farklı kabilelere bölünmüştür. Daha sonra onları tek bir eyalette toplayan Cengiz Han, şartlı olarak "sonsuz ordu" anlamına gelen "Moğolistan" adını verdi, "Megapolis" gazetesini yazıyor.
- Anatoly Grigorievich, Cengiz Han'ın Türk olduğu fikrine nereden kapıldın?
- Bu keşfi çeşitli tarihi belgeler üzerinde uzun bir çalışmadan sonra yaptım. Tarihte Moğolca ve Türkçede yazılmış tek bir kelime yok. Cengiz Han'ın ortaklarının Batı kralları ile yazışmaları korunmuştur; Türk dilinde yapılmıştır. Kubilay Han'ın soyundan gelenlere mesaj, Orta Asya'dan bazı hükümdarların mektupları Türk dilinde yazılmış ve eski Uygur alfabesiyle yazılmıştır. Buna ek olarak, Chingizitler, büyük fatihin yaşamı boyunca yapılan bir taştan, üzerine Türk dilinde yazıtlardan kurtulmuşlardır. Moğol dili o dönemde var olsaydı, Cengiz Han neden Türkçe yazıtlara ihtiyaç duysun ki? Cengiz Han'ın Türk dilinde konuştuğu ve yazdığı sonucu buradan gelir.
- Moğollar nereden geldi o zaman?
- Hiç böyle etnolar yoktu. "Moğolistan" adı politiktir. Amerika Birleşik Devletleri'nde bir Amerikan ulusu varmış gibi. Amerikalılar kimler? Bunlar belirli bir ülkede yaşayan insanlardır:
Cengiz Han zamanında, Avrasya bozkırında herkes Türk'tür, Tatarlar, Kereyler, Jalaiirler, Naimanlar vb. Chronicles'a göre, Çin Büyükelçisi Menghun, Cengiz Han'ın karargahına geldiğinde ve fatih kendisi orada olmadığında, seferlere çıktı. Büyükelçi Cengiz Han Valisi Mukhali ile görüştü ve ona "Sen kimsin?" Diye sordu. Mukhali cevap verdi: "Ben bir Tatarım." o bir Türk ve kendi devletini kurduğunda Moğol oldu ve kendini bu ülkenin topraklarına gömmesini emretti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...