Bu Blogda Ara

11 Temmuz 2021 Pazar

Tanrılar Osiris, Anubis ve Horus

 



Tanrılar Osiris, Anubis ve Horus
Tanrıların karmaşık özellikleri mitlerde ve tanrılar arasındaki karmaşık ilişkilerde dile getirildi: aile bağları, gevşek gruplar ve hiyerarşiler ve ayrı tanrıların birleşimleri bir arada. Deitis ' in sanattaki çeşitli görünümleri-hayvanlar, insanlar, nesneler ve farklı formların birleşimleri-aynı zamanda sembolizm yoluyla, önemli özelliklerine sahip olduklarını iddia ediyor.
Farklı dönemlerde çeşitli tanrıların, güneş tanrısı Ra, gizemli tanrı Amun ve ana tanrıça İsis de dahil olmak üzere ilahi toplumdaki en yüksek mevkiyi tuttuğu söylenirdi. En yüksek tanrı genellikle dünyanın yaratılışıyla itibar edilir ve çoğu zaman güneşin hayat veren gücüyle bağlanılırdı. Bazı bilim adamları, Mısır yazılarına dayanarak, Mısırlıların her şeyin arkasında yatan ve diğer bütün ilahlarda mevcut olan tek bir ilahi gücü tanımaya geldiklerini tartıştılar. Yine de, MÖ 14 yüzyılda Atenizm döneminde, resmi din sadece soyut güneş tanrısı olan Aten 'e odaklanmış olan Aten' in orijinal müşrik bakışlarını asla terk etmediler.
Tanrıların dünyanın her yerinde, doğal olayları ve insan yaşamını etkileyebilecek kapasitede olduğu düşünülüyordu. Kişisel nedenlerle ve devlet ayinlerinin daha büyük hedefleri için, tapınaklarda ve gayri resmi türbelerde onlarla etkileşime girdiler. Mısırlılar ilahi yardım için dua ettiler, tanrıları harekete geçirmeye zorlamak için ritüeller kullandılar ve onları tavsiye çağırdılar. İnsanların tanrıları ile ilişkileri Mısır toplumunun temel bir parçasıydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...