Bu Blogda Ara

12 Eylül 2021 Pazar

Bugün 12 Eylül 2021 - Mısır Ay Takvimi'nin ilk ayı olan Tekhy'nin VI. günü (Mısır Sivil Takvimine göre CDXXII Büyük Ra Yılı'nda).Duamutef,


 


Bugün 12 Eylül 2021 - Mısır Ay Takvimi'nin ilk ayı olan Tekhy'nin VI. günü (Mısır Sivil Takvimine göre CDXXII Büyük Ra Yılı'nda).

Dini Reçeteler:

uygun gün

Dini Şenlikler:

Ay ayının VI günü Nut için kutsaldır. “Ayın Altıncı Günü Bayramı”dır ve Duamutef Bayramın Tanrısıdır.

- "Imsety Bayramı." [c.c.]

("Mısır Dini Takvimi: CDXXI-CDXXII Büyük Ra Yılı (2021CE)"den alıntılar).




Duamutef,

 Eski Mısır dininde [1] Horus'un dört oğlundan biri ve kanopik kavanozların koruma tanrısıydı.[2] Başka bir efsane, Duamutef ve kardeşlerini Osiris'in oğulları olarak tanımlanır. Bu efsaneye göre, ilkel okyanustan doğan bir zambak çiçeğinden doğmuşlardır.


Duamutef adı, "Annesine bağlı kişi" anlamına gelir. Savaşta en sık ölüm nedeni gövde ve midede meydana gelen yaralanmalardı. Bu organı koruyan tanrı, savaşta ölümle ilişkilendirildi ve Duamutef adı "anavatanına tapmak" anlamına da geldi.

Duamutef başlangıçta mumya bandajlarına sarılmış bir adam olarak temsil edildi. Yeni Krallık'tan itibaren ona bir çakal başı verilmiştir [4] Bazı durumlarda görünüşü, şahin başlı kardeşi Qebehsenuef'inkiyle karıştırılır veya değiştirilir.


Duamutef genellikle tabutlarda ve kanopik kavanozların kapağı olarak tasvir edilmiştir. Ölülerin Yargısı'nın birçok görüntüsü, onu kardeşleriyle birlikte Osiris'in önünde küçük bir zambak çiçeğinin üzerinde gösteriyor.


Kanopik kavanozların koruyucu tanrısı olarak

Horus'un diğer üç oğlu Imsety, Hapi ve Qebehsenuef ile birlikte Duamutef mumyalanmış iç organları korudu. Amacı mideyi korumaktı. Koruyucusu tanrıça Neith'tir 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...