Bu Blogda Ara

8 Eylül 2021 Çarşamba

OKURİ-İNU


 

OKURİ-İNU
Okuri-inu, Japon mitolojisinde bir tür Yokai'dir. (Yōkai, Japon mitolojisinde doğaüstü canavarlar, ruhlar ve iblislerdir.) Tōhoku bölgesinden Kyushu'ya kadar Okuri-İnu'nun hikayeleri var, ancak bölgeye bağlı olarak köpek değil bir kurt olabilir ve davranışında çok sayıda farklılıklar vardır. Bazen sadece 'yama-inu' (vahşi köpek, kurt) veya 'ōkami' (kurt) olarak da adlandırılır.
Okuri-inu, gece dağ yollarında yürüyen insanları yakından takip eder. Şans eseri kişi düşerse hemen yakalanır ve yenir, ancak kısa bir dinlenme yapıyormuş gibi davranırsa saldırıya uğramazlar. Yine de çok yorgun görünmemek önemlidir. Bu özellikler her bölge için ortaktır, ancak köpeğin davranışı bazen değişir - örneğin bazı yerlerde Okuri-İnu'nun size saldırabilecegi söylenir ve eğer düşerseniz bir sürü köpek hızla ortaya çıkacak ve size saldıracaktır.
Dağ yolculuğunu sonuna kadar güvenli bir şekilde yaptıktan sonra neler olduğu hakkında hikayeler olan bölgeler de vardır. Örneğin, eğer yolun sonuna ulaşırsanız, 'elveda' veya 'bana eşlik ettiğiniz için teşekkür ederim' gibi bir şey söylemenin Okuri-İnu'nun sizi takip etmeyi bırakmasına neden olacağını söylenir. Bir diğeri, eve döndükten sonra önce ayaklarınızı yıkamanızı, eve güvenli bir yolculuk için teşekkür etmenizi, sonra Okuri-İnu'ya bir tür hediye sunmanız gerektiğini söylüyor böylece gideceğine inanılıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...