Bu Blogda Ara

11 Kasım 2021 Perşembe

Fenrir (Eski Norveç: ′′ fen-sakin ′′) veya Fenris úlfr (Eski Norveç: ′′ Fenrir ' in kurdu ", sıklıkla ′′ Fenris-kurt ′′), Hr óðvitnir (′′ şöhret-kurt ′′) ve V ánagandr (′′ Nehrin canavarı) olarak da anılırdı )

 













Fenrir (Eski Norveç: ′′ fen-sakin ′′) veya Fenris úlfr (Eski Norveç: ′′ Fenrir ' in kurdu ", sıklıkla ′′ Fenris-kurt ′′), Hr óðvitnir (′′ şöhret-kurt ′′) ve V ánagandr (′′ Nehrin canavarı) olarak da anılırdı ), Norveç mitolojisinde canavar bir kurttur. Fenrir, 13 yüzyılda daha önceki geleneksel kaynaklardan derlenen Şiirsel Edda ve 13 yüzyılda Snorri Sturluson tarafından yazılan Prose Edda ve Heimskringla ' da yer alıyor. Hem Şiirsel Edda hem de Prose Edda, Fenrir kurtların babası Sköl ve Hati Hr óðvitnisson, Loki ' nin oğludur ve Ragnarök olayları sırasında Tanrı Óðinn ' i öldürmesi için öngörülür, ancak bunun karşılığında Odin ' s tarafından öldürülür Oğlum V íðarr.
Prose Edda ' da Fenrir ' den büyük belayı öngören kehanetler bilgisi ve hızlı büyümesi nedeniyle Tanrılar onu bağladı ve sonucunda Fenrir ' in sağ kolundan kurtuldu. Tanrım Týr. Fenrir 'in çeşitli nesnelerde tasvirleri tespit edilmiş ve Fenrir' in Norveç mitolojisindeki diğer köpek varlıklarıyla ilişkisi hakkında bilimsel teoriler önerilmiştir. Fenrir sanatsal tasvirlerin konusu oldu ve edebiyatta yer alıyor.
Zincirleme
Sonsuza dek büyüyor ve çoğu zincir onu tutamıyor. Ásgar ðr ' a davet edildi ve oraya defalarca zincirlendi, ancak basit bir sallantıyla onları ayrıldı. Sonunda tanrılar yardımları için cücelere gitti. Gleipnir diye bir halat yapmışlar dağın kökünü balığın nefesini kedi ayak sesini ayının sinekleri kadının sakalı ve kuşun tükürüğünü içermiş hepsi elde edilmesi imkansız ürünler.
Fenrir ' e bu zayıf görünen ip teklif edildi ve hile olduğundan şüphelenerek kolunu kurdun ağzına sokmak için tanrı istedi. Cesaret tanrısı Týr gönüllü oldu. Fenrir bağlıyken zincirden kurtulamadı ve intikam için Týr ' ın elini ısırdı. Sköll ' ün güneş tanrıçası S ól ' ü öldüreceği tanrıların cezası olan Ragnarök ' e ve Hati ' nin Mani ' yi öldüreceği ve Fenrir ' in kendisi savaşacak. Óðinn ve onu ye. Odin ' in oğlu V íðarr babasının intikamını kurdun çenelerini parçalayarak alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...