Bu Blogda Ara

25 Haziran 2019 Salı



Çalışmaya göre, Saçsız Perulu Köpek, Asya'da kökeni var

  El Perro Peruano sin Pelo, tiene su origen en Asia, según estudio

"Royal Society B'nin Bildirileri" dergisinde yayınlanan bir araştırma  , Amerika'daki orijinal köpek nüfusunun Asya'da kökenine sahip olduğunu gösteriyor. 15. yüzyılın sonunda gerçekleşen Avrupa sömürgesine rağmen bozulmadan kaldığını da ekliyor.
İsveç Kraliyet Teknoloji Enstitüsü'nün araştırması , Perulu tüysüz köpek , Chihuahualar ve Arctic kızak köpekleri dahil olmak üzere Amerikan köpek ırklarının genetik analizine dayanıyordu  Bunlar Asyalı ve Avrupalı ​​köpeklerin mitokondriyal DNA'sı ile karşılaştırıldı.
Ek olarak, araştırmacılar kıtayı dolduran ilk köpeklerin arkeolojik genetik örneklerini karşılaştırdılar.
Amerikan köpek fosillerinin genomunun araştırılması, mevcut otokton yarışları ile yüksek bir benzerlik göstermiştir.
Buna paralel olarak, köpekler, Avrupa ırklarıyla genetik bağların% 30'undan azını tutarken, Asya ırklarıyla daha yakın bağları vardır.
Genetik araştırmacısı ve araştırmanın yazarı Peter Savolainen, “Sonuçlarımız, Avrupalıların gelmesiyle birlikte yerli ırkların Asya soylarını günümüze kadar koruduğunu doğruluyor” diyor.
AMERİKA'YA GÖÇ
Soruşturma, ilk fatihlerin köpekleriyle, Avrupa ırklarıyla bir araya geldiği ve yerli halklara teslim olduktan sonra, orijinal köpeklerin ait oldukları kültürle birlikte ortadan kaybolduğu görüşünü tartışmıştır. Bunun nedeni, bu evcil hayvanlara bakacak hiç kimsenin olmamasıydı.
Bununla birlikte, benzerlik modellerinin bulunmasıyla birlikte, Amerika kıtasına köpek yerleşimi teorisine Bering Boğazı yoluyla insanlarla birlikte daha fazla ağırlık verildi. Bu, Teksas (ABD) 'deki Hinds'daki bir mağarada bulunan 10.000 yıl önce evcilleştirilmiş en eski fosil köpek tarafından ortaya çıkarılmıştır.

Arkeolog ve Tüysüz Köpeklerin Dostları Derneği üyesi olan MILAN DOG Lizardo Talavera, Perulu köpeğin atalarının Paleolitik dönemin sonuna kadar bölgemizde yaşadığını doğrulamaktadır. "Peru'daki en eski kanyonun delilleri Paracas'ta. İskelet, saçlı bir köpeğe 7.000 yıl öncesine tekabül ediyor "dedi.
Daha sonra, zaman içinde fenotipik bir evrimin [karakteristik özellikleri] bir sonucu olarak, Peru tüysüz ırkının kendisi MS 400 civarında And kültürüyle daha yakından bağlantılıydı.
“Bu çalışma, yerli ırkların kökenini etkileyen eskilik ve koşullar hakkında yeni hipotezler ortaya atmış olmasına rağmen, tarihimizin anlaşılmasında anahtar parça oldukları için, orijinal köpeklerin korunmasının önemi üzerinde durulmalıdır”, uzmanı sonlandırır.

Kaynak: El Comercio

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...