Bu Blogda Ara

25 Haziran 2019 Salı

Arkeolojik kompleks olan Maranga, Lima'daki binlerce yaşındaki mumyalanmış köpeklerin kalıntıları




Arkeolojik kompleks olan Maranga, Lima'daki binlerce yaşındaki mumyalanmış köpeklerin kalıntıları

  Arkeolojik kompleks olan Maranga, Lima'daki binlerce yaşındaki mumyalanmış köpeklerin kalıntıları


Kaynaklar Efe'ye göre, 1000'den fazla yaştaki 137 köpeğin kalıntıları, Peru başkentindeki "Parque de las Leyendas" hayvanat bahçesinde bulunan arkeolojik kompleks Maranga'da bulundu.
Hayvanat bahçesinin Arkeoloji Bölümü tarafından yapılan kazı çalışmaları, köpeklerin toplam 62 kalıntısının keşfedilmesine izin vermiş ve "Huaca 33" adı verilen 75 "değiştirilmiş" (eksik) kalıntının keşfedilmesini sağlamıştır.
Kalıntıların bir kısmı mezarlıklara sarılmış ve bu dönemin 2. ve 6. yüzyılları arasında gelişen antik Lima kültürünün bir özelliği olan sebze soguilla ve sazlıklarla yapılan tekliflerin yanına yerleştirilmiş olarak bulundu.
Araştırma ekibinin bir parçası olan veteriner Enrique Angulo tarafından yapılan ön araştırmalar, kalıntıların farklı yaştaki köpeklere karşılık geldiğini ve bazılarının araştırmaya devam eden patolojileri olduğunu göstermektedir.
"Bu (çalışmalar) bir süreçtir. Karbon dioksit tarihlemesi, bulgunun daha kesin olarak tarihlenmesi için yurtdışında gerçekleşecek "dedi.
Park Arkeolojisi Anabilim Dalı başkanı Lucénida Carrión, “Lima'nın bilmesi gereken önemli bir geçmişi olduğunu gösterdiği için bu tür bulgular önemli olduğunu” vurguladı.

Bu nedenle, bu araştırmalara devam etmek ve "kültürümüzü daha yakından yorumlayabilmek" için maddi desteğe ihtiyaç duyulduğunu ekledi.
Arkeolojik araştırmalar, Lima'da son yıllarda büyük bir artış kaydetti; uzmanlara göre, şu anda 9 milyondan fazla olan Perulu başkentinin bin yıllık işgalini onaylayan 300'den fazla arkeolojik alan bulabiliyorsunuz. sakinlerinin

Kaynak: RPP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...