Bu Blogda Ara

23 Haziran 2019 Pazar





Kaplan maskesi. Fotoğraf Chiapas Bölgesel Müzesi. Fotoğraf INAH


40'tan fazla parçadan oluşan sergi, bu nesnelerin İspanyol öncesi, zafer ve çağdaş dönemlerde önemini gösteriyor
 
*** Bölgesel Chiapas Müzesi Geçici Sergi Salonunda sunulmuştur.

40'dan fazla parçadan oluşan geçici sergi Maskeleri ve Chiapas'ın Yüzleri: semboller ve gelenekler, bu nesnelerin Hispanik öncesi dönemde cenaze törenlerinde ve bazıları yürürlükte olan çeşitli mağara şenliklerinde kullanılmasını açıklar. 

Bölge Chiapas Müzesi'nde sergilenen sergi, oradaki Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü'ndeki (INAH) dört müzeden parçaları topladı: Chiapas Bölgesi, Toniná ve Palenque Bölgesi ve Arqueológico de Comitán ; Los Altos de Chiapas Müzesi, Eski Convento de Santo Domingo de Guzmar'a ait bazı koleksiyonlarla tamamlanmaktadır. 

Chiapas maskeleri ve yüzleri: semboller ve geleneklerMeksika maskelerinin başarısından doğar : iki yıl önce Meksika ve Mérida kentlerinde örtülü sembolizm . Bu sergi, bu serginin bir parçası olan ve bin yıllık geleneğin bu kültürel nesnelerinin kullanımını açıklamak için başkalarıyla zenginleştirilmiştir. 

Chiapas Bölgesel Müzesi'nin müdürü Fanny Lopez Jimenez maske başlangıçta ritüel amaçlı kullanılan ve kullanımı toplumu, rahiplerin ya yöneticilerin önemli rakamlara münhasır oldu dönüşümün bir nesnedir söyledi. Bunların aksine, yüzler toplumun bir parçası olan ve genellikle stelde, gemilerde, duvarlardaki süslemeler vb. Temsil edilen insanların portreleridir.

pozlama maskeleri içinde ve çevresinde 700 şu anda mevcut şenlikleri kullanılan BC, Mixe- zoque kültürü, Maya uygarlığının diğer bazı klasik dönem (300 AD- 950 AD) ve parçaları kalma yüzlerin varlık. 

toplama yerinde Zapata, Chalchihuitán il sınırları dahilinde, mağara Monte Bakire girişinde bulundu Tzotzil etnik gruba mensup kulağın ya sap (sap) ile 12 maskeleri içerir. oyma ahşap cupapé ile yapılan bu parçalar, yabancı korkuya neden engel korumaları simüle ve içindeydi tören sunan korur. Halen Chiapas Bölge Müzesi koleksiyonunun bir parçası.

Dört Maya yüzleri Geç Klasik (600-900 AD) sergilenmektedir kalma Tonina Site Müzesi'nden: sıva; Teopisca ilçesinde 12 ila 24 Eylül tarihleri Tzotzil etnik grubu gerçekleştiren Virgen de la Merced, sofrasında kullanılan ixtle bir yay ile bağlı kuzu derisi ve geyik boynuzları ile yapılan candejo bir maske. 

kutlamalarda kullanılan diğer dikkat çekici maskeleri maymunlar ve kaplanlar (oyma ve polychromed) ait Zoque Karnaval sırasında Ocozocoautla de Espinosa belediyesi, bu şenlikler 40 gün Paskalya öncesi ve birlikte tutamaz, bu sezon başlar dikim. Maymunlar ve kaplanlar, sırasıyla gündüz ve geceyi sembolize eden zulmün temsilleridir.

Başka bir adet Maya devlet adamına belirtir ve cenaze bağlamında Türbe 1 'de bulunan "insan-kuş" ya da "kuş adam", 3 grup B yapı olarak bilinen çok renkli model figürinini baskın Klasik döneme karşılık gelen Palenque Arkeolojik Bölgesi (MS 250-900). Bu parça ilk kez Chiapas Bölge Müzesinde sergilendi. 

Numunenin tematik ekseni üç modüle bölünmüştür: Maske. Kullanıcının evrensel bir dönüşüm kavramı olarak Hispanik öncesi maske ile ilgilenen yüz ve tanrı ; Maske Ritüel ve bayram Mezoamerikan dünyada bu ritüel nesnenin önemine atıfta ve Meksika Conquest ortaya edenler veBu eserlerin üretiminde var olan esnaf eserini vurgulayan sanat ve maske . 

INAH restoratörünün Sofía Martínez del Campo Lanz küratörlüğünde, sergi gezici olmayı hedefliyor. Amaç, 2017 yılında devlet müzeleri ziyaret etmek ve bu sayede koleksiyonun en fazla sayıda kişiye kazandırılmasıdır. 

Chiapas'ın Maskeleri ve Yüzleri: Meksika Devrimi'nin Şanlı Adamları, Colonia Centro, Tuxtla Gutiérrez, Chiapas Yolunda bulunan Bölge Chiapas Bölgesinin Geçici Sergi Salonu'nda gelecek Nisan'a kadar semboller ve gelenekler halka açık kalacak . Saatler: Salı-Pazar, 09: 00-18: 00 Giriş ücretsizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...