Bu Blogda Ara

23 Haziran 2019 Pazar

Saner: Meksika'ya hayat veren maskeler (GALERİ)




Saner: Meksika'ya hayat veren maskeler (GALERİ)

Yeni Meksika muralizminde referans olan bir sanatçı varsa, kesinlikle Saner . Aslen Ecatepec’ten dünyaya yayılmış olan eserinin mührü, günlerimiz hakkında modern bir konuşma yapan karakterlere geleneksel Meksika maskeleridir.


Saner, ması hakkında Yaconic ile yaptığı röportaj için şunları söyledi:


Meksika eyaletinde büyüdüğü halde, annesinin doğum yeri olduğu için Oaxaca'nın renkli ve geleneklerine yakınlığı vardı. Bir muhasebeci olan ama marangozluktan hoşlanan babası, çizim araçlarını evde her zaman kullanılabilir kılarken, 4 yaşından itibaren yaratım zevkine başladı


“Asıl sebep maskede ölmesine izin verdiğimiz elementi görmekten geliyor. Yurtdışından bazı şeylerle gurur duyan Meksika; ama bu da onun güzelliklerini gömüyor. Maskenin kullanımı ayrıca Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’nın tarzını kopyalamaktan kaçınmak için yeniden keşfedilmekten de geliyor, bu normalde tüm alanlarda olan şeydir. ”
Lisedeyken grafiti biliyordu ve sorunların "yasadışı" olarak çizilemediği için yetersizdi, o zamandan beri kentsel sanat ona eşlik ediyordu. Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nde grafik tasarım okurken birkaç mürettebata aitti.
Ancak, mektup yapmanın onu Saner olarak imzalamaya başladığı duvar resimleri yapmak kadar doldurmadığını fark etti ; bu da İngilizce olarak "daha aklı başında" veya "zihinsel olarak sağlıklı" anlamına geliyordu.

akran 6


saner-Detroit-min


akran 2


akran 31

akran 12

Saner


akran 33





akran 7


akran 28

akran 29


saner kalp chilango




akran 21

akran 11

akran 9





aklı başında kapak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...