Bu Blogda Ara

21 Haziran 2019 Cuma

Mısır Tilki - Mısır'ın Hayvanlar | Apus.ru

Mısır Tilki - Mısır'ın Hayvanlar | Apus.ru

İçerik

Mısır'ın Hayvanları | Apus.ru

Mısır'da neredeyse bütün hayvanlar kutsaldı. Hala orada onurlandırılıyorlar. Mısır'da, kutsal timsahların, kutsal koyunların ve kutsal ibislerin mezarlığını bulabilirsiniz. Şu anda, Mısır faunası oldukça fakirdir.

Sırtlan - Crocuta crocuta

Afrika'nın en ilginç sakinlerinden bazıları. Uzun süre doğal şartlarda sırtlan gözlemleyen Araştırmacı J. Van Lavick-Goodall, sırtlan okullarının alışılmadık derecede karmaşık sosyal yapısı hakkında daha önceki gözlemleri doğrular. Genellikle sırtlanlar toplumlarda birleşir - kundaklar (100 kişiye kadar) kundakçılığın hüküm sürdüğü topluluklar. Birkaç yaşlı kadın kaçıyor, sırtlanların ayırt edici özelliklerinden biri arka bacaklarına göre daha uzun ve güçlü. Önlerinde gövdeleri nedeniyle çok daha yüksek ve yürüyüş garip görünüyor. Eski Mısır'da, sırtlanlar karanlıkta görme kabiliyetlerinden dolayı ilahi gücü bağladılar.

Çakal sıradan

Eski Mısır'da, çakal tamamen yok edildi: örneğin, Tutankhamun’un mezarı üzerindeki tanrı Anubis heykelinin bir çakal başı vardı. Hayvan, "altın kurt" olarak adlandırdı, Canis aureus. Çakallar çalılıklarda veya sazlıklarda su kütlelerinde, deliklerde, taş yarıklarında, diğer hayvanların yuvalarında yerleşmeyi tercih eder.

Bal porsuğu veya kel porsuğu veya bekçisi - Mellivora capensis

oldukça büyük canavar. Vücut uzunluğu 77 cm, kuyruğu - 20-30 cm, 16 kg ağırlığa ulaşır. Gövde masif, yassı, bacakları kısa, kalın, geniş bacaklı ve uzun pençelidir. Kafa büyük, donuk, kulakları azaltılmış. Kışın, ceket uzun, ama kaba ve nadirdir. Renk çok orijinaldir: altında parlak siyah ve tüm üst gri (beyaz saçların parlak siyah tabanları görünür). Yaz aylarında bu ışık örtüsü beyazlığını daha da kaybeder.

Gelincik Kuzey Afrika - Poecilictis [Ictonyx] libyca

kokarcayı hatırlatır (kokunun yoğunluğu dahil)

Zorilla - Ictonyx striatus

Afrika'da bulundu. Çizgili bir renge sahip olan bu hayvan, biraz pansumanı andıran bir Amerikan kokarcasını andırıyor

Benekli su samuru - Lutra maculicollis

boynunda ve göğsünde bulunan belirgin lekeler veya pestrinam sayesinde ismini aldı. Sivilceli su samuru Afrika'da 10 derece kuzey enleminin güneyinde yaşar,

Akdeniz foku veya beyaz karınlı fok - Monachus monachus

vücut boyu 3 m (en sık 240-275 cm) bir gecede ulaşan oldukça büyük bir canavar yaklaşık 300 kg ağırlığındadır; Renk siyahımsı kahverengidir. Vücudun alt yüzeyinde yaklaşık 75 cm uzunluğunda, pembemsi olmayan, elmas şeklinde, uzun bir nokta vardır. Bu mühür nadirdir ve Atlantik Okyanusunun kıyı sularında, Akdeniz'deki Afrika kıyılarında düzensiz olarak ortaya çıkar.

Genet - Genetta genetta

Geneta, 42 - 58 cm uzunluğunda ince bir gövdeye sahip, uzun (39–53 cm) kabarık bir kuyruğa ve 1-2 kg ağırlığa sahip küçük hayvanlardır. Pençeleri geri çekilebilir. Kürk sıkı, narin. Renk kahverengi veya siyah lekeler ve sıralar halinde lekeler ile oldukça çeşitli, grimsi veya sarımsıdır. Kuyruğunda siyah ve beyaz halkalar var.

Mustela nivalis

en küçük avcı: vücut uzunluğu 11–26 cm, kuyruğu 2-8 cm Yaz aylarında renk keskin iki tonludur: üst ve bacaklar kahverengimsi kahverengi, alt beyazdır. Kışın, tüm hayvan kar-beyaz renk. Bozkır ve Kafkas okşamaları genellikle soluk kırmızımsıdır ve kışın tamamen beyazlaşmaz. Kuyruk sonunda çok nadiren siyah tüyler vardır. Erkekler, kadınlardan neredeyse iki kat daha büyüktür. Geceleri gözler, bakır kırmızısı ışığıyla hafifçe parlıyor.

Yaban domuzu veya yaban domuzu - Sus scrofa

Afgan tilki - Vulpes cana

Kızıl Tilki - Vulpes vulpes

Kum Tilki

Sandy veya Schar tilki Vulpes rueppellii, büyük ve keskin kulakları olan gece hayvanıdır. Tohumlardan, meyvelerden, kertenkelelerden ve termitlerden beslenir. Multimetreli hareketlerle 12 kişilik gruplar halinde yaşıyor. Dişiler 2 ila 5 yavru doğurur.

Çita - Acinonyx jubatus

Şu anda var olan çitalar yakın akrabalar, bu yüzden ensestin neden olduğu genetik dejenerasyon belirtileri gösteriyorlar. Örneğin, çitalar çok yüksek bebek ölüm oranına sahiptir: yavruların% 70'ine kadar bir yıl yaşamaz.

Caracal - Caracal caracal

görünüşe göre, karacal bir vaşak gibi görünüyor, ancak boyut olarak daha küçük. Gövde keskin, geri çekilebilir pençelerle ince, narin, uzun (arkadan daha güçlü ve daha uzun). Kuyruk uzundur, vücudun uzunluğunun yaklaşık 1 / 3'ünü oluşturur. Ceket kısa, kalın. Kulaklar yüksektir, uçlarından sivri uçludur, baş üstünde dik durmaktadır ve neredeyse dik durmaktadır. Kulakların uçlarında uzun (5 cm ye kadar) püsküller bulunur.

Reed Cat veya Ev - Felis chaus

Kurak iklime sahip bölgelerde sulak alanlarda yaşar. Kural olarak, gündüz avlanır ve geceleri dinlenir. Son zamanlarda, sulanan tarım arazisindeki artıştan dolayı kedinin yaşam alanı genişledi.

Kumul kedisi - Felis margarita

kara bacaklı kediyi saymazken, hayvanların yaşam alanlarındaki en küçük temsilcisi. Kadife kedinin uzunluğu 90 cm'yi (aynı zamanda, uzunluğun yaklaşık% 40'ı kuyruğa düşer) geçmez ve bu hayvanlarda nadiren bu hayvan nadiren 30 cm'yi aşar. Hatta zehirli yılanlar.

Yaban kedisi - Felis silvestris

Güneybatı Asya ve Afrika savanları boyunca gerçekleşir.

Aslan - Panthera leo

bir zamanlar Mısır'da yaşadı

Leopar - Panthera pardus

bir zamanlar Mısır'da yaşadı

Ichneumons veya Firavun fareleri, mongooses - Herpestes ichneumon

kemirgenleri yiyen küçük yırtıcı hayvanlar Yetişkin ichneumon kedimizden daha büyüktür; Vücudunun uzunluğu 68 cm ve kuyruğu 45'tir. İnce, kısa boylu vücudu kısa bacaklar tarafından desteklenir; Çıplak ayak, ayak parmakları neredeyse bir zarla birbirine bağlanmış. Genellikle kediler yerine evlerde tutulurlar. Eski Mısırlıların kutsal hayvanı, dışarıdan yardım almadan yapamayan zayıf bir kişinin kişileşmesi olarak hizmet ediyordu.

Toprak kurt - Proteles cristatus

görünüşte bir kurda çok benzer, ancak yeraltı yuvalarında gündüzlerin çoğu karşılanır.

Nil Timsahı - Crocodylus niloticus

Eski Mısır tanrısı Sebek’in örneği olan en büyük modern timsah türlerinden biri. Bir insan için en tehlikeli türlerden biri, insan fedakarlığının en büyük olduğu. Belki de tüm insan yiyen timsahların en ünlüsü, yaşamı boyunca çok sayıda insanı yiyen Nil timsahı olan Gustav takma adıdır. Ancak elbette bu timsah üzerinde yürütülen avlara rağmen, Gustav bugüne kadar yaşıyor ve gelişiyor. Asla yakalanmadığı gerçeği (Gustav’ın vücudu yara izleriyle doluysa da) bir kez daha timsahların yüksek zekası lehine konuşuyor.

Gazella Dorcas - Gazella Dorcas

sadece 20 kg ağırlığında küçük bir ceylan. Ürün yelpazesi Kuzey Afrika, İsrail, Lübnan, Ürdün, Suriye, Irak, batı Suudi Arabistan ve Yemen'i kapsamaktadır. Kum renginden dolayı çölde yaşayan bir ceylan olmak, tamamen kamufle edilir. Alt gövdesi beyaz, yanları hafif kırmızımsıdır. Hiç bir şey içmeyebilir, çünkü beslediği bitkilerin üzerindeki çiyden dolayı ve çölde yetişen su tasarruflu bitkilerden dolayı tüm sıvı ihtiyacını karşılayabilir.

Sıradan ceylan. Gazelle Dame, Sahra Gazelle - Gazella gazella

Ceylanların dişileri, yeni başvuru sahiplerine erişimin olmadığı, yıl boyunca kalıcı bir kompozisyon ile sürülerde birleşmiştir. Sürü habitatları bazen çakıştı, ama sürülerin birbirlerini farklı zamanlarda değiştirdiler. Yaz aylarında, farklı sürülerde aynı anda aynı yerde kalmaktan kaçınıldı. Aynı merada iki sürünün ortaya çıkması çatışmalara neden oldu. Sürü büyüklükleri mevsimlerde 3.4 ila 6.4 kişi arasında değişmekteydi.

Gazella leptoceros kumlu ceylan

Kum ceylan, 1.15 ila 1.3 m arasında bir beden büyüklüğüne ulaşır, kuyruğun uzunluğu 15 ila 20 cm arasındadır. Kaldırma yüksekliği - 65 - 70 cm, ağırlık - 20 - 30 kg. Bu tür, uzunluğu erkeklerde uzunluğu 40 cm olan uzun ve ince boynuzlarla ayırt edilir.Tek rengi, tüm Afrika gazelleri arasında en açık olan bej beyazdır. Diğer farklar bulanık bir yüz maskesi, kuyrukta siyah bir nokta ve kuma batırılmaması için uzun oluklar. Aslen Kuzey Afrika'da dağıtıldı, ancak bugün yalnızca Nijer ve Mısır'da korunuyor.

Addax - Addax nasomaculatus

Afrika antilopu ikinci isimdir - Mendes, kumlu ve taşlı çöllerde bulunan memelilere, cesaret ailesine atıfta bulunur /

Congoni, ortak bubal - Alcelaphus buselaphus

Bir yıllık civciv boyutuna ulaşan oldukça büyük bir antilop.

Yele Ram - Ammotragus lervia

Kıvrılmış koçların erkeklerinde, boynuzları kalın, iri, içe eğiktir. Kadınlarda sırasıyla daha küçüktür. Boynuzları, büyüdükçe silinen halkalarla süslüdür, boynuzlar pürüzsüz görünmeye başlar.

Dağ Nubian Keçi - Capra nubiana

Nil Yarımadası'nın doğusundaki Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika'da, deniz seviyesinden 2800 m yükseklikte ve Ölü Deniz kıyılarındaki kireçtaşı kayalıklarında kayalık dağlarda yaşar.

Şeker Oryx, antilop sablerogy - Oryx damma

Antik çağda, kılıç ayaklı antilop Kuzey Sahra'nın engin bölgesinde yaşadı. Şimdi, eski aralığın güney kenarı boyunca nispeten küçük bir miktarda korunmaktadır.

Beyaz (Arap) Oryx - Oryx leucoryx

Diğer antiloplardan daha az yaygındır. Suudi Arabistan ve Umman'da, bu tür 1972'de avcılar tarafından neredeyse tamamen yok edildi, ancak nesli tükenmekte olan türlerin restore edilmesini amaçlayan özel bir program uyarınca

Mısır Jerboa - Jaculus jaculus

Yabani tavşan

Nil monitör kertenkele - Varanus niloticus

Afrika'daki en büyük kertenkele ve aynı zamanda en yaygın olanlardan biri. Afrika'nın çöl bölgeleri dışındaki tüm yerlerinden tanınıyor.

Tek kamburlu deve (Camelus dromedarius) veya dromedary

Uçan köpek

Mısır meyve yarasası - Rousettus aegyptiacus

Dev Mısır Solpuga, Deve Örümcek

Arap atı

dev yaratık

Eski Mısır'da, tanrıça - su aygırı - taurt - meek bir yaratık, kocaman göbeği olan yarı hayvan yarı hayvan, pençelerinde papirüs tutar. Öte yandan, Mısır'da, tarlaların yıkıcısı olarak avlandılar ve şeytani tanrının Seth'in kalbine atfedildi. Ona adanmış hayvanlar arasında bir su aygırı oldu.

yunuslar

Marsa Alam. Yunus Evi

Çince (beyaz) yunus

Sousa chinensis

Uzun burunlu kova

Stenella longirostris

Buruşuk yunus

Steno bredanensis

Beyaz taraflı yunus veya sıradan yunus

Delphinus delphis

Küçük Lancetone

Rhinopoma hardwickei

Mısır Serbest Kuyruğu, Mısır Uzun Kuyruklu Yarasa

Rinopoma mikrofil

Geniş kulaklı katlama

Tadarida teniotis

Mısır kat

Tadarida aegyptiaca

Piç Kese [Coppertail]

Taphozous nudiventris

Ortak Trident

Asellia tridens

Asya geniş

Barbastella leucomelas

Schelemord sıradan

Nycteris thebaica

Çöl Deri

Eptesikus botta

Akdeniz yarasa

Pipistrellus kuhlii

Mezar Çantası

Taphozous perforatus

Rupel'in Yarasa

Pipistrellus rueppelli

Küçük at nalı

Rhinolophus hipposideros

Geoffroy Podkovonos

Rinolophus clivosus

Daman Dağı

Heterohyrax brucei

Daman kayalık veya pelerin

Procavia capensis

Cape tavşan veya tolai

Lepus capensis

Hamadryad veya ateşli maymun

Papio hamadryas

Balochistan gerbil

Gerbillus nanus

Işık gerbil

Gerbillus perpallidus

Kabarık kuyruklu veya gür kuyruklu gerbil

Sekeetamys calurus

Mısır gerbisi

Gerbillus pyramidum

Kısa kuyruklu cüce gerbil

Gerbillus simoni veya Dipodillus simoni

Dikenli Fare

Cahirinus acomys

Altın Dikenli Fare

Russatus acomys

Tepeli kirpi

Hystrix cristata

Dört parmaklı jerboa

Allactaga tetradactyla

Jerboa ıssız

Jaculus jaculus

Afrika gerbil

Meriones shawi

Doğu Jerboa Jaculus orientalis

Jaculus orientalis

Nil otu sıçanı

Arvicanthis niloticus

Sandy Sunevalla

Meriones crassus

Kırmızı kuyruklu Gerbil

Meriones libycus

Ehrenberg'in Körlüğü

Nannospalax ehrenbergi

Plaka sıçan

Nesokia indica

Siyah kuyruklu Fındık faresi

Eliomys melanurus

Açgözlü gerbil

Pachyuromys duprasi

Sandy cazibesi

Gerbillus amoenus

Anderson'un gerbil

Gerbillus andersoni

Gün gerbil

Psammomys obesus

Kum cüce

Gerbillus gerbillus

Arap cüce gerbil

Gerbillus henleyi

Mısır Hayvanlar - fotoğraflar ve isimler

Mısır, iki iklim bölgesinin etkisinde olduğu bölge: tropik ve subtropikal. Bu oldukça nadir yağışlı bir çöl iklimine neden olur. Ortalama yıllık hava sıcaklığı 25-30 derecedir, sıcak yaz günlerinde ise termometre yaklaşık 50 derece santigrat değerine yerleştirilebilir.
Mısır'ın hayvan dünyası için çeşitli tilki türleri, timsahlar, develer, jerboas ve diğer yerel fauna temsilcileri karakteristiktir. Kuş dünyası yaygın olarak gelişmiştir. Mısır topraklarında yaşayan tüm canlılar, susuz uzun ömürlere adapte olmuşlardır.

memeliler

sırtlan
Çakal sıradan
Bal porsuğu (kel porsuğu)
Gelincik Kuzey Afrika
zoril
Benekli su samuru
Beyaz mühür mührü (keşiş mührü)
misk kedisi
Yaban domuzu (yaban domuzu)
Afgan tilkisi
Sıradan tilki
Kum Tilki
çita
karakulak
Reed kedi
Kumul kedi
Aslan burcu
leopar
Firavun fare (mongoose, ichneumon)
yer kurdu
Gazelle Dorkas
Gazelle Dame (Şeker Gazelle)
Addax
Congoni (sıradan bubal)
Yeleli koç
Dağ Nubian Keçi
Sahra oryx (sablora antilop)
Beyaz (Arap) Oryx
Mısır Jerboa
Tek kamburlu deve
Arap atı
dev yaratık
Daman Dağı
Kayalık Daman (Pelerin)
Tolai (Cape Bunny)
Hamadryad (ateşli maymun)
Balochistan gerbil
Işık gerbil
Kabarık kuyruklu veya gür kuyruklu gerbil
Dikenli Fare
Tepeli kirpi
Nilot'un Bitkisel Faresi
Sandy Sunevalla
Kırmızı kuyruklu Gerbil
Siyah kuyruklu Fındık faresi

Sürüngenler

Mısır kaplumbağası
kobra
Gurza
Efa
Kleopatra'nın yılanı
Boynuzlu Viper
agama
Ortak kertenkele
Nil timsahı
Nil monitörü

haşarat

bokböceği
Yana
sivrisinek

Sonuç

Mısır'ın klasik hayvanı bir devedir. Su olmadan uzun süreli bir varlığa adapte olmuş ve bu nedenle sıcak Mısır yarı-çöllerinde yaygın olarak dağılmış kimseye benzemez. Develer evcil hayvanlardır, çünkü hanelerde taşımacılık ve süt üretimi için çok sayıda hayvan vardır.
Bir deve bir seferde birden fazla kişiyi taşıyabilir. Yerel halk tarafından büyük önem verdiği ve saygıyla “çölün gemisi” olarak adlandırdığı kumlara seyahat etmek için mükemmel bir şekilde uyarlandı.
Mısır hayvanlarının çoğu gece. Bu, gündüzleri yuvalara veya doğal barınaklara saklandıkları ve sadece geceleri avlanmaya başladıkları anlamına gelir. Bu kısmen gece hava sıcaklığının çok düşük olması nedeniyledir.
Mısır'da, kedi yaygın olarak temsil edilir. Bir zamanlar aslanlar ve çitalar bile burada yaşıyordu. Şimdi, vahşi, kum tepeleri, kamış kedileri ve diğerleri dahil olmak üzere kalıcı olarak yaşayan birkaç tür kedi var.
Tilkiler eşit derecede iyi temsil edilir. En yaygın üç tür, Afgan, kumlu ve yaygındır.

Mısır'ın hayvanları. Mısır hayvanlarının tanımları, isimleri ve özellikleri

Mısır kurak bir manzaradan geçiyor. Çölleşme, antilop, zürafa, ceylan, yabani eşekler, aslanlar ve leoparların yok olmasına yol açtı. Sonuncu ve eşekler, Eski Mısırlılar Set'in enkarnasyonları tarafından değerlendirildi. Bu, başka bir dünyaya girmekten sorumlu olanlardan biri olan öfke ve kum fırtınası tanrısıdır.
Aksine, aslanlar güneş, yaşam, tanrı Ra ile ilişkilendirilmiştir. Mısırlılar, mitolojik bağlamda zürafaları nadiren kullanıyorlardı, ancak diğer taraftan, hayvan kuyruklarını sinek avcısı olarak kullanıyorlardı. 21. yüzyılda, ne zürafalar, ne de eşekler, aslanlar ve antiloplar ülkede yaşar.
İçindeki memeliler gittikçe küçülüyor. Çölleşme koşullarında sürüngenler ve böcekler esas olarak hayatta kalır. Onlarla başlayalım.

Mısır böcekleri

Gezegendeki böceklerin sayısı - tartışmalı bir konudur. Bir milyondan fazla tür tanımlanmıştır. Bununla birlikte, bazı bilim adamları 40 milyondan daha fazlasının keşfini öngörüyorlar. Çoğu, gezegende 3-5 milyon böcek olduğuna katılıyor. Mısır'da gibi yaşamak:

bokböceği

Onsuz , Mısır faunasını hayal etmek zor. Böcek - ülkenin bir sembolü, aksi halde gübre. Böcek, topları dışkıdan yapar. Larvalar bunlara depolanır. Mısırlılar topları güneşin bir görüntüsü ve hareketlerini gökyüzündeki hareketi olarak algıladılar. Bu nedenle, bok böceği ve kutsal oldu.
Bok böceği Bu nedenle, muska granit, kireçtaşı ve mermer çimentosu tonlarından yapılır. Böceğin kanatları mavi bir çıkışa sahiptir. Bu nedenle, kil, smalt, göksel tonunun fayansı da uygundur. Temel renk uymuyorsa, buzlanma.

arı

Çöl arısı Mısırlılar tarafından, tanrı Ra'nın (yani güneşin hakimi) yeniden canlandırılmasıyla tanındı. Arıcılık temellerinin atıldığı piramitlerin ülkesiydi.
Yerli Mısır arı türleri Lamar'dır. Nüfusu tükenmiş, Avrupa arılarının öncüsüdür. Lamarlar, onlardan farklı olarak, bir göbek parıltısına sahiptirler, minik örtü kar beyazı ve tergitler kırmızıdır.

Yana

Bu bir böcek. Uzun, düz. Böceğin gövdesi silindiriktir, kısa tutulur, ancak güçlü bacaklar. Bu larva aşamasını geçti böceği. İçinde hayvan, 47 yıla kadar olabilir. Böcekler dünyasında öne çıkan şey.
Birkaç tür tarafından temsil edilen bir başka akvaryum balığı, parlak kanatlar için dikkat çekicidir. Mücevheratta sert, taş gibi kullanılırlar. Eski Mısır'da lahitler aynı zamanda altın kanatlarla süslenmiştir.
Zlatka böceği birçok parlak renklere sahiptir.

sivrisinek

Mısır'da yaşayan sivrisinekler, uzun ve uzun bacaklı tropiklerin tipik sakinleridir. Ülkedeki devrimden önce otel yakınındaki böcekler organize bir şekilde zehirlendi. Bozulmalar, işleme programında başarısızlıklara neden oldu.
Mısır'ı ziyaret eden turistlerin son yorumları kimyasal işlemenin yeniden başladığına tanıklık ediyor.

Mısır Sürüngenleri

Dünyada neredeyse 9.500 sürüngen türü var. Mesela Rusya'da 72 tane var. Mısır'da yaklaşık 2 yüz tanesi var. Örnekleri düşünün.

Mısır kaplumbağası

Bu kaplumbağa, akrabalar arasında en küçüğü olan topraktır. Erkeğin vücut uzunluğu 10 santimetreyi geçmez. Dişiler 3 santimetre daha fazladır.
Büyüklüğü dışında, Mısır kaplumbağası Akdeniz'e benziyor. Hayvanın kabuğu kumludur. Üzerinde jant sarı-kahverengidir.

kobra

Afrika'nın zehirli yılanları arasında en büyüğüdür. 3 metrelik örnekler var. Ancak, genellikle Mısır kobrası 1-2 metreye eşittir.
Çoğu Mısır kobrası kahverengidir. Ana arka plan üzerinde karanlık veya aydınlık bir nokta var. Nadir grimsi ve bakır bireylerdir.

Nil timsahı

Uzunluk en az 300, en fazla 600 kilogram ağırlığında 5 metreye ulaşır. Nil timsahı tarakla eşit derecede tehlikeli olarak kabul edilir.
İsmine rağmen, Nil timsahı ayrıca Komşular Seyşel Adaları'nda da yaşıyor.

Gurza

Eski sosyal kamp ülkelerinin en büyük ve en tehlikelileri arasında. Mısır'da gurza efe'den daha düşük. Ülkenin yılanları 165 santim uzunluğa ulaşıyor. Rusya'da, gules nadiren bir metreyi aşıyor.
Dıştan, gyrza ayırt edilir: büyük bir vücut, kısa bir kuyruk, namlu yuvarlatılmış kenarları, baştan vücuda belirgin bir geçiş, kafasında nervürlü pullar.

Nil monitörü

Uzunluk 1,5 metredir. Neredeyse bir metre kuyruğa düşer. O, bir hayvanın vücudu gibi, kaslı. Monitörün sağlam ve pençeli ayakları. Resim güçlü çeneler ile tamamlanmaktadır.
Pençeler Nil monitör şeridi kum kazmak, ağaç tırmanmak ve avcılardan korunmak için kullanılır. Pençelerle, hayvan da avını kırar.

Efa

Bu engerek ailesine aittir. Fotoğraftaki Mısır hayvanları , kumla birleştiği için genellikle zar zor anlaşılır. Bazı ölçekler nervürlüdür. Bu, yılanın vücut ısısını düzenlemesine yardımcı olur. Bunun üzerine, bazı ölçekler siyahtır, baştan kuyruğa uzanan bir desene katlanır.
Her beşinci efa ısırığı kurbanın ölümüne yol açar. Yılan, savunan bir adama saldırır. Kar sürmek için, sürüngen kemirgenleri ve böcekleri ısırır.

agama

12 tür agam vardır. Bazıları Mısır'da yaşıyor. Türlerden biri sakallı agamadır. Akrabalar arasında kuyruğu reddetme yetersizliği göze çarpmaktadır.
Tüm agalarda çenenin dış kenarında dişler vardır. Ailenin kertenkeleleri teraryumlarda tutulmaktadır. Birkaç kişiyi bir arada tutmak tavsiyede bulunmaz - sürüngenler birbirlerinin kuyruklarını ısırır.
Sakallı agama

Kleopatra'nın yılanı

Aksi takdirde Mısır asp denir. Kendisi 2.5 metre uzunluğunda ve 2 metre civarında zehir tükürüyor. Eski Mısır'da, asp'in sadece kötü insanları ısırdığı düşünülüyordu. Bu nedenle, yılan Kleopatra'nın saf, tertemiz ve tabii ki eğilimlerini test etmek için çocuklara gitmesine izin verildi.
Mısır asnının ısırığından sonra, solunum tıkanır, kalp durur. Panzehirin çoğu zaman girmek için vakti yoktur, çünkü ölüm 15 dakikada gerçekleşir. Dışarıdan, asp neredeyse eşit derecede tehlikeli bir gözlük kobra ile karıştırılabilir.

Ortak kertenkele

Kuru ve taşlı manzaralar dışında bulunur. 50 çeşit tarak kertenkelesi vardır. Mısır'da yaklaşık 10 kişi bulunur. Parmakların hepsi sivri terazi birikimi arasındadır. Onlar kret denir.
Taraklar, kertenkelelerin dokuma gibi gevşek kumları tutmasına yardımcı olur ve zeminle temas alanını arttırır.

Boynuzlu Viper

Büyük ölçekler gözlerinin üzerinde bulunur. Dikey olarak yönlendirilmişler, boynuzları andırıyorlar. Bu yüzden sürüngen adı. Uzunluk 80 santimetreden fazla değildir.
Mısır'da bulunan hangi hayvanlar bazen fark edilmez. Boynuzlu engerekler kumla birleşerek rengini tekrarlar. Sürüngen gözler bile bej ve altındır.
Boynuzlu Viper kumda kamufle, av bekliyor

Mısır memelileri

Ülkede 97 tür memeli vardır. Birimler arasında kaybolun. Sina Yarımadası'nda, örneğin, Katerina Rezervi'nde, örneğin kumlu bir ceylan var. Nubian dağ keçisi de tehlikede. Wadi Rishrar rezervinde bulunabilirler. Canlı ötesinde:

Altın çakal

Esas olarak Nasser Gölü yakınında yaşıyor. Hayvan nadirdir, ülkenin Kırmızı Kitabında listelenmiştir. Adı ceketin renginden kaynaklanmaktadır.
Eski Mısır'da, çakal Anubis'in enkarnasyonlarından biri olarak kutsaldı. Bu, öbür dünyanın tanrısıdır.

Çöl tilkisi

İkinci isim fenek. Bu Arapça kelime "fox" olarak çevrilmiştir. Çölde büyük kulaklar edindi. Bol miktarda kan damarı ağına izin verilir. Bu, sıcak günlerde termoregülasyonu kolaylaştırır.
Çöl tilki yünü kumla birleşir. Hayvan ayrıca büyüklüğü nedeniyle göze çarpmamaktadır. Yırtıcı hayvanların solma noktalarındaki yüksekliği 22 santimetreyi geçmiyor. Tilki yaklaşık 1,5 kilogram ağırlığında.

Arap tavşanı

Kısa bir burnu ve alanı topuğu andıran bir burun burnu vardır. Ayrıca, çoğu çöl hayvanlarında olduğu gibi, Mısır jerboa büyük kulaklarla ayırt edilir.
Uzunluk, çöl jerboa 10-12 santimetredir. Hayvanın kalın bir katı var. Bu gece yaşam tarzı nedeniyle. Güneş battıktan sonra soğuk çölde hüküm sürüyor.

deve

Eski günlerde, çöl halkı çadırlar ve iç dekorasyonları için deve derileri kullanıyordu. Çöl gemilerinin dana eti gibi eti yedi. Deve sütü de kullanılmıştır. İneklerden daha besleyicidir. Deve çöpü bile işe yaramıştı. Dışkılama, ön kurutulmasını gerektiren yakıt olarak kullanılmıştır.
Araplar deve yarışını ayarladılar. Öyleyse, çölün eğlence ve spor işlevini yapan gemiler de gerçekleştiriyor.

Gelincik

Aksi halde firavun fare veya iknizon denir. İkinci terim, Yunanca olup, "yol gösterici" olarak çevrilir. Mısırlılar, evlerinde mongoları kemirgen avcıları olarak tutuyorlardı. Tarlalarda evcil hayvanlar da onları yakaladı.
Bu nedenle, melodi, kutsal bir hayvan olarak kabul edildi. Ölü bireyler soylu öncesi sanki asil vatandaşlar gibi gömüldü.
19. yüzyıla kadar Mısırlılar, mongosları zararlı olarak görmeye başladılar. Yırtıcı hayvanlar, kümese girdi. Bunun için gelincik öldürüldü, ama türler o kadar başarılı ki sayısız kaldı.

sırtlan

Sırtlanlar - Mısırlılar , eskiden beri ülke sakinleri tarafından hor görüldü. Bu, insanların et için hayvan beslemelerini engellemedi. Nüfusun bir kısmı evcil.
Mısır'da benekli bir sırtlan var - 4 Afrika türünün en büyüğü. Diğerlerinde olduğu gibi, ayırt edici özellik güçlü ön ayaklardır. Arkadan daha uzundurlar. Bu nedenle, sırtlanın yürüyüşü tuhaf ve arka tarafın önünde.

Çöl Tavşanı

İkinci isim Tolai. Dışarıdan, hayvan bir tavşan gibi görünüyor. Bununla birlikte, vücut daha küçüktür ve kulakların ve kuyruğun uzunluğu aynıdır. Kürkün rengi de aynıdır. Yün yapısını değiştirir. Yürütmede dalgalı.
Tolai ayrıca arka ayaklarının ayaklarının darlığındaki tavşandan farklıdır. Kar yağışı alanlarının arasında hareket etmeye gerek yoktur. Bu nedenle, bacaklar gibi kayaklar uzatılmamıştır.

Bal porsuğu

Uzunluğu neredeyse 80 santimetreye ulaşıyor. Bir hayvanın gövdesi, kısaltılmış pençelerin üzerinde uzatılır. Bal porsuğu yaklaşık 15 kilogram ağırlığında.
Bal porsuğu gelinciklerin ailesine aittir, sadece Afrika'da değil, Asya'da da yaşar. Şeker kamışından bir hayvan pekmezi var. Bu balın kendisi değil, bir çeşit şurup. Sandıklardan ve şeker kamışı üretim sürecinde göze çarpıyor.

Yabani boğa

Mısır, Watusi ırkı için ünlüdür. Temsilcileri en güçlü ve büyük boynuzlara sahipler. Toplam uzunlukları 2,4 metreye ulaşır. Buna bahse girecek bir hayvanın kütlesi 400-750 kilodur.
Watusi'nin boynuzları damarlarla delinmiştir. İçlerinde kan dolaşımı nedeniyle, soğutma oluşur. Isı çevreye yayılır. Bu, boğaların çölde hayatta kalmasına yardımcı olur.

çita

Antik fresklerde, yakalardaki çitaların görüntüleri korunmuş. Büyük kediler küçükler gibi evcilleştirildi. Çitalar, sahiplerinin asaletlerini ve güçlerini kişileştirdi, avlanmak için kullanıldı. Kediler göze deri kapak takarlar, avlanma yerine el arabası koyarlar. Orada çitalar serbest bırakıldı, bandaj çıkarıldı. Madencilik eğitimli hayvan sahiplerine verdi.
Şimdi çitalar Mısır'ın vahşi hayvanları . Nüfus küçük, korunan.
Antik çağda, çitalar avluda evcil hayvan olarak tutulmuştur.

dev yaratık

Eski Mısır'da, tarlaların düşmanı olarak kabul edildi. Yol tarımdı ve su aygırları tarlaları ezdi ve ekildi.
Eski fresklerde av suaygırlarının sahneleri vardır. Şimdi olduğu gibi, Nil Vadisi'nde yaşadılar, nehrin sularındaki ısıdan saklandılar.

Ülke kuşlar

Mısır'da 150 kuş türü yuva yapıyor. Bununla birlikte, ülkenin toplam avifauna'nın yaklaşık 500 kuş türü vardır. Bunlar arasında:

uçurtma

Antik çağda, uçurtma Nekhbet'i kişileştirdi. Bu, doğanın dişil doğasını simgeleyen bir tanrıçadır. Bu nedenle, kuş ibadet edildi.
Mısır'da siyah uçurtma türleri yaşıyor. Kuşlar, Şarm El-Şeyh’in sığlarında sıklıkla görülür.

baykuş

Eski Mısır'da ölüm kuşunu tanıdı. Ek olarak, tüy, geceyi soğuk algınlığı olarak kişileştirdi.
Ülkenin topraklarında çöl kepçeleri ve kumlu baykuş var. Her ikisi de koyu sarı tüylere sahiptir. Sadece kepçe gözler ve minyatürlerin üzerinde “kulak” bulunmaz. Kuşun ağırlığı 130 gramdan fazla değil. Kepçe gövdesinin maksimum uzunluğu 22 santimetredir.

şahin

Chora kişileştirmesi - gökyüzünün antik tanrısı. Mısırlılar, şahin kuşların kralı olan güneşin sembolü olarak tanıdı.
Çöl şahinlerine shahin denir. Kuşun gri bir sırtı ve karnı kırmızı kafalı. Kanatlarda açık ve koyu çizgiler var. Manzara kayboluyor.
Mısırlılar çölde avlanmak için şahin kullanıyorlar

balıkçıl

Kısa bir gagası ile Mısır karlı balıkçıl. Kuşun bile kısa bir boynu ve siyah renkli kalın bacakları vardır. Mısırlı balıkçıl limon tonlarının gagası.
Balıkçıllar , devletin kuruluşundan bu yana topraklarında yaygın olan Eski Mısır hayvanlarıdır . Görünüm müreffeh kalır. Kuşlar, yaklaşık 300 bireyin sürüsü halinde birleştirilir.

vinç

Mısır freskleri genellikle iki kafa ile tasvir edilir. Bu bir refah sembolüdür. Eski Mısırlılar vinçlerin yılanları tahrip ettiğini düşünüyorlardı. Ornitologlar bilgileri onaylamaz. Bununla birlikte, eski günlerde vinçler o kadar fazla geri alındı ​​ki ölüm cezası suçluya verildi.
Mısır kültüründe, vinç, şahinle birlikte güneşin kuşu olarak kabul edilir. Ülkede tüylü hala saygı duyulur. Özgür koşullar, ülkedeki kuş sayısının dengesine katkıda bulunur.
Mısır'daki vinçler, güneş kuşlarını göz önüne alarak ibadet ediyor

akbaba

Şeklinde, Mısır kraliçeleri için şapkalar yapıldı. Aynı zamanda akbaba Nekhbet'in enkarnasyonu idi. Bu tanrıça Yukarı Mısır'ı korudu. "Sorumlu" düşük bir yılan kılığında neret. Mısır'ın birleşmesinden sonra boynun başı yerine kronlarda bazen bir sürüngen tasvir etmeye başladı.
Mısır'da, Afrika akbaba yaşıyor. Şahinler ailesine aittir. Kuş din başına 64 santimetreye ulaşıyor. Afrika akbabaları, ilgili türlerden daha az kütleli gaga, daha küçük vücut büyüklüğü ve uzun boyun ve kuyruktan farklılık gösterir.

ibis

Mısırlılar bunu ruhun sembolü olarak görüyorlardı. Bir kuş görüntüsü güneş ve ayı birleştirir. İbis, tüylü yaratığın sürüngenleri yok ettiği bir gün ışığıyla bağlandı. Ay ile iletişim, kuşun suya yakınlığı ile izlendi.
Mısır'ın kutsal hayvanı Tot ile tanımlandı. Bu, bilgelik tanrısıdır. İşte ibis "itti" kartal baykuş.

güvercin

Mısır güvercini, uzun, dar gövdesiyle türdeşlerinden ayrılır. Tüyün arkası içbükeydir. Mısır güvercinlerinin kısa bacakları var.
Mısır güvercini tüylerinde, uzun ve kırılgan tüylerin alt katları ayırt edilir. Ayırt edici özelliklerin birleşimi, ayrı bir cinste kuşların seçilmesinin sebebiydi. 19. yüzyılda tanındı.

Mısır balığı

Mısır, Kızıldeniz'i yıkar. Dalış için ideal olarak kabul edilir. Mesele sualtı dünyasının güzelliği. Suların sıcaklığı, tuzluluk ve resiflerin bolluğu nedeniyle, Kızıldeniz'e 400 tür balık yerleşti. Daha başka örnekler.

Napolyon

Balığın adı alında olağanüstü bir büyüme ile ilişkilidir. Fransa imparatoru tarafından giyilen atılmış şapkaya benzer.
Türlerin erkekleri ve dişileri renklendirmede farklılık gösterir. Erkeklerde parlak mavi, kadınlarda ise yoğun turuncudır.
Balık napolyon

Gri köpek balığı

O resif, bu sahile yakın tutulur. Balığın uzunluğu 1.5-2 metre, ağırlığı ise 35 kilo. Sırtın ve yanların gri rengi beyazımsı bir göbekle tamamlanır.
Birinci sırt dışındaki tüm yüzgeçlerin koyu kenarları diğer gri köpek balıklarından ayırt edilir.

kirpi balığı

Bu, Kızıldeniz'in nefeslerinden biridir. Ailenin balığının büyük bir kafası var. Geniş ve yuvarlak bir sırtı var. Ponponların dişleri plakalara dönüşmüştür. Kirpi balığı da dahil olmak üzere balıklar mercanları ısırır.
Büyük bir kafa ve yuvarlak bir gövdeye sahip olan kirpi, uzun bir kuyruğa ve minyatür kanatçıklara sahiptir. Endişesiz balıklar tek tek yüzün. Çoğu şişirici gibi, kirpi balığı da zehirlidir. Balık toksini siyanürden daha tehlikelidir. Zehir, hayvanın karnını kaplayan kemik çivilerinde bulunur. Tehlike anında kirpi balığı şişiyor. Vücuda basılan çiviler şişmeye başlar.

kelebek

Adı yaklaşık 60 tür özetliyor. Hepsi yüksek, düzleştirilmiş yanal gövdeye ve parlak renklere sahiptir. Bir başka ayırt edici özellik uzun, tübüler bir ağızdır.
Küçük boyutlu bütün kelebekler resiflerde yaşar. Ailenin balıkları da akvaryumlarda tutulur.
Kelebek balıklarının pek çok parlak rengi var

iğne

Bu denizatı ile ilgilidir. Balığın gövdesi kemik plakaları ile çevrilidir. Dikenli hayvan boru şeklinde burun. Bir iğne gibi ince ve uzun bir gövdeyle birleştirilmiştir.
150'den fazla türün iğneleri. Üçte biri Kızıldeniz'de yaşıyor. Yaklaşık 3 santimetre uzunluğunda ve 60 santimetre uzunluğunda minyatür vardır.

Siğil siğil

Büyüme ile kaplıdır. Dolayısıyla adı. İkinci isim taş balığıdır. Bu isim alt yaşam tarzı ile ilişkili. Orada siğil taşların arasında gizlenerek av bekliyor.
Siğilin küçük gözleri ve ağzı, birçok bentik avcıda olduğu gibi yukarı doğru yönlendirilir. Bir balık taşının sırt yüzgecinin dikenleri bir toksin içerir. Ölümcül değil, ödem, ağrıya neden olur.
Balık taşı deniz dibinde görünmez kalabilir

pervane

Ayrıca zebra denir. Nokta çizgili, kontrast renkte. İlk isim, bu tür tüylere ayrılmıştır. Açıkça sallanırlar, balığın etrafını muhteşem bir boa ile çevrelerler.
Lionfish yüzgeçlerinde zehirli kanallar da vardır. Balıkların güzelliği, deneyimsiz dalıcıları yanıltıcıdır. Zebraya dokunmak, yanmak için çaba gösterirler.
Mısır denizlerinde zehirli balıklar bulunur, bunlardan biri lionfish
Nil’de yaşayan Mısır’ın tatlı su balıklarını unutma. İçinde örneğin kaplan balığı, yayın balığı, Nil levrek bulunur.
Nil levrek
Uzmanlar, Mısır'ın faunasını ülkenin coğrafi konumu nedeniyle çok çeşitli görüyorlar. Çok sayıda tür bulunan tropikaldir. Ayrıca, Mısır hem Avrasya'yı hem de Afrika'yı etkileyen iki kıtada yer almaktadır.
Çin toprakları neredeyse tamamen Kızıldeniz'i çevreler. Bu, suyun aktif şekilde buharlaşmasını tetikler ve içindeki tuz konsantrasyonunu arttırır. Bu nedenle, Kızıldeniz'in faunası çok çeşitlidir.
Mısır'da, yaklaşık 300 kuş türü vardır: pelikan, flamingo, balıkçıl, nektar, sarıasma, egretka, şahin, kartal, akbaba, serçeler, saka kuşları, ördek, bıldırcın, yabani güvercinler. Deltaların, leyleklerin, beyaz, mor ve gri balıkçılların, yaban kazlarının vb. Kuzeyinin en zenginleridir ve kış için buraya Avrupa'dan gelirler. Vadide her yerde bıldırcın bulabilirsiniz. Yırtıcı kuşlar arasında, şahinler ve sarichiler sıklıkla bulunur, bazen büyük akbabalar ve akbabalar.
Kızıldeniz ve Akdeniz'de Mısır'ı yıkayan çok balık var. Ahtapot, mürekkep balığı, sepya, yunuslar, haydutlar, köpekbalıkları ve deniz kaplumbağaları Kızıldeniz'de yaşamaktadır. Ve Akdeniz'de bulunur: merlanslar, deniz horozları, kefal, sardalye, pisi balığı, ahtapot, kalamar, sepya. Nil'in sularında yakalayabileceğiniz yerler: Nil levrek, yayın balığı, dişli sazan, kaplan balığı vb.

Mısır'da hangi hayvanlar yaşıyor?

Çok fazla kum, güneş ışığı ve sıcak iklim koşullarının olduğu Mısır'da, fauna deniz yaşamına veya böceklere göre çok farklı değildir. Fauna ekvatoral Afrika'dakinden çok daha fakirdir. Bir çöl ülkesinin sahip olabileceği şey kertenkelelerin, yılanların ve akreplerin sayısıdır. Ancak, memelilerin temsilcileri var. Onlardan daha fazla bahset.
Bir zamanlar Mısır'da, yağışlı iklim dönemlerinde, zürafalar ve suaygırları yaşadı, sonunda XIX. Yüzyılda bu yerlerden kayboldu. Mevcut çöllerin yerinde yapıldıkları eski freskler ve belgesel kanıtlarla değerlendirilebilir. O zaman bugün Mısır'da ne tür hayvanlar yaşıyor? Öncelikle, sürüngen sınıfından çok sayıda pul vardır - kertenkeleler, kertenkeleler ve bukalemunlar. Çevreye uyum sağlama yetenekleri şaşırtıcı - her zaman farkına varamazsınız.

sürüngenler

Mısır bukalemunlarının boyutu küçüktür, ancak 50 cm uzunluğa ulaşan örnekler vardır. Bu hayvanlar kesinlikle zararsızdır, ancak örneğin uzun bir dille nasıl avlandıklarını izlemek ilginçtir.
Mısır'daki kertenkeleler her zaman koşuyor, genellikle evlere “yerleşiyor”. En yaygın olanı, tsepkopaly olarak da adlandırılan agalar ve kertenkelelerdir. İnanılmaz hızıyla, bacaklardaki “emiciler” sayesinde dikey bir yüzeyde ve tavanda koşabilirler.
Kertenkeleler, garip bir şekilde, tuz sevenler. Kokladıklarında, tam oradalar, bir insanın evinde küçük çatlaklara sürünerek yemek yemeye geliyorlar. Görünüşe göre zararsız, kertenkeleler gıda zehirlenmesine neden olabilecek tehlikeli zehirlere "sahiptir". Ve çocuklar için tamamen kontrendikedir. "Konuk" dan sonra kertenkelelerin bulaşıkları iyice yıkaması gerekir. Bu arada, Mısır'da çevik sürüngenlerden özel bir zehir satıyorlar.
Varanalar, timsahlara biraz benzeyen büyük pangolinlerdir ve kafaları bir yılana benzemektedir. Çölü seviyorlar, yani Mısır'da onlardan pek çok türü var. Bazı monitör kertenkeleleri türleri suyu sever ve tehlike durumunda iyi dalış yapar. Diğerleri, pençelerindeki büyük pençeler sayesinde ağaçların arasında dolaşabilirler. İnsanlardan ve büyük hayvanlardan uzaklaşmayı tercih eder.

Mısır kedileri

Mısır'da kedi kutsal bir hayvan olmasına rağmen, sokak temsilcileri dükkanlardan ve sokaklardan büyük miktarlarda satılan güzellerden ve çeşitli figürlerden çok farklı. Nadiren, ancak şehirlerin sokaklarında kısa saçlı sıska barsiki vardır.
Soylu bir kedi almak istiyorsanız, kedi yetiştiricileriyle iletişim kurmak daha iyidir - dükkanlarda hasta bir hayvan satabilir. Evet, Mısır'daki kedinin yol vermesi ve Tapınakları kurması zamanlar unutulmuştu. Şimdi, sokak koto-sürtükleri kendilerini beslemek için otel çevresinde yürürler. Büyük kedi avcıları (leopar, karacal) ülkenin güney kesiminde yaşar.

Köpekler

Eski Mısır'da, köpekler kutsal bir hayvan olarak kabul edildi. Firavun Hound gibi ırklarının bir kısmı Mısırlı yöneticilere bir avda eşlik etti. Ölü Anibus'un tanrısı, bir köpeğin başı ile tasvir edildi. Ancak, bugün ülkede bu hayvanlara yararsız oldukları düşünülerek iğrenme ile muamele edilir. "Köpek" gibi küfür etmek - hakaretlerin en kötüsü.
Çok az insan köpek yetiştirmeye başlar, pratik olarak yetiştiriciliğine katılmadan: köpekler herhangi bir yerde "bok" eder ve komutları anlamıyor. Nüfus arasında talep olmadığı gibi köpek maması elde etmek zordur.

Çöl karavanı

Deve beş bin yıldan daha önce ekilmiştir. Çöl için bu ilginç hayvan gerçek bir keşif. Gösterişsiz, iddiasız ve mükemmel bir dayanıklılığa sahiptir. Düşünceli görünümüne ve bir dereceye kadar gücüne rağmen, bir deve oldukça fazla hız geliştirebilir. 
Develer her zaman paket hayvan olarak kullanılır, ancak bugün turist işletmesi için yetiştirilirler. Pek çok tatilci, canlı bir çöl karavanına binmek istiyor. Yerel halk sakinleri bactrian temsilcisini takdir ediyor, çünkü deneyimsiz bir binici humps arasında gezebilir.  
Bu arada, deve kılı yerel can sıkıcı "ikamet" - bir akrep korkutuyor. Bu nedenle, battaniyeler veya battaniyeler devenin saçından yapılır, böylece akrepler bir kişinin evine gelmez.

Atlar

Bu soylu hayvanlar Doğu'da her zaman değerli olmuştur. Arap atlarını hatırlamak yeterlidir: arkeologlara göre uzak atalarının kemikleri 4,500 yıldan daha eski. Mısır'da Atlar - kullanışlı ve ucuz bir ulaşım aracıdır. Sokakların yollarında, hareketli arabaların yanı sıra, bir at veya eşek tarafından çekilmiş bir araba bulabilirsiniz. Onlar zaten sürücünün bibisine alışmışlar ve dört tekerlekli taşımalara dikkat etmiyorlar.
Bu tür at arabaları daha sonra satılan meyve ve sebzelerle yüklenir. Yerel atlar serttir ve uzun süre sıcakta kalabilirler. Ve buradaki at hızlı para kazanmanın yollarından biri: yetişkin turistler ve çocuklar üzerlerine biniyorlar.

Eşek

Bu yararlı bir hayvandır ve ata nazaran daha karlıdır: daha az yer, ucuzdur. Bir sürü hayvan, bir bagaj taşıyıcısının rolünü üstlenir. Eşekler atlardan bile erken evcilleştirildi. Karakteristik nitelikleri, Mısırlılar tarafından saygı duydukları sabır ve dayanıklılıktır.
Kraliçe Kleopatra, eşeğin sütünün çok iyileştirici olduğunu ve gençleşmek için bir süt banyosu aldığını buldu. Süt eşekleri ayrıca bağışıklık kazanmaları için çocukları besledi. Eşekler insanlar için gerçek yardımcıdır ve neredeyse 30-35 yıl yaşarlar. Eşeklerin Mısır'da evcilleştirildiğine inanılıyor. Antik görüntüsü, M.Ö. 4. bin yıl öncesine kadar uzanıyor.    

Firavun fare

Bu kemirgen mongo cinsindendir. Antik çağda, Mısırlılar yılanlarla yıldırım hızıyla düzelme ve timsah yumurtaları yeme kabiliyeti nedeniyle onu putlaştırdılar. Yaşam alanları, bir alanı çevreleyen kalın bir kamış ya da nehir kenarındaki kamış çalılıklarıdır.
Ihnevmon - Firavunun faresi - dedektifle kıyaslanmayı hak etmişti, ancak arsız alışkanlıkları, sansar hırsızı gibi. Ihnevmon kümesin içine girerse bütün tavukları boğar Ve etlerini yemeyecek - onun için tavuk beyni ve taze kan bir incelik. Onun için olağan yiyecekler kurbağalar, fareler, yumurtalar ve bazen de kurtlardır.

Diğer hayvanlar ve kuşlar

Mısır'ın vahşi hayvanları arasında sırtlanlar, tilkiler, çakallar, ceylanlar, su aygırı vardır. Hayvancılık keçi, koyun, domuzdur; kanatlı - kaz, güvercin, ibibik Ruhu için evcil hayvan olarak kedi, yaban gelinciği, maymun, güvercin, köpek içerir.
Mısırlı bir kaplumbağa olan timsahlar, Nil'in sularında yaşayan kurbağalar. Yunuslar, kaplumbağalar ve çeşitli köpekbalıkları türleri, ahtapotlar Kızıldeniz'de neşeyle yüzüyorlar. Kuşlar - leylekler, balıkçıllar, yabani kazlar - kuzeydeki deltayı yuva alanı olarak seçer. Yırtıcı kuşlar arasında şahinler, şahinler, akbabalar, baykuşlar vardır. Artık Mısır'da hangi hayvanların yaşadığını öğrendiğinize göre, bazılarını kendi gözlerinizle görmek ve fotoğraflarını çekmek için bu ülkeye gitmekten çekinmeyin.   
Özellikle Lily-Trevel.RU için - Anna Lazareva

Mısır faunası (hayvanlar) | Dünyanın bütün ülkeleri

Mısır faunası
Mısır'ın hayvan dünyası oldukça yetersiz. Burada aşağıdaki hayvanlarla tanışabilirsiniz:
  • tilki
  • sırtlan
  • Yaban domuzu
  • ceylân
  • çakal
  • Gelincik
  • dev yaratık
  • timsah
  • Arap tavşanı
  • yarasalar
  • Küçük kemirgenler
Ama bir sürü kuş var. Kışlama için gelen ve gelen ana kuşlar şunlardır:
  • kazlar
  • ördekler
  • balıkçıl
  • Storks
  • akbabalar
  • Sarich
  • kartalgiller
  • karabatağı
  • flamingo
  • pelikanlar
Ayrıca Mısır'da çok sayıda yılan, kertenkele ve böcek. Yılanlardan burada bulunur:
  • Efa
  • Gurza
  • Kum yılanları
  • Kleopatra'nın yılanı
  • Mısır kobrası
Kertenkelelerden bulunur:
  • agama
  • kertenkele
  • kertenkeleleri
Sina leoparı ve kumlu ceylan Katerina Rezervinde Sina Yarımadası'nda yaşar. Ve yedekte Wadi Rishrash, Nubian dağ keçisinin bulunduğu koruma altına alındı.
Nil'de yaşayan pek çok balık vardır, Nil sakinlerinin ana temsilcileri aşağıdaki gibi balık türleridir:
  • yayın balığı
  • Kaplan balığı
  • Nil levrek
Kızıl Deniz, mercan resiflerinin bolluğu ve deniz yaşamının çeşitliliği ile ünlüdür, örneğin:
  • Omurgasız yengeçler
  • nudibranch
  • karidesler
  • Deniz kestanesi
  • denizyıldızı
  • ahtapot
  • Tridacna
Ayrıca Kızıldeniz'de yunuslar ve deniz kaplumbağaları ile 400'den fazla balık türü bulunur.
  • barracuda
  • kayahanisi
  • deniz bannerfish
  • trevally
  • Moray yılan
  • Napolyonun
  • Pelajik Balık - Köpekbalığı
  • keler
  • Kelebek balık
  • Palyaço balığı
  • Papağan balığı
  • Cerrah balığı
  • filefish
Mısır'da, eski zamanlardan beri, hayvancılıkla uğraşıyor, bu yüzden hala hayvancılıkla uğraşıyor, develer, atlar, koyunlar, eşekler ve çeşitli sığırlar var.
Video - Kızıldeniz Faunası:
Video - Firavun'un Kutsal Hayvanları:
Konular: Fauna (hayvanlar)

Mısır faunası ve florası

ayrıntılar
05.09.2013 15:16
Görüntülenme: 4264

 

Mısır Florası.

Ülkenin ana kısmı (yaklaşık% 60), özellikle batı, hemen hemen topraktan yoksun ve bu nedenle de bitki örtüsünden yoksun. Bu kısımda bitki dünyasının fakirliği, Akdeniz kıyılarını ve Nil vadisini telafi etmekten daha fazla. Nil Vadisi'nde buğday, karabuğday, pirinç, arpa ve şeker kamışı ekilmektedir. Ancak, Mısır'daki ormanları göremezsiniz. Nil tarihinin kıyısında palmiye ağaçları rastlanır.
  Bu arada, hurma ağacı burada floranın en yaygın temsilcisidir, Nil Nehri kıyılarındaki ve vahalardaki tarlalarda bulunur. Mısırlılar ve elmalar, mango, şeftali ve narenciye yetiştiriliyor. Bu arada, Nil Vadisi'ndeki toprak, belki de dünyadaki en üretken olarak kabul edilir.
Ayrıca, Nil Deltası'nda ve vahalarda, ayrıca her türlü meyvede muz ve üzüm yetiştirilir. Aynı zamanda, nilüfer gibi, günümüzde nadir görülen ve güneyde ve botanik bahçelerinde daha yaygın olan ünlü kamış papirüsünü de büyütür.
Ulusal parklardaki Sina Yarımadası'nda mangrov ormanları, tuzlu suda yaşayan tek ağaç olan flora örneği olarak turistler için ilginçtir.

Mısır faunası.

Mısır'ın hayvan dünyası çok zengin değil. Ülke, belki de çeşitli kuşlara sahiptir. Yaklaşık 430 türden farklı kuş faunası türleri. Burada akbabaları ve diğer av kuşlarını bulabilirsiniz; kış uykusu, flamingolar, pelikanlar vb. İçin gelen çemberler ve balıkçıllar yaygın olarak temsil edilmektedir.
Şahin, Mısır'ın ulusal bayrağına kazınmaktan onur duyuyordu. Doğru, şimdi bu kuş Kırmızı Kitap'ta listelenmiştir. Tamamlanması için, yerel egzotizmden bahsetmeye değer: altın padişah serçesi ve Nubian kabusudur.
Mısır faunasının en yaygın temsilcileri şunlardır: çöl tilkisi, jerboa (çöllerde), ceylan, çakal, sırtlan, Mısır mongosu, rezervuarlarda Mısır'ın gururu bulundu: su aygırı, sayısız yılan, çoğunlukla nehrin ağzında yaşayan timsahlar, kertenkeleler ve böcekler. Nil timsahlarının nüfusu son yıllarda önemli ölçüde azalmıştır.
Ayrıca ceylan, çöl tilkisi, sırtlan, çakal, vahşi kıç, yaban domuzu, jerboa, Mısır gelincik, yarasalar, Mısır topraklarında yaşayan küçük kemirgenler gibi türler. Sina Yarımadası'ndaki Katerina doğa rezervinde bir kum ceylan ve bir Sina leoparı bulunur. Wadi Rishrash Reserve'de (Kahire yakınlarında), Nubian dağ keçisi korunmaktadır.

Çöllerde, başlıca fauna kum yılanları, Mısır kobrası, Kleopatra'nın yılanı, Mısır kobrası, boynuzlu engerek, ef, kumtaşı, çeşitli kertenkeleler (monitör kertenkeleleri, kertenkeleler vs.). Genel olarak, buradaki yılanlar yaklaşık 30 türdür.
Buradaki yılanlar çok zehirli ve bu nedenle tehlikelidir, ancak turistler bu konuda çok fazla endişe etmemelidir, çünkü ilk önce, yılanların kendisi yaşam alanlarından uzak durur ve ikincisi de, yılanın sadece çıkmadığı durumlarda saldırır ve ilk tepkisi onu - sürün. Gündüzleri sıcak güneşten gizlenirler, akşamları küçük kemirgenler vb. Avlanırlar.
Mısır faunası hakkında konuşmak, eski Mısırlıların kutsal hayvanlarını hatırlamaktan başka bir şey değildir: bok böceği ve kedi. Bokböceği (bok böceği), her türlü engelin aşılmasını, ölümden sonra dirilişini sembolize ediyordu, Mısırlılar bunun gübre içerisinde neredeyse hiçbir şeyden gelmediğine inanıyorlardı.
Eh, aynı eski Mısırlı Raların inançlarına göre, Güneş'in ana tanrısı, karanlık dünyanın yılan efendisi ile savaşmak için bir kediye dönüştü.
Nil'in sularında kaplan balığı, Nil levrek balığı, yayın balığı ve diğerlerini bulabilirsiniz, bunların hepsi yüzlerce balık türündedir. Sina Yarımadası'nda milli rezerv Katerina, burada Sina leoparını ve kum ceylanı görebilirsiniz.
Kahire'den çok uzak olmayan bir yerde, Nubian dağ keçisiyle tanışabileceğiniz Wadi Rishrash Reserve vardır .
Elbette, faunanın en kalabalık yerleri, tabii ki, Kızıldeniz kıyılarının ünlü mercan resifleridir. Kaplan köpekbalığı, yılan balıkları, barracudalar ve en akıl almaz renklerde boyanmış sayısız balık türü. Genel olarak, Mısır mercan ormanlarının sualtı dünyasının belki de dünyanın en iyisi olduğu düşünülür, bu yüzden dünyanın her yerinden turistler buraya dalmaya veya şnorkelle yüzmeye gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...