Bu Blogda Ara

5 Aralık 2019 Perşembe

Faras Katedrali, Ulusal Müzesi, Varşova'dan Yedinci yüzyılda kumtaşı kabartma

Görüntünün olası içeriği: açık hava

Faras Katedrali, Ulusal Müzesi, Varşova'dan Yedinci yüzyılda kumtaşı kabartma - Bu görüntü Faras Katedrali'nin hemen kayıp kalıntılarından Nubiya Hıristiyan sanatının en güzel hayatta kalan parçalarından biridir.

Pachoras piskoposları katedral kilise Bu güzel kumtaşı friz (Nubian içinde Ⲡⲁⲣⲁ). kabartma Profesör MICHALOWSKI tarafından Varşova'ya getirildi korunması gerekli. kartal figürü sıkça diriliş sembolü veya bir melek varlık olarak, Kıpti sanatta önemli bir şahsiyet idi. Bu kabartmada, kartal kanatlarını bir haç altında iki sütun arasında yayıldı ile duruyor.

Nobatia içinde Faras Katedrali, bir Geç Antik Nubian Krallık, MS 7. yüzyılda eski bir kilisenin temelleri üzerine inşa edilmiş ve Piskopos Paulos tarafından 707 AD yenilenmiştir. Nobatia ortalarında 6. yüzyılda İmparator Justinianus döneminde Hıristiyanlığa ve sonradan Kıpti Kilisesi izledi. Mameluks Nubia ve Müslüman kural Nubia başladı işgal 14 yüzyılda, katedral kullanmama içine düştü. O 1960 yılında Polonyalı arkeolog Kazimierz MICHALOWSKI tarafından yeniden keşfedilmiş ve onun tarafından kazılmıştır. Cathedral bulunan kalıntılar arkeolojik sit Asvan Barajı'nın yapımından sonra ortaya çıktı Gölü Nasır, suları altında önce Varşova'da Hartum'da Sudan Ulusal Müze ve Ulusal Müzesi'ne taşındı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...