Bu Blogda Ara

5 Aralık 2019 Perşembe

Lateran Vaftizhane, Roma duvar mozaikleri 5 c Yedinci yy


Görüntünün olası içeriği: iç mekan


 Görüntünün olası içeriği: 4 kişi

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi



Fotoğraf açıklaması yok.

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut, ev ve açık hava


Fotoğraf açıklaması yok.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Fotoğraf açıklaması yok.

5 c Yedinci yy duvar mozaikleri. Lateran Vaftizhane, Roma - Bu bina Aziz John Lateran Bazilikası bağlı paleo Hıristiyan sanat ve mimari, paha biçilmez bir eser.

San Venanzio şapel içerisinde güzel ikonografik duvar mozaikleri Pantokrator İsa Papalara ve aziz görüntüleri çevrili Meryem yukarıdaki melekler, kuşatılmış bir apsis mozaik haritanın merkezinde. dört yazarının olağanüstü sembolik rakamlar da vardır - Aziz Luke bir öküz, Aziz Matta erkek, Aziz Mark aslan ve Aziz John kartal.

Lateran vaftizhane ilk Konstantin döneminde, dördüncü yüzyılda inşa edilmiştir. Bu Meryem'e adanmış kilise Efes Konseyi izleyen bir aziz olarak hatırlanır Papa Sixtus III tarafından 432-440 AD'yi yeniden inşa edildi. San Venanzio şapeli Papa John IV tarafından 640-642 AD eklendi ve vaftizhane inşası sırasında, San Venanzio ait şapel güzel altın mozaiklerle dekore edilmiş. vaftizhane Geç Antik fırtınalı dönemin bir ürünüydü. Empire Sasani karşı savaşlarla devasted edildiğinde bina 410 MS Vizigotlar tarafından Roma çuval ve şapel ve Kayseri Heraklius'u, zamanında üretildi San Venanzio şapeli onun süslemeleri takip eden yıllarda inşa edilmiştir doğuda Persler ve Araplar. Bu paleo Hıristiyan mimari ve sanatsal hazine yapımına başlanan Hıristiyan ibadet aktif yer kalmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...