Bu Blogda Ara

9 Ocak 2020 Perşembe

Hindistan Tarihi















                                          Antik Hindistan

Taş Devri Hindistan Tarihi


Hindistan tarihi

Hindistan'da bugüne kadar insan faaliyetinde bulunan en eski semboller, ikinci ve üçüncü buz devri antlaşmasının sembolleridir. Yani,  yaklaşık 20 milyon M.Ö. 14 lakh'tan Ortasında Gerçekler, o zaman taştan yapılmış aletlerin kullanıldığını göstermektedir. Güney Hindistan'daki Kerala eyaletinde yaşayan kişinin değişmemiş biyolojik kromozomlarının kanıtı var. Yaklaşık 70 bin yaşında. Bu kromozomlar , Afrika'daki eski insanların biyolojik kromozomlarıyla (genleri) mükemmel bir şekilde eşleşir .

Taş Devri

İnsanlık tarihinin erken dönemine Taş Devri denir. Bu, Buzul Çağı'ndan Bronz Çağı'na kadar geçen zamandı. Bu zamanın insanları mağaralarda yaşıyordu. Avlanmak için taştan aletler kullanılmıştır. Ve ayrıca ateş üretmek için taş kullandı. Bu yüzden Pāshana (taş anlamına gelen Sanskritçe kelime) denir. Tarihçiler üç ana aşamadan ayırarak inceledi -
ilk olarak Purapashan dönem , ikinci Mezolitik Çağ ve Son Neolitik | Bu sefer M.Ö. 25 lakh civarında Bronz Çağından kalma tarihler.

Bütün paleolitik

Buzul çağının çoğu Paleolitik dönemde geçmiştir. Bu zaman MÖ 2.500.000 civarındaydı. MÖ 12.000'den itibarenKalmış Hindistan'daki tüm Paleolitik çağın kanıtları Sohan, Belan ve Narmada nehir havzalarından elde edilmiştir. Aynı zamanda Bhimbetka, Shailashray ve Bhopal yakınında bulunan birçok eser olan boyalı mağaralar alındı. Bu insanlar çoğunlukla sürüde yaşıyordu. Kalacak ana yerler nehir veya göl kıyısındaki mağaralardı. Bu insanlar çiftçiliği ve hayvancılığı hiç bilmiyorlardı. Onların ana gıda diyet et oldu. Bu insanlar silahlarını taşla yaparlardı. Hangi el baltası (balta) çok meşhurdu. Bu insanlar okları, mızrakları, yayları, topuzları ve iğneleri diğer silahlar olarak kullandılar. Paleolitik dönemin tüm araçları Chota Nagpur platosunda bulunmuştur. MÖ 1,00,000 civarındaydı Olabilir Uttar Pradesh'in Mirzapur ilçesinin Belan vadisinde bulunan hayvanların kalıntılarından, Paleolitik çağın sonunda bu insanların sığır yetiştirmeyi öğrendikleri bilinmektedir. Aralarında inekler, koyunlar, keçiler ve mandalar belirgindi.

Orta Taş Devri

Bu dönem MÖ 12.000'e kadar uzanmaktadır M.Ö. 10,000 . Kadar Kanıtlar Andhra Pradesh'in Kurnul ilçesinde bulunmuştur. Yaklaşık 20,000 BC MÖ 10.000'den itibaren Ortasında Bunlarda, esas olarak kemik aletlerinin ve hayvancılığın kanıtlarının bulunduğu o döneme ait aletler bulunmuştur. Bu insanlar sürüde tüm Paleolitik dönem gibi yaşadılar. Artık tekneler de ana silahlarına eklendi ve bu insanlar da balık avlamaya başladı. Onlar hakkında en önemli şey, bu insanların kalan av gibi temel şeyleri depolamayı öğrenmiş olmalarıydı. Bu insanlar ölümden sonra hayata inanıyorlardı. Cenazesinde delil bulunan kim. Bu dönemin bazı insanları modern zamanlara kadar dağlarda ve mağaralarda yaşamışlardır.

Neolitik dönem

Bu dönem MÖ 10.000. MÖ 3.500'den itibaren Kadar Dünyanın büyük bir bölümünde bu dönemin MÖ 8.000 civarında olduğuna inanılmaktadır M.Ö. 7.000'den itibaren Arasında gelişti Ardından Nil Nehri üzerinden Avrupa'ya ulaştı. Keskiler (ahşap ve taş soyma aletleri) de bu dönemin aletlerine dahil edilmiştir. Bu insanlar, verimli toprakların kenarındaki kabilelere yerleşmeye başlamışlardı. Bu insanlar küçük yerleşimler yaparlardı. Çanak çömlekleri çok iyi geliştirirdi. Bu insanlar ölümden sonra yeniden doğuşa da inanıyorlardı. Kuzey Hindistan'da Neolitik çağın kanıtları Burçhol Keşmir'de bulunmuştur.

Bununla birlikte, Hindistan'da ilkel insanların (M.Ö. 25-20 lakhs) özel bir kanıtı yoktur. Maharashtra'nın Bori tuz yerinde bulunan kanıtlardan , insanların kökeni MÖ 14 lakh gibi görünüyor .Oldu Bununla birlikte, insanların Afrika kökenli ilk kişiler olduğu kabul edilmektedir Ondan sonra Hindistan'da. Buradaki insanların Taş Devri, Afrika halkı gibi gelişmiştir.

Kaya boyama

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinin Mirzapur ilçesinin Vindhya Tepeleri'nin Tanda Şelaleleri yakınındaki Sita Kohbar adlı bir mağarada Shiv Sagar Bindh adlı bir muhabir bazı kaya resimleri buldu. Arkeoloji Bölümü'ne göre, bu kaya resimleri M.Ö. 1.500 yılına dayanıyor MÖ 800'den itibaren Ait

Sita Kohbar'ın mağarası çatısı 1.80 metre yüksekliğinde ve üç metre genişliğinde olan yaklaşık beş metre uzunluğundadır .Hai'de yapılan birçok resim var. Antilopla çevrili dev hümanizm ve mızrak takılmış avcılar, filler, boğa, akrepler ve diğer hayvanlar ve kuşlar, tamamen mineral renklerle (hematit giyerek) işaretlenmiş koyu ve açık kırmızı renkte boyanır. Kullanıldı. Bu mağarada yapılan resimlerin derinlemesine analizi üç aşamada yapılmış gibi görünmektedir. İlk aşamada çekilen resimler esas olarak oyunla ilgilidir ve koyu kırmızı renkten yapılır, daha sonraki resimler açık kırmızı ve büyük boyuttadır ve anatomik olarak gelişmiş durumun yanı sıra antik tablolar gibi görünmektedir. Yukarıda implante edilmiştir.



Nahrgarh_map

Bakır döneminin tarihi Hindistan


Hindistan'ın bakır çağı

Bakır dönemi Neolitik dönemden hemen sonraki dönemdi. Neolitik çağın sonunda insanlar metalden yapılmış silahları kullanmaya başladılar. Bu insanlar sadece bakır olarak metal kullandılar. O zamana kadar insanlar bronz ve demir hakkında hiçbir şey bilmiyorlardı. Bu insanlar şimdi yerleşim yerlerinde yaşıyordu. Hayvancılık ve tarım ekonomilerinin ana kaynaklarıydı. Taş araçlarla birlikte artık tarımda kullanılan aletler, bakır aletler katıldı |

Bakır Taş Devri yerleşimleri Hindistan'ın güneydoğusunda Rajasthan, batı Madhya Pradesh, batı Maharashtra ve güneydoğu Hindistan'da bulunmuştur. Ve böylece Adını bir gelişmiş medeniyet, var Mehrgarh | Partition'dan sonra Pakistan'a kim katıldı.

Mehargarh Uygarlığı

Mehargarh, arkeolojik açıdan Neolitik dönemle ilişkili birçok kanıtın bulunduğu çok önemli bir yerdir. Şu anda, bu arkeolojik alanlar Pakistan , Belucistan şehrinin düz alanlarındadır Mehargarh, bugünkü Belucistan'da Bolan Nehri kıyısında yer almaktadır.

Mehargarh uygarlığı dünyadaki çiçekçilik ve tarımla ilgili kalıntıların bulunduğu en eski ( MÖ 7.000 ila M.Ö. 3.300 ) medeniyetlerinden biridir. Kazıdan elde edilen kanıtlar, bu insanların buğday ve arpa yetiştirmeyi bildiklerini göstermektedir. iyi hayvancılığın onlar gibi koyun, keçi, inek ve diğer hayvanlar yetiştirildik |

Mehrgarh uygarlığı Hindistan tarihinde de önemli bir yere sahiptir. Bunun nedenlerinden biri, bu medeniyetin aynı zamanda buğday ve arpa ile Hint yarımadasıyla da ilişkili olmasıdır .Yerli bölgeyi yetiştirir. Hindistan'ın Neolitik Çağ değerlendirmesini, dünyanın Neolitik değerlendirmesine daha da yaklaştırıyor. Bu medeniyet, dünya tarihinde gelişmiş ve medeni bir Hindistan toplumunu temsil eder. Buradan İndus Vadisi Uygarlığının gelişim sistemini anlıyoruz Mehrgarh uygarlığı halkı Harappan kültüründen binlerce yıl önce Harappa'da inşa edilen evler gibi evler inşa etmişti Bu yerde kazarsak, o zaman Harappa ile ilgili daha fazla bilgiyi buradan toplayabiliriz. Ancak maalesef Pakistan'ın istikrarsızlığı nedeniyle, dünyadaki en eski uygarlık bugüne kadar ihmal edilmiş durumda. Bu site düzgün bir şekilde kazılmışsa, bu site insani gelişme ile ilgili çözülmemiş birçok engeli çözebilir.

Mehrgarh uygarlığı halkı MÖ 6.500 tarihlidir.En iyi araçları yapmaya başladım. delil bulunan Çok ilginç bir şey, tüm dikkat ve olan bakır bir tatbikat makinesi imal | Bu matkap makinesi modern diş hekimlerinin matkaplarına benzer Ve en şaşırtıcı şey, Mehargarh bölgesinden elde edilen bazı dişlerde bu matkabın kullanıldığına dair kanıtların olmasıdır . Bu tatbikatı görünce, ilk insanlar bile yeni metaller bulmakla çok ilgilendiler. Kazıda bulunan bir diğer önemli madde, metal kenarlı alet ve silah yapımında kullanılan san taştır.

Neolitik dönem bağlamında görülürse bakır uygarlıkların ve bronz uygarlıkların gelişimi neredeyse aynı anda gerçekleşmiştir. Onlarda çok fazla zaman farkı yoktur.

Mehrgarh uygarlığından elde edilen diğer eşyalar dokuma sepetleri, aletler ve boncuklardır. Çok büyük miktarlarda bulunanlar. Bu boncuklardan bazıları diğer medeniyetlere de aittir. Bu ayrıca bu boncukların ticaret veya göç sırasında getirilmiş olması gerektiğini gösterir Daha sonraki kazılarda çanak çömlek, bakır aletler, silahlar ve mezar taşları da bulunmuştur. Bu türbelerin, insan bedenlerinin yanı sıra Mehrgarh sakinlerinin ilk din biçimine aşina olduklarını gösteren nesneleri vardır .

Bugüne kadar Mehrgarh'ın kazısı, neolitikten bakıra uzanan bronz çağın binlerce kanıtını vermiştir. Toplam 8 arkeolojik düzeye dağılmış olan. Bu 8 seviye bize 5.000 yıl verdiÜç uygarlık hakkında bilgi verir. Neolitik dönem MÖ 9.000 civarındaydı. Bronz Çağından MÖ 4.000'e kadar. Sırlar bile onlara gömülüdür. Mehargarh gibi medeniyetlerin incelenmesi, bir zamanlar Afrika ormanlarından başlayan göçmen yaşamını anlamamıza yardımcı olur. Avrupa üzerinden Hindistan ve Güneydoğu Asya'ya ulaştı.

                                             Indus_Valley_Civilization, _Early_Phase_ (3300-2600_BCE)


Hindistan Bronz Çağı (İndus Vadisi Uygarlığı)


Bronz Çağı

Tunç Man olan süreyi belirtir bakır ve kalay alaşımı kullanılmıştır | Tarih grafiğine bakarsak, bu zaman bakır çağı ile demir çağı arasındaydı. Tunç Çağı'nın en özel yanı, bu çağda insanın kentsel medeniyetlere yerleşmeye başlaması ve tüm dünyada mitolojik medeniyetlerin gelişmesidir. Bu dönemin diğer bir özelliğiyse o efsanevi uygarlık olan script bilgisi oldu | Bu da günümüz arkeologlarının o dönemle ilgili bilgi almasına yardımcı oluyor.
Mezopotamya, Mohenjodaro ve Hindistan Harappa Sümerlerinin öne çıktığı dünyanın her yerinde birçok Bronz Çağı uygarlığı bulunmuştur.

Hindistan Bronz Çağı

12. yüzyılın başlarına kadar, tüm arkeologlar Vedik medeniyetinin Hindistan'ın en eski medeniyeti olduğuna inanıyorlardı. Fakat Harappa 1921'de Dayaram Sahni önderliğinde kazıldığında , tüm dünyanın düşüncesi değişti. İndus Vadisi Uygarlığının Hindistan'daki en eski Vedik uygarlığı olmadığı keşfedildi. İndus Vadisi Uygarlığı , Hindistan'da Bronz Çağı'nın en gelişmiş uygarlığıydı. En modern Harappa şehri, o zamanların mükemmel bir sanat eseri. Bu Tunç Çağı içinde İndus Vadisi uygarlık önermek için abartı olacağını gelişmiş medeniyet oldu |

İndus Vadisi Uygarlığı

İndus Vadisi Uygarlığı (M.Ö. 3300-1700) dünyadaki nehir vadisi uygarlıkları arasında en eskisidir Nature dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, bu medeniyet 8000 yaşında . İndus Vadisi Uygarlığı Harappan Uygarlığı ve İndus-Saraswati Uygarlığı olarak bilinir. İndus nehri kıyısında ve Ghaghghar / Hakda (eski Saraswati) nehri üzerinde gelişmiştir. Mohenjodaro, Kalibanga, Lothal, Dholavira, Rakhigarhi ve Harappa başlıca merkezleriydi. Bu medeniyette ilk kez, şehirlerin düzgün gelişmesi nedeniyle kentleşme olarak adlandırılmıştır. İlk olarak bronz kullanımı nedeniyle bu uygarlığa Bronz Uygarlığı adı verildi. Hindistan'da 925 merkezi olmak üzere yaklaşık 1.400 merkez İndus Vadisi Uygarlığı araştırılmıştır.Aynı. İndus Vadisi Medeniyet alanlarının yüzde 80'i Saraswati Nehri ve kolları civarındadır. Tüm keşiflerin yaklaşık yüzde 3'ünün uygun kazı yaptığı bulunmuştur.

Adlandırma

Bronz Çağı'nın en yaygın uygarlığı, İndus Vadisi Uygarlığı'nın Mohenjodaro ve Harappan kazılarında bulunur. çünkü arkeologlar İndus Vadisi Medeniyet medeniyet adlı Önce İndus Nehri ve kolları vadisi üzerine inşa edilmiş | Ancak daha sonra bu uygarlığın bazı bölgeleri Ropar, Lothal, Kalibanga, Rangpur, Vanmali gibi bu nehirlerden uzakta bulundu. Arkeologlar buna Harappan medeniyeti adını verdiler Bu medeniyetin ana merkezi olarak kabul edilir.

İndus Vadisi Uygarlığının alan genişlemesi

Bu medeniyetin genişlemesi dünyanın tüm eski medeniyetlerinden daha fazlasıydı. Başlıca gelişmiş şehirleri Pencap ve Sind idi. Daha sonra genişlemesi güney ve doğu yönünde yayılmaya başladı. Bütünüyle, İndus Vadisi Uygarlığı Pencap, Sind, Baluchistan, Rajasthan, Haryana, Uttar Pradesh ve Gujarat'a kadar uzanıyordu. Sıklığı kuzey Rhmanderi Güney den Damabad (Maharashtra) ve Batı Sutkagendor (Belucistan Makran kıyısında yer almaktadır) den kuzeydoğusunda Meerut ve Kurukshetra kadar oldu. İlk genişlemede tüm alan üçgendi. Sıklığı kuzey Manda Güney gelen (J) Bhogtrar | (Gujarat) idi GeçmişteMeerut (Uttar Pradesh) batı Sutkagendor | (Belucistan) vardı Toplam alanı 12,99,600 kilometrekare idi . Bu şekilde, bu bölge modern Pakistan'dan daha büyük, eski Mısır ve Mezopotamya'dan daha büyük .
MÖ 2. ve üçüncü binyılda böyle gelişmiş bir uygarlığın kanıtı dünyanın hiçbir yerinde bulunamamıştır. Bu uygarlığın ana şehirleri olan Harappa ve Mohenjodaro arasında yaklaşık 483 km. Ve her ikisi de İndus Nehri ile birbirine bağlı. Şu anda her iki şehir de Pakistan'da bulunmaktadır.

İndus Vadisi Uygarlığında keşfedilen büyük şehirler

Şimdiye kadar yapılan kazılar, İndus Vadisi Uygarlığının modern dünya Hindistan, Pakistan ve Afganistan'ın üç büyük ülkesine yayıldığını göstermiştir.

Hindistan'daki ana İndus Vadisi Uygarlığı bölgeleri

Manda Cammu ve Keşmir'de yer almaktadır.
Pencap Ropar, ağıla ve Sngonl (Bölge Fatehgarh, Pencap) bulunur | Rakhigarhi, Bhirdana, Banawali, Kunal ve Mitathal
Haryana'da yer almaktadır. Alamgirpur, Ravana takma Badgaon, Ambkhedi ve Hulas
Uttar Pradesh yer almaktadır. Kalibanga ve Tarkhanwala Dera,
Rajasthan'da yer almaktadır. Lothal, Surkotada, Rangpur, Rosadi, Malvad, Desalpur, Dholavira, Prabhaspatan ve Bhagatrao
Gujarat'ta bulunmaktadır . Daemabad
Maharaştra konumunda bulunuyor .

Afganistan'daki ana İndus Vadisi Uygarlığı

Shortugoyi (burada bulunan kanalların kanıtı) ve Mundigak ana yerlerdir .

Aralık 2014'te Bhirdana , şimdiye kadar keşfedilen en eski İndus Vadisi Uygarlığı şehri olarak kabul edildi.


                                    İndus Vadisi Uygarlığı


İndus Vadisi Uygarlığı


İndus Vadisi Medeniyetinin Mucitleri

Önceki yazıda bazı İndus Vadisi Uygarlığı hakkında konuştuk. Şimdi aynı sırayla ilerliyoruz.
1856 ne zaman Karaçi Lahor için demiryolu hattı üzerinde koydu ediliyordu tuğla bazı Khanderon kaynağı kazılmış | Bu projenin baş direktörü John William Bruntham, buraya yerleşen bir medeniyetin farkındaydı ve Arkeoloji Bölümü ilebu konudakonuştu.
Bu bilinmeyen medeniyetin keşfi için kredi Raibahadur Dayaram Sahni'ye gidiyor çünkü 1921'de Sir John Marshall önderliğinde siteyeilköncülükediyordu.Kazmaya başlamıştı Sonra kazmaya devam etti. Bunların listesi aşağıdaki gibidir: -
  1.  Harappa, 1921 yılında Ravi nehri kıyısındaki Madho Swaroop Vats ve Dayaram Sahni yönetiminde kazılmıştır.
  2. Mohenjodaro, 1922 yılında İndus nehri kıyısındaki Rakhal Das Banerjee yönetiminde kazılmıştır. 
  3. Sutkagenador 1927 yılında Aurel Stein ve George F tarafından Dasht Nehri vadisinin kıyısında kazılmıştır. Yönetmen Dales.
  4. Şeker kamışı kazıları 1931 yılında N. Gopal Majumdar başkanlığında yapılmıştır.
  5.  Rangpur ilk olarak 1931'de Ana Nehir vadisinin kıyısındaki Madhoswaroop Vats yönetiminde, ikinci kez Ranganath Rao yönetiminde 1953'te kazılmıştır.
  6.  Ropar 1953 yılında Sutlej nehri vadisinde Yajnadatta Sharma yönetiminde kazılmıştır.
  7.  Kalibanga, 1953 yılında Ghaggar nehri kıyısındaki Brajwasi Lal ve Amalanand Ghosh yönetiminde kazılmıştır.
  8. Kotdi ji, 1953 yılında İndus nehri kıyısındaki Fazal Ahmed yönetiminde kazılmıştır.
  9. Lothal 1954 yılında Bhogwa nehri vadisinin kıyısında kazılmıştır. Ranganath Rao yönetiminde yapıldı.
  10.  Alamgirpur, 1958 yılında Hindon nehri vadisinde Yajnadatta Sharma yönetiminde kazılmıştır.
  11.  Surkotada 1964'te Jagapathi Joshi yönetiminde kazılmıştır.
  12. Banavali, 1973 yılında Ravindra Singh Bisht yönetiminde kazılmıştır.

Farklı medeniyet dönemleri

Elbette İndus Vadisi Uygarlığı çok eski bir nehir vadisi uygarlığıdır . Her alim kazılardan kanıtlara dayanarak olduğunu kalma vardır | Ancak oradaki medeniyetin yaratıcıları ve sakinleri kadar tartışmalıdırlar. Her arkeologun farklı görüşleri vardır. Sör John Marshall , bu uygarlığı 1931'de M.Ö. MÖ 2.750'den itibaren Ortası düzeltildi Ana temeli Mezopotamya'daki 'Ur' ve 'Kish' bölgelerinde bulunan Harappan para birimleriydi .
Radyoaktif zamanlama yöntemi, tüm uygarlığın dönemini şu şekilde belirledi: -
  •     Harappan öncesi aşama: - MÖ 3.500-2.600 civarında
  •     Olgun Harappan aşaması: - MÖ 2.600-1.900 civarında.
  •     Cevap: Harappan aşaması: - MÖ 1.900-1.300 civarında
Daha sonra, MÖ 2.500 olan bu uygarlığın dönemini belirlemek için radyo-karbon C-14 gibi en modern yöntem kullanıldı MÖ 1.750'den itibaren Arasında

Daha birçok arkeolog görüşünü verdiler ve zamanı aşağıdaki gibi sabitlediler:

  1. Arkeolog Madhoswaroop Vats'a göre, İndus Vadisi Uygarlığı MÖ 3.500 yılına dayanıyor. - MÖ 2.700 Gelişmiş halindeydi.
  2.  Arkeolog John Marshall'a göre, İndus Vadisi Uygarlığı MÖ 3.250 yılına dayanıyor. - MÖ 2.750 Gelişmiş halindeydi.
  3. Arkeolojik alanlara göre, İndus Vadisi Uygarlığı MÖ 2.900 yılına dayanıyor. - MÖ 1.900 Gelişmiş halindeydi.
  4. Arkeolog Ernest McKay'e göre, İndus Vadisi Uygarlığı MÖ 2.800 yılına dayanıyor. - MÖ 1.500 Gelişmiş halindeydi.
  5. Arkeolog Martimer Heiler'e göre, İndus Vadisi Uygarlığı MÖ 2.500 tarihlidir. - MÖ 1.500 Gelişmiş halindeydi.
  6. Arkeolog C.J. Gaid'e göre, MÖ 2.350 Indus Vadisi Uygarlığı. - MÖ 1.700 Gelişmiş halindeydi.
  7. Arkeolog D.P. Aggarwal'a göre İndus Vadisi Uygarlığı MÖ 2.350 yılına dayanıyor. - MÖ 1.750 Gelişmiş halindeydi.
  8. Arkeolog Adil Hizmetine göre, İndus Vadisi Uygarlığı MÖ 2.000 yılına dayanıyor. - MÖ 1.500 Gelişmiş halindeydi.

Indus Valley Uygarlığının Yaratıcısı

Çünkü bu medeniyet hakkında çok şey bildikten sonra bile, bugün bile bilinmiyoruz. Bunun ana nedeni özel kanıt bulamamaktır. İlginç olan, her arkeologun bu medeniyet hakkındaki görüşlerinin farklı olmasıdır. Bu sırayla, İndus Vadisi Uygarlığı sakinlerinin kökenleri de geliyor. Onların kökeni neydi? Onun karakteri, ırk ve benzeri bugün bütün bilinmemektedir | Arkeologların bu kez farklı görüşleri var: -
'Dr. Laxman Biçim 've' Ramchandra ' inanmak İndus Vadisi Uygarlığı üreticisi ve sakinleri hem Vedik uygarlığı olarak Arya oldu |
'Bahçe Çocuğu' bu insanların Sümer medeniyetinin insanları olduğuna inanıyor Kim kalış süresiSırasında buraya geldi
"R. D. Banerji ' Bu insanlar inanmak Dravidyan vardı |
'Havilar' , Rigveda'nın bu insanların eşkıya ve 'Das' varna insanları olduğunu söyleyerek kanıt veriyor .
'Dr Ramashankar Tripathi bir  şey söylemeyi reddediyor. 'Bu tarihsel bilgi eşiğinin üzerinde durduğumuzda, bu konudaki sessizliğimizin övgüye değer ve uygun olduğunu ' söylüyor  
İndus Vadisi Uygarlığı Şehri

 Şehir kurma

İndus Vadisi Uygarlığı şehir planlamasıyla dünya çapında ünlüdür. Buradaki yollar geniş ve düz . Hangi beton tuğladan yapılmış. Tüm şehir bir tuzak olarak yapılandırıldı. Yani buradaki her yol birbirini dik açılarla keser. Evlerin kapıları sokakların içinde açılıyor. Ana yol üzerinde evlerin sırtları var. Beton tuğladan yapılan drenajlar , evlerden çıkan kirli suyun drenajının uygun şekilde düzenlenmesi için kullanılmıştır Hangi ana yola yakın ve drenaj karşılamak. Her tahliye ve tahliye tuğlası ile kaplıdır. Şehir birkaç dikdörtgen bloğa ayrıldı ve İndus Vadisi'nin her yerleşiminde durum böyleydiAma küçük ya da büyük olsun.
Mohenco-daro bir de kamu hamam | bulundu Kimin ana su kaynakları olan bir Kuala | Hangi kalenin içinde. Bu banyolar, döşeli tuğla mimarisinin mükemmel bir örneğidir. Öyle derin uzunluğunda, 7.01 metre genişliğinde 11.88 metre, 2,43 metre olduğunu. Her iki uçta da banyodan zemine gitmek için merdivenler yapılmıştır. Banyo zemini de tuğladan yapılmıştır. Ve kirli su drenajı için bir sorunu vardır | Su yanındaki banyo tankı | geliyor que su çıkarma denize açığı vurgular | Ve havuzdaki çıkıştan, bu su banyoda gelir. Banyo yanındakigiysi değiştirme için odasına yapılır | Bu hamam dini törenler için yapılmış olmalıdır.
Mohenco-daro büyük yapıya ait bir larder | Bir 45,71 metre uzunluğunda ve 15.23 metre genişliğinde olduğunu. Harappa Kalesi'nde, her katın 15.23 m olduğu iki satırda altı altı oda bulunmuştur Uzun ve 6.09 m. Geniş . Toplam alanı yaklaşık 838.125 metrekaredir. Bu sadece Mohenjodaro'nun kileridir. Mahzenlerin güneyinde açık zeminler ve yuvarlak tuğla platformlar vardır. Bu platformların çatlaklarından buğday ve arpaBu platformlarda, bir mahsul mahsulü olması gerektiği açık olan tahıllarımız var Harappa'da , muhtemelen işçilerin yaşaması için tasarlanmış iki odalı kışla da bulundu. Kalibanga'nın ayrıca kentin güneyinde mahzenlere yapılmış tuğla platformlar da bulunuyor. Dolayısıyla Kothar'ın Harappan kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğu açıktır .
Böyle geniş odaları görünce, buranın hükümdarı vergi toplama ve askeri sistemde yetenekli olacak gibi görünüyor .
İndus Vadisi Uygarlığı, tüm çağdaş uygarlıklardan üstün olduğunu kanıtlıyor çünkü çağdaş Mısır'da sadece kuru güneş ışığı kullanıldı , bu yüzden MezopatamiaPucca tuğla kullanıyorum. Ancak İndus Vadisi medeniyeti kadar büyük ölçekte değil.

istihkâm

Mohnjodaron Pshcini Tilen bir korumaya kale inşa edildi | Kimin uzunluğu kuzeyden güneye 460 yarda ve doğudan 215 yarda batıya mesafeye göre yayılır | Kalenin etrafında 45 metre genişliğinde bir güvenlik duvarı vardır Hangi kapılar ve güvenlik evleri inşa edildi. Kalenin ana kapıları kuzey ve güneydedir . kuzey kapısı dışında 18 dairesel bir platform kalıntıları | Kimin çapı 3.2 metre olan |

Ekonomi

İndus Vadisi uygarlığının ekonomisinin temel bileşenidir yurtdışında tarım ve hayvancılık, bölgesel sanayi ve ticaret yapmak | Bu kazıda bulunan delillerden tahmin edilmektedir.

tarım

Daha önce (daha önce) Sindh bugünkünden çok daha verimliydi ve tarım bölgesiydi. Onun Upjauta ana nedeni oldu doğal orman arazi | Nedeniyle çok yağmur yağdı . Bu nedenle her yıl Sind'de sel vardı ve bu sel ovaların verimli olmasına yardımcı oldu Sonuç olarak, şehir dışında inşa edilen ve her yıl sel olduğunu gösteren bir tuğla duvar görülür. Bu insanlar, sel suları bir sonraki selden önce Nisan ayında geri çekilip hasat edildikten sonra mahsulü ekiyordu MÖ dördüncü yüzyılda içinde Alexander bir tarihçiSindh çok verimli bir kara kütlesi olduğunu yazdı.
kil yapılmış olması pişirme tuğla ormanlara yanmış oldu | Binalar yavaşça ayakta orman siteleri arasında kör-sis çıkarma başladı ve başladı orman yavaş yavaş |
Aslında, burada kürek veya düşüş bulunmadı, ancak Kalibanga'nın kazısı sırasında onlardan bulunan uçurumlar (koridor) var, bu süre boyunca Rajasthan'da pulluklar sürülmüş gibi görünüyor .
Burada bulunan ana tohumlar buğday, arpa , çavdar, bezelye ve jowar . Bununla, bu insanlarAyrıca susam, hardal ve pamuk yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi oldu.
Yunanlılar , İndus uygarlığının insanlarını ifade etmek için sindon (sindon) terimini kullandılar .

Hayvancılık

İndus Vadisi kazısında hayvancılık kalıntıları da bulunmuştur. İndus Vadisi halkı öküz inek, manda, keçi, koyun ve domuz yetiştirdi Daha büyük hayvanlar arasında, bu insanlar da filler ve gergedanlara aşinaydı.

Sektörler

Şehirlerde birçok sanayi vardı ve bunlar da ilerlemişti. Buradaki insanlar çömlek yanı sıra bu tencere üzerinde, yapımında yetenekli edildi siyaha boyanmış | amacıyla Kumaş işi de gelişti ve buradan kıyafet ihraç ettiğine dair güçlü kanıtlar var. Buradaki kazıda bulunan mücevherler , kuyumcunun çalışmalarının da burada yapıldığını kanıtlıyor Bütün bunların dışında boncuk ve tılsım yapım işi de büyük çapta yapıldı.
İşte Lohen onlar demir bilmiyordum kanıtlamak Bunun şey gelmedi |

İndus Vadisi Uygarlığı gelişmiş bir uygarlıktı ve ekonomisi de güçlüydü. çünkü esas yabancı ülke ile ticaret ve yabancı ticari kolonilerin | Buradaki insanlar taş, metal ve pul (kemik) vb. Kazı, geniş bir alanda çok sayıda mudra (mühür), muntazam senaryo ve standart ölçüm ağırlıkları sağlamıştır Bu insanlar tekerleği biliyorlardı ve bugünün arabası gibi bir araç kullandılar Hangi ace çağrıldı | Ticareti kolaylaştırmak için Afganistan'ın kuzeyinde ticari bir koloni kurdu .Kurulmuş | Böylece iş için uygun olabilir. Ayrıca Afganistan ve İran (İran) ile de işlem gördüler Mezopotamya ve devam iş ilişkisi en büyük kanıtı oldu Mezopotamya alınan Hdppai mühür vardır | Mezopotamya kayıtlarında (muhtemelen Mohenjodaro için kullanılan) Meluha ile ticaret kanıtı bulunmuştur Ayrıca iki ara ticaret merkezinden de bahsedilmektedir - Dalmun ve Maken . Dilmun muhtemelen Basra Körfezi'ndeki Bahreyn'e kadar uzanabilir .

Yaşam düzeni

Bu İndus Vadisi medeniyet kabul geliştirilen medeniyet oldu | Dolayısıyla, oradaki yaşam sisteminin çok iyi olması gerektiği açıktır. Ancak bu konuda özel bir şey söylenemez. İndus Vadisi Uygarlığının yaşamını iki kısma ayırıyoruz. Dini hayat ve siyasi hayatı |

Dini yaşam

Kazı sırasında Harappa'dan çok sayıda kil figürin bulunmuştur Bu putlardan birinde bir kadının rahminden bir bitki çıkıyor Purattveta bu ana akım topraklama heykel gibidir ve İndus uygarlığı insanlar savunuyor yeryüzünün doğurganlık ilahi kabul edildi ve ilişki heykeli bitkilerin doğum ve büyüme vardır | Bu insanlar ona ibadet ederlerdi . Yolu plaka Rachin Mısır İnsanlar tanrıçası İsis Nil | tapan Ama eski Mısır toplumu burada söylemek zordur Matrisatatmk | oldu Bazı Vedik ilahilerin yeryüzü annesiÖvgü kesinlikle orada. Dholavira zaman kazma bir Kuala olmuştur yukarı ve orada vardı bir pencere lamba yanan kanıt | Eğer kuyu Saraswati nehrinden su alsaydı , bu insanların Saraswati'ye ibadet etmesi mümkündür .
Sindhu Vadisi yılında Yogi heykeli bulundu üç ya da dört ağız vardır | Arkeologlar bu yogilerin Shiva olduğuna inanıyorlar İndus sınırına bağlı bugünkü Mewar ana kaynağı olarak görülüyor Bugün bile Eklinganath ji dört yüzlü bir Shiva olarak ibadet edilmektedir.
Bazı Jain ve BudizmAkademisyenler, İndus Vadisi medeniyetinin Budizm veya Jainizm ile ilgili olabileceğine inanıyorlar , ancak ana ideolojinin alimleri bunu Sire'den reddediyorlar çünkü bunun için güçlü bir kanıt yok .
Bazı alimler inanıyoruz Hinduizm Dravidler özgün din ve onların tanrıları Shiv vardı | Daha sonra Aryanlar da onları kabul ettiler ve ibadet etmeye başladılar.
Eski Mısır ve Mezopotamya'da birçok tapınağın kalıntıları bulundu, ancak bugüne kadar İndus Vadisi'nde tapınak bulunamadı. İndus Vadisi halkının evlerinde, tarlalarında veya nehir bankalarındaİbadet için kullanılır. Birçok arkeolog buna katılıyor. İndus uygarlığında bulunan Brihatnasanas veya dev banyolar dini ritüeller sırasında kutsal olacak şekilde inşa edilmiş olmalıdır As Ganga nehri Bugün kıyısında | Havan kundları Vedik olduklarının bir kanıtı olan
Lothal, Kalibanga vb Gamalı haç sembolleri de İndus Vadisi'nin ürünüdür. Bunlardan Bu simgeler kutsal simgeler kullanılır | İndus uygarlığının insanlar organları yandı | edildi Bir tahmine göre, Sindhu'nun toplam nüfusu 50 bin civarındaydı , ancak orada sadece yaklaşık 100 mezar bulundu .

Siyasi yaşam

İndus Vadisi gelişmiş bir medeniyetti. Hangi deliller Büyük hamam, pişmiş yollar ve evler, istihkam, ileri endüstriler ve ticaret yerleşim | Muhtemelen bütün bunları büyük bir siyasi güç olmadan yapmak mümkün değildir Ancak buradaki saltanat hakkında açıkça söylenemez Burada yönetim sistemi nasıldı? Hükümdarlar nasıl ve kimlerdi? Ancak belediye sistemine bakıldığında Belediye Şirketi gibi yerel bir özerk yönetim sistemi olması gerektiği anlaşılıyor .

Zanaat ve teknik bilgi

İndus Vadisi'nin el sanatları ve teknikleri hakkında konuşursak, burada insanlar esas olarak taştan yapılmış aletler ve bronz kullandılar Bronz kalay ve bakır karışımından yapılmıştır Bununla birlikte, bu iki mineral de burada bol miktarda bulunmaz. Buradaki insanlar nasıl tekne yapılacağını biliyorlardı Pamuklu giysiler dokunmuştu. Mudra yapımı, idol yapımı ve mutfak eşyaları yapıldı. Ayrıca boncuk ve muska ile güzel mücevherlerin nasıl yapılacağını da biliyordu .
Eski Mezopotamya gibi , insanlar burada senaryolarını geliştirdiler İlk örneği 1853 olanAD'de bulundu | 1923'e kadar bu senaryo keşfedildi. Ama tarihe kadar okuyamaz ne olabilir |
Nedeniyle komut dosyası bilgisine özel mülkiyet tutma hesapları değiştirildi | Kile için ayrımın kullanılmaya başlanmıştır | Bu kişiler tartmak için 16 veya tekrarlayıcılarını (örn. 16, 32, 48, 64, 160, 320, 640 vb.) Kullandılar . Şaşırtıcı olan şu ki, bugün bile kast sistemi Hindistan'ın tamamında kullanılıyor. Bir rupi için 16 gibi 1 kg 4 ayak   ve her ayağın 4 Knwan olan 1 16 Knwan kg |

Uygarlığın düşüşü

Tıpkı farklı akademisyenlerin bu uygarlığın yükselişi hakkında farklı görüşleri olduğu gibi , aynı zamanda son çöküşle de ilgilidir . Bugüne kadar, bu gelişmiş medeniyetin yok edilmesinin sebebi ne olabilir? Arkasında çeşitli argümanlar verilmektedir: - Barbar istilası, iklim değişikliği ve ekolojik dengesizlik, sel ve jeotermal değişiklikler, salgın hastalıklar, ekonomik nedenler . Ancak şehri ve drenaj sistemini görünce, salgın şansı çok daha az görünüyor. Bir medeniyet , ticaret ve sömürgeleştirme sonbaharda orada gerçekleştirildi ekonomik nedenler mükemmel olamaz | Ancak korkunç yangın kanıtları da elde edilmiştir. Yanı sıra Mohenco-daro bir odaİstila, kundakçılık, salgın belirtileri olabilecek 14 erkek iskeleti bulunmuştur .
Görünüşe göre bu uygarlığın gerilemesi herhangi bir nedenden değil, farklı nedenlerin bir araya gelmesinden kaynaklandı.

İndus medeniyeti kazılarında bulunan bazı heykellerin toplanması

Bir İndus Vadisi Uygarlığı kuyusu
İndus Vadisi Uygarlığı şehrinde bulunan bir kuyu ve hamam

Gamalı haç resimleri
İndus Vadisi Uygarlığından elde edilen kutsal gamalı haç işareti

İndus Vadisi'nden bulunan bronz heykel
Indus Vadisi'nde bulunan bir bronz dansçı heykeli
Mohenjodaro'da bir idol bulundu
Mohenjodaro'da bulunan bir idol - Karaçi Ulusal Müzesi'nden
İndus-Saraswati uygarlığının on karakteri
Dholavira'nın  kuzey kapısıyla tanışan Indus-Saraswati medeniyetinin on karakteri 
Boğa heykeli
İndus Vadisi uygarlığında bulunan boğa heykeli
Lothal'da bulunan bir tahliye
Lothal antik kentinde bulunan bir tahliye
Kırmızı kilden yapılmış bir geminin kalıntıları
Kırmızı kilden yapılmış bir geminin kalıntıları
Ritüel karakter
Ritüel karakter


Bazı bilgileri bilerek eklemedim sonuçta kitap çıkartmak istiyorum  bununla idare edin şimdilik 
asıl ilgilendiğim alan kaya resimleri mezar buluntuları mitoloji dini kitaplar konu çok aslında
Çobanlık çoban köpekleri vb vs vs 






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...