Bu Blogda Ara

18 Şubat 2020 Salı

SLAV KABILELERI VE YERLEŞIMLERI. ESKI SLAVLARIN TARIHI, MITLERI VE TANRILARI




SLAV KABILELERI VE YERLEŞIMLERI. ESKI SLAVLARIN TARIHI, MITLERI VE TANRILARI


Vyatichi   - MÖ 1. binyılın ikinci yarısında yaşayan doğu Slav kabilelerinin bir derneği. e. nedenin üst ve orta aşamalarında. Vyatichi adının, aşiret atası Vyatko'nun adından türetildiği söyleniyor. Bu adı "ven" morpheme ve wen (veya astarları / havalandırma delikleri) ile ilişkilendiren insanlar vardır ("Vyatichi" yi "havalandırma" olarak telaffuz eder).
X yüzyılın ortalarında Kiev Rus'a kadar Vyatichi topraklarına katıldı, ancak XI'de. Yüzyılın sonuna kadar bu kabileler bir miktar politik bağımsızlığı korudu; o zamanki Vyatichi prenslerine karşı kampanyalardan bahsetti.
XII. Yüzyıllar boyunca Vyatichi bölgesi Chernigov, Rostov-Suzdal ve Ryazan prensleri olarak sınıflandırıldı. XIII. Yüzyılın sonuna kadar, Vyatichi, çok sayıda pagan ayini ve geleneğini, özellikle ölü kişilerin mezar mezarının üzerine küçük mezar tepeleri kurarak ölü yakmalarını korudu. Vyatichi'nin Hıristiyanlığı köklendikten sonra, ölü yakma ritüeli günlük yaşamdan yavaş yavaş kayboldu.
Diğer Slavlardan daha uzun süren Vyatich, kabile adını korudu. Prens olmadan yaşadılar ve sosyal yapı özyönetim ve demokrasi ile karakterize edildi. Vyatichi'den en son 1197 yılında yıllıklardaki kabile adı altında bahsedildi
Buzhan (volhynians)   - Batı Böceği'nin üst nehir havzasında yaşayan (isimlerini aldıkları) doğu Slav kabilesi; 11. yüzyılın sonlarından beri, Buzhans'a (Volyn bölgesinden) Volhynians denir.
Volhynians   - Antik Slav ve Bavyera yılmazlarında bahsedilen Doğu Slav kabilesi veya kabile birliği. İkincisine göre, Volhynyalılar 10. yüzyılın sonunda yetmiş kaleye sahiptiler. Bazı tarihçiler, Volhynians ve Buzhans'ın Dulebs'in torunları olduğuna inanıyorlar. Başkentleri Volyn ve Vladimir-Volynsky idi. Arkeolojik çalışmalar, Volyn nüfusunun tarım ve dövme, döküm ve çömlekçilik gibi çeşitli el sanatları geliştirdiğini göstermektedir.
981'de, Volhynians kraliyet prensi Vladimir I'e bağlıydı ve Kiev Rus'un bir parçası oldu. Daha sonra, Volyn'de Galician-Volyn Duchy kuruldu.
drevlyans- Rus Slav kabilelerinden biri Pripyat, Goryny, Sluch ve Teterev boyunca yaşıyordu. Kronik olana göre, Dravaların isimleri ormanlarda yaşadıkları için onlara verildi. Drevlyans ülkesindeki arkeolojik kazılar, iyi bilinen bir kültüre sahip olduklarını göstermektedir. İyi kurulmuş bir cenaze töreni, öbür dünyada belirli dini inançların olduğunu gösterir: mezarlardaki silah eksikliği, kabilenin barışçıl doğasını gösterir; orak, kıymık ve tencere, demir, doku ve deri kalıntıları, toprak işleme, seramik yapımı, dövme, dokuma ve bronzlaşma varlığını gösterir; birçok evcil hayvan kemiği ve mahmuz hayvan ve atların üremesini gösterir; gümüş, bronz, cam ve yabancı kökenli carnelian birçok unsur ticaretin varlığını gösterir ve madeni para eksikliği sonucu haklı çıkarır ticaret bir takastı. Drevlyeans'in bağımsızlıklarının siyasi merkezi Iskorosten şehriydi; daha sonra bu merkez açıkça Vruchiy kasabasına taşındı (Ovruch)
Dregovichi   - Pripyat ve Batı Dvina arasında yaşayan Doğu Slav aşiret birliği. Adı muhtemelen eski Rusça drga veya drugga kelimesinden türetilmiştir, yani "bataklık". Almanca Druzhuvits (Yunanca Greekρονγονβίται) adı altında, Dregovicsika Konstantin Porfirorodny zaten Rusya'nın alt kabilesi olarak biliniyor. Dregovics, Kargalardan Yunanlılara giderken, eski Rusya tarihinde önemli bir rol oynamadı. Tarih, yalnızca Dregovics'in bir zamanlar yönettiğinden bahsediyor. Beyliğin başkenti Turov şehriydi. Kiev'deki Dregovich prenslerinin boyun eğmesi muhtemelen çok erken idi. Daha sonra Dregovichi bölgesinde Turo Prensliği kuruldu ve kuzeybatı bölgeler Polotsk Prensliği'nin bir parçası oldu.
Duleby (Duleby değil) - Batı Volhynia'da 6. ve 10. yüzyılların başlarında Doğu Slav Kabileleri Federasyonu. 7. yüzyılda Avar istilasına (mod) maruz kaldılar. 907'de Oleg'in Konstantinopolis kampanyasına katıldılar. Volyn ve Buzhan kabilelere ayrıldı ve 10. yüzyılın ortalarında nihayet bağımsızlıklarını kaybettiler ve Kiev Rus'un bir parçası oldular.
krivichi- VI-X'te kurulmuş büyük bir Doğu Slav kabilesi (aşiret derneği). Volga, Dinyeper ve Batı Dvina'nın üst kısımlarını, Peipsi havzasının güney bölümünü ve Neman havzasını işgal etti. İlmen Slavları zaman zaman Krivichi'de de yer almaktadır. Krivichi muhtemelen Karpat bölgesinden kuzeydoğu yönünde hareket eden ilk Slav kabilesi. İstikrarlı Litvanya ve Finlandiya kabileleriyle tanıştıkları kuzeybatı ve batı ile sınırlı olan Krivichi, kuzeydoğuya yayıldı ve orada yaşayan Finlere alışık oldu. İskandinavya'dan Bizans'a (Varangianlardan Yunanlılara) büyük su yoluna yerleşen Krivichi, Yunanistan ile ticarete katıldı; Konstantin Bagryanorodny'ye göre, Krivichi Rusların Konstantinopolis'e gittiği bir tekne yapıyor. Yunanlılara karşı Oleg ve Igor kampanyasına katıldılar, Kiev Dükü'nün alt kabilesi olarak; Oleg'in sözleşmesi Polotsk şehrinden bahsediyor. Rus devleti sırasında Krivichek'in siyasi merkezleri vardı: Izborsk, Polock ve Smolensk.
Krivichy Rogvolod'un son kabile prensinin ve oğullarının 980'de Novgorod Dükü Vladimir Swisslavich tarafından öldürüldüğüne inanılıyor. Ipatiev listesinde, Krivichi'den en son 1128'de bahsedildi ve 1140 ve 1162'de Polotsk prenslerine Krivichi denildi. Bundan sonra, Krivichi artık Doğu Slav kroniklerinde bahsedilmiyor. Bununla birlikte, Krivichi adı uzun süredir yabancı kaynaklarda kullanılmaktadır (17. yüzyılın sonuna kadar). Letonca için Rusça kelime genellikle Rusça ve Rusça için Rusça kelime.
Krivichi'nin güneybatısındaki Polocki, Polochan olarak da adlandırılır. Dregovich, Radimichi ve bazı Baltık kabileleriyle birlikte, Krivichi'nin bu şubesi Belarus etnik kökeninin temelini oluşturuyor.
Esas olarak modern Tver, Yaroslavl ve Kostroma bölgelerine yerleşen kuzeydoğu Krivichi şubesi, Finno-Ugric kabileleriyle yakın bağlara sahipti.
Krivichy ve Novgorod Slovenya yeniden yerleşim alanı arasındaki sınır, arkeolojik olarak mezar türüne göre belirlenir: Krivichi üzerinde uzun höyükler ve Slovenya'daki dağlar.
Polochans - 9. yüzyılda yaşayan doğu Slav kabilesi günümüz Belarus'unda batı Dvina'nın orta kesiminde yer almaktadır. Son yıllarda, Batı Dvina'nın bir kolu olan Polota Nehri yakınında yaşamak için adlarını açıklayan Polotsk sakinlerinden bahsedildi. Buna ek olarak, tarih, Krivichi'nin şehir sakinlerinin torunları olduğunu belirtiyor. Kentsel topraklar Berezina boyunca Svisloch'tan Dregovich topraklarına yayıldı. Polocanlar, daha sonra Polotsk Prensliği haline gelen kabilelerdi. Modern Belarus halkının kurucularından biridir.
Glade (poli)   - sağ kıyısında Dinyeper merkezi boyunca yerleşmiş Doğu Slav yerleşimleri döneminde Slav kabilesinin adı. Yıl ortası haberlerine ve son arkeolojik araştırmalara göre, Hıristiyanlık öncesi arazi Dinyeper, Rusya ve Irpen ile sınırlıydı; kuzey doğusundaki kırsal alana, batıda Dregovich yerleşimlerine, güneybatıdaki Tiberias'a, güneydeki sokaklara bağlandı. Buraya yerleşmiş olan Slavları çağırmak, kronik olanı ekliyor: "Sedyakh tarlada. Safsızlıklar, ahlak ve sosyal yaşam biçimleri bakımından komşu Slav kabilelerinden çok farklıydı:" Temizleyiciler baba ve baba ve anneden daha fazla sessiz ve nazik, kayınbiraderi ve kız kardeşlerinden ve annelerinden utanıyor. evlilik alışkanlıkları imeyahu. "
Tarih, açıklığını siyasi gelişimde oldukça geç bir aşamada bulur: sosyal sistem iki unsurdan oluşur - topluluğun ve prensin dönüşü, ikincisi büyük ölçüde bastırılır. Slavların olağan ve en eski meslekleri - avcılık, balıkçılık ve uçuş yönetimi ile - Slavlar Slavlar arasında sığır, tarım, "ağaç yetiştirme" ve ticaretten çok daha yaygındı. İkincisi, sadece Slav komşuları ile değil, aynı zamanda Batı ve Doğu'dan gelen yabancılarla da oldukça genişti: madalyonun hazinesine göre, Doğu ile ticaretin 8. yüzyıla kadar uzandığı açıktır. Yüzyılda başladı - prenslerin mücadelesi sırasında durdu.
İlk olarak, VIII. Yüzyılın başlarında, kültürel ve ekonomik üstünlükleri nedeniyle, yakında komşularına karşı kendilerini savunan Khazar kabileleri saldırmaya başladı; Drevlyane, Dregovichi, Kuzey ve diğerleri IX. Yüzyılın sonunda temizlerdi. Hıristiyanlık onlara diğerlerinden daha erken yerleşti. Polyanskoye ("Lehçe") merkezi Kiev'di; Diğer yerleşimler: Vyshgorod, Irpen Nehri üzerindeki Belgorod (bugün Belogorodka köyü), Zvenigorod, Trepol (bugün Tripoli köyü), Vasilyev (şimdi Vasilkov) ve diğerleri.
Kiev şehri ile net arazi 882'den beri Rurikovich malikanesinin merkezi haline gelmiştir. Sınıftaki soyadları, Igor'un Yunanlılara karşı kampanyası sırasında 944'te belirtildi ve muhtemelen 20. yüzyılın sonunda Rus (Ros) ve Kiyan ile değiştirildi. Kronik, saflaştırmayı en son 1208 yılında Ipatiev Chronicle'da bahsedilen Vistula'nın Slav kabilesi olarak adlandırıyor.
Radimichi   - Dinyeper ve üst Desna'nın birleştiği yerde yaşayan doğu Slav kabilelerinin birleşmesinin bir parçası olan nüfusun adı. 885 civarında Radimichi eski Rus devletinin bir parçası oldu ve XII. 20. yüzyılda Chernihiv ve Smolensk topraklarının güney kısmını satın aldılar. Adı Radim kabilesinin kurucusunun adından geliyor.
Kuzeyliler (veya daha fazla kuzey)   , merkezi Dinyeper'in doğusundaki Desna ve Seymi Sula nehirleri boyunca bölgede yaşayan doğu Slavlarının kabile veya kabile federasyonlarıdır.
Kuzey isminin kökeni tam olarak açık değildir. Çoğu yazar bunu Hunnik Derneğinin parçası olan Savirs adıyla ilişkilendirir. Alternatif olarak, ad, eski "Slav" kelimesine, yani "göreceli" anlamına gelir. Kuzey Slav egemeninin, sesin benzerliğine rağmen, açıklaması, tartışmalı olarak kabul edilir, çünkü kuzey, Slav kabilelerinin en alçak noktası değildi.
Slovenya (Ilmen Slavs)   - İlk milenyumun ikinci yarısında Ilmen Gölü havzasında ve üst Mologi Nehri'nde yaşayan ve Novgorod topraklarının çoğunluğunu oluşturan Doğu Slav kabilesi.
Tivertsy - Karadeniz kıyısında Dinyester ve Tuna arasında yaşayan Doğu Slav kabilesi. İlk olarak antik tarihte, 9. yüzyılın Slav kabilelerinin geri kalanıyla birlikte bahsedilir. Tiveritlerin ana işgali tarımdı. Tivertsy, 907'de Oleg, Konstantinopolis ve 944'te Igor'un kampanyalarına katıldı. 10. yüzyılın ortalarında, Tivertsy toprakları Kiev Rusunun bir parçası oldu. Tiberialıların torunları Ukrayna halkının bir parçası oldular ve batı kısımları Romanlaştırıldı.
Ulichi   - 8.-10. yüzyıllarda alt Dinyeper, Güney Böceği ve Karadeniz kıyısında yaşayan Doğu Slav kabilesi. Sokakların başkenti Pereshenye idi. X yüzyılın ilk yarısında, sokaklar Kiev'in Rusya'dan bağımsızlığı için savaştı, ancak üstünlüğünü tanımak ve bunun bir parçası olmak zorunda kaldılar. Daha sonra sokaklar ve komşu Tivertsy, Volyn halkıyla birleştikleri Pecheneg göçebeleri tarafından kuzeye doğru fırlatıldı. Sokakların son sözü 970'lerin eski dönemine kadar uzanıyor.
Croats   - Pr Nehri kasabası yakınlarındaki San Nehri üzerinde yaşayan bir Doğu Slav kabilesi. Balkanlarda yaşayan aynı ismin kabilesinden farklı olarak kendilerine beyaz Hırvatlar diyorlardı. Kabilenin adı eski İran'ın ana işgali olan sığır yetiştiriciliğine atıfta bulunabilecek "çoban, hayvan yetiştiricisi" kelimesinden geliyor.
  VIII-XII'de Bodrichi (uyarılmış, boynuzlar) -Polab Slavlar (alt Elbe). Yüzyıl. - kazıklar, köleler, kil, Smolyan birliği. Rarog (Danes Rerik yakınında), Bodriches'in ana şehridir. Doğu Almanya Mecklenburg arazi.
Bir versiyonda, Bodrich kabilesinin Rurik Slav kabilesi, Gostomysl'in torunu, Umila'nın kızı ve neşeli Prens Godoslav (Godlav).
Vistulans   - En azından 7. yüzyıldan beri Lesser Poland'da yaşayan Batı Slav kabilesi. 9. yüzyılda, Wieslands Krakow, Sandomierz ve Straduv'da bir kabile devleti kurdu. Yüzyılın sonunda Büyük Moravya Kralı Svatopolopol tarafından bastırıldı ve vaftiz edildi. X yüzyılda, yetkililer Vishlyans'ın topraklarını fethetti ve Polonya'ya inşa etti.
Zlichans (Çek. Zličane, Lehçe. Zliczanie)   - eski Çek kabilelerinden biri. Modern Kouřim şehrinin (Çek Cumhuriyeti) yakınında yaşadı ve başlangıçta 10. yüzyılı kapsayan Zlichansky Dükalığı'nın eğitim merkezi oldu. Doğu ve Güney Bohemya ve Duleb kabilesi bölgesi. Beyliğin başkenti Libice idi. Libitski'nin Slavniki prensleri, Çek Cumhuriyeti'nin birleşmesi mücadelesinde Prag ile yarıştı. 995'te Zlizanlar Przemyslovich'e bağlıydı.
Luzhichans, Luga Sırpları, Sorbes (Alman sıra), Wends   - Alt ve üst su birikintisi bölgelerinde yaşayan Aborijin Slav nüfusu - modern Almanya'nın alanları. Luga Sırplarının ilk yerleşimleri M.Ö. 9. yüzyılda bu yerlerde kaydedildi. e. Luzhitsky dili, üst Luzhitsky ve alt Luzhitsky'ye bölünmüştür. Brockhaus ve Euphron sözlüğü şöyle diyor: "Sorblar Wendes'in isimleri ve genellikle Slav Slavları." Almanya, Brandenburg ve Saksonya'daki Slav uyruklu bölgeler. Luzhitsky Sırpları, resmi olarak tanınan dört Alman ulusal azınlıktan biridir (Çingeneler, Frizyalılar ve Danimarkalıların yanı sıra). Şu anda Serbolužitsky'de yaklaşık 60.000 Alman vatandaşının bulunduğu tahmin edilmektedir; bunların 20.000'i Aşağı Lužitsa'da (Brandenburg) ve 40.000'i Yukarı Lužitsa'da (Saksonya) yaşamaktadır.
Lyutichi (Wilts, Velet)   - Orta Doğu'nun başlarında Doğu Almanya'da yaşayan Batı Slav kabilelerinin birliği. Lüteriyen sözleşmesinin merkezi, tanrı Svarozhich'e ibadet edilen "Radogost" türbesi idi. Tüm kararlar büyük bir kabile toplantısında alındı ​​ve merkezi bir otorite yok.
Luticans, Elba'nın doğusunda Alman kolonizasyonuna karşı 983 Slav ayaklanmasına önderlik etti ve bu da kolonileşmenin yaklaşık iki yüz yıl boyunca askıya alınmasına neden oldu. Bundan önce bile, Almanya Kralı I. Otto, hevesli bir rakipti. Varisi hakkında, II. Henri onları köleleştirmeye çalışmadığı, aksine Polonyalı Boleslav Bátor'a karşı para ve hediyelerle çektiği biliniyor.
Lutics'in askeri ve siyasi başarıları, ilgili Bradicz'e de uygulanan pagan ve pagan geleneklerine olan bağlılıklarını güçlendirdi. Ancak, 1050'lerde. Lutics arasında bir iç savaş patlak verdi ve durumlarını değiştirdi. Sendika hızla gücünü ve etkisini kaybetti ve merkezi tapınak 1125'te Sakson Prensi Lotar tarafından yok edildikten sonra, sendika nihayet çöktü. İlerleyen yıllarda, Sakson prensleri yavaş yavaş mülklerini doğuya doğru genişletti ve Lutikilerin topraklarını fethetti.
Pomerans, Pomeranians - 6. yüzyıldan beri Baltık Denizi'nin Odryn sahilinin alt kıyılarında yaşayan Batı Slav kabileleri. Alman nüfusunun gelmeden önce asimile olup olmadığı belli değil. 900 yılında Pomeranian Dağları'nın sınırı batı Odra'yı, doğu Vistula'yı ve güney Notecha'yı geçti. Pomeranya'nın tarihi bölgesinin adını verdiler. X yüzyılda, Polonyalı Duke Meshko I, Pomeranya topraklarını Polonya devletine dahil etti. XI. Yüzyılda Pomeranyalılar isyan etti ve Polonya'dan bağımsızlıklarını geri kazandılar. Bu dönemde toprakları Oder'in batısındaki Lutics ülkesine genişledi. Prens Várislav I'in girişimi ile Pomeranyalılar Hristiyanlığa dönüştü.
1180'lerden bu yana, Alman nüfuzu artmaya başladı ve Alman yerleşimciler Pomeranya topraklarına geldi. Danimarkalılar ile yıkıcı savaşlar nedeniyle, Pomeranian feodal beyler yıkılan toprakların Alman yerleşimini memnuniyetle karşıladılar. Zamanla, Pomeranya nüfusunun Almanlaşma süreci başladı. Bugün asimilasyondan kaçan eski Pomeranyalıların kalıntıları olan Casubans, 300.000 numara.
Vyatichi - MÖ 1. binyılın ikinci yarısında yaşayan Doğu Slav kabilelerinin bir derneği. e. nedenin üst ve orta aşamalarında. Vyatichi adının, aşiret atası Vyatko'nun adından türetildiği söyleniyor. Bu adı "ven" morpheme ve wen (veya astarları / havalandırma delikleri) ile ilişkilendiren insanlar vardır ("Vyatichi" yi "havalandırma" olarak telaffuz eder).
X yüzyılın ortalarında, İsviçre Vyatichi topraklarını Kiev Rus'a ilhak etti. Yüzyılın sonuna kadar bu kabileler bir miktar politik bağımsızlığı korudu; o zamanki Vyatichi prenslerine karşı kampanyalardan bahsetti. XII. Yüzyıllar boyunca Vyatichi bölgesi Chernigov, Rostov-Suzdal ve Ryazan prensleri olarak sınıflandırıldı. XIII. Yüzyılın sonuna kadar, Vyatichi, çok sayıda pagan ayini ve geleneğini, özellikle ölü kişilerin mezar mezarının üzerine küçük mezar tepeleri kurarak ölü yakmalarını korudu. Vyatichi'nin Hıristiyanlığı köklendikten sonra, ölü yakma ritüeli günlük yaşamdan yavaş yavaş kayboldu.
Diğer Slavlardan daha uzun süren Vyatich, kabile adını korudu. Prens olmadan yaşadılar ve sosyal yapı özyönetim ve demokrasi ile karakterize edildi. Vyatichi'den en son 1197 yılında yıllıklardaki kabile adı altında bahsedildi
Buzhan (volhynians) - Batı Böceği'nin üst nehir havzasında yaşayan (adını aldıkları yer) doğu Slav kabilesi; 11. yüzyılın sonlarından beri, Buzhans'a (Volyn bölgesinden) Volhynians denir.
Volenyalılar, antik tarihte ve Bavyera yılmazlarında bahsedilen bir Doğu Slav kabilesi veya aşiret birliğidir. İkincisine göre, Volhynyalılar 10. yüzyılın sonunda yetmiş kaleye sahiptiler. Bazı tarihçiler Volhynians ve Buzhans'ın Dulebs'in torunları olduğuna inanıyorlar. Başkentleri Volyn ve Vladimir-Volynsky idi. Arkeolojik çalışmalar, Volyn nüfusunun tarım ve dövme, döküm ve çömlekçilik gibi çeşitli el sanatları geliştirdiğini göstermektedir.
981'de, Volhynians kraliyet prensi Vladimir I'e bağlıydı ve Kiev Rus'un bir parçası oldu. Daha sonra, Volyn'de Galician-Volyn Duchy kuruldu.
Drevlyans - Rus Slav kabilelerinden biri olan Pripyat, Goryn, Sluch ve Teterev'de yaşadı.
Kronik olana göre, Dravaların isimleri ormanlarda yaşadıkları için onlara verildi.
Ülkedeki arkeolojik kazılar, iyi bilinen bir kültüre sahip olduklarını göstermektedir. İyi kurulmuş bir cenaze töreni, öbür dünyada belirli dini inançların olduğunu gösterir: mezarlardaki silah eksikliği, kabilenin barışçıl doğasını gösterir; yılanlar, kıymıklar ve tencereler, demir ürünleri, doku ve deri atıklarının araştırılması, Drevlianslar arasında çalışan toprak işleme, el sanatları, dövme, dokuma ve derinin varlığını göstermektedir; birçok evcil hayvanın kemikleri ve mahmuzları sığır yetiştiriciliği ve at yetiştiriciliği anlamına gelir; yabancı menşeli birçok gümüş, bronz, cam ve carnelian ürünü, ticaretin varlığını ve ticareti bir takas olarak para kazanmak için bir nedenin olmadığını gösterir.
Drevlyeans'in siyasi merkezi, bağımsızlıkları sırasında, daha sonra açıkça Vruchiy (Ovruch) şehrine taşınan Iskorosten şehriydi.
Dregovichi, Pripjatt ve Batı Dvina arasında yaşayan doğu Slav aşiret birliğidir.
Bu isim muhtemelen "bataklık" anlamına gelen eski Rusça Dregva veya Swag kelimesinden türemiştir.
Družuvites (Yunanca: δρονγονβίται), Konstantin Porfirorodnyny tarafından zaten Rusya'ya bağlı bir kabile olarak bilinen Dregovics ile değiştirildi. "Kargalardan Yunanlılara Giden Yol" üzerinde duran Dregovikler, eski Rusya tarihinde önemli bir rol oynamadı. Tarih, yalnızca Dregovics'in bir zamanlar yönettiğinden bahsediyor. Beyliğin başkenti Turov şehriydi. Kiev'deki Dregovich prenslerinin boyun eğmesi muhtemelen çok erken idi. Daha sonra, Dregovich bölgesinde Turo Dükalığı oluştu ve kuzeybatı bölgeleri Polotsk Prensliği'nin bir parçası oldu.
Duleby (duleby değil), 6. yüzyılda - X yüzyılın başlarında Batı Volhynia'daki doğu Slav kabilelerinin ittifakı. 7. yüzyılda Avar istilasına (mod) maruz kaldılar. 907'de Oleg Konstantinopolis kampanyasına katıldılar. Volyn ve Buzhan kabilelere ayrıldı ve 10. yüzyılın ortalarında nihayet bağımsızlıklarını kaybettiler ve Kiev Rus'un bir parçası oldular.
Krivichi - VI-X olan büyük bir Doğu Slav kabilesi (aşiret derneği). Volga, Dinyeper ve Batı Dvina'nın üst kısmını, Peipsi Havzası'nın güney bölümünü ve Neman Havzası'nı işgal etti. İlmen Slavları zaman zaman Krivichi'de de yer almaktadır.
Krivichi muhtemelen Karpat bölgesinden kuzeydoğu yönünde hareket eden ilk Slav kabilesi. Krivichi, batıdan kuzeybatıya yayıldı ve istikrarlı Litvanya ve Fin kabileleriyle karşılaştılar ve yaşayan tamfinlerle asimile ederek kuzeydoğuya yayıldılar.
İskandinavya'dan Bizans'a (Varangianlardan Yunanlılara) büyük su yoluna yerleşen Krivichi, Yunanistan ile ticarete katıldı; Konstantin Bagryanorodny'ye göre, Krivichi Rusların Konstantinopolis'e gittiği bir tekne yapıyor. Oleg ve Igor'un Yunan Düküne karşı Kiev Dükü'nün bir alt kabilesi olarak katıldıkları; Oleg'in sözleşmesi Polotsk şehrinden bahsediyor.
Rus devleti sırasında Krivichek'in siyasi merkezleri vardı: Izborsk, Polock ve Smolensk.
Krivichy Rogvolod'un son aşiret prensi ve oğullarının 980'de Prens Novgorod, Vladimir Svyatoslavich tarafından öldürüldüğüne inanılıyor. Ipatiev listesinde, Krivichi'den en son 1128'de bahsedildi ve 1140 ve 1162'de Polotsk prenslerine Krivichi denildi. Bundan sonra, Krivichi artık Doğu Slav kroniklerinde bahsedilmiyor. Bununla birlikte, Krivichi adı uzun süredir yabancı kaynaklarda kullanılmaktadır (17. yüzyılın sonuna kadar). Letonca için Rusça kelime genellikle Rusça ve Rusça için Rusça kelime.
Krivichi'nin güneybatısındaki Polocki, Polochan olarak da adlandırılır. Dregovich, Radimichi ve bazı Baltık kabileleriyle birlikte, Krivichi'nin bu şubesi Belarus etnik kökeninin temelini oluşturuyor.
Esas olarak modern Tver, Yaroslavl ve Kostroma bölgelerine yerleşmiş olan Krivichy'nin kuzeydoğu şubesi Finno-Ugric kabileleriyle yakından bağlantılıdır.
Krivichy ve Novgorod Slovenya yeniden yerleşim alanı arasındaki sınır, arkeolojik olarak mezar türüne göre belirlenir: Krivichi üzerinde uzun höyükler ve Slovenya'daki dağlar.
Polocanlar, 9. Belarus'ta şu anda Belarus'ta, Batı Dvina'nın orta bölümünde yer alan doğu Slav kabilesidir.
Son yıllarda, Batı Dvina'nın bir kolu olan Polota Nehri yakınında yaşamak için adlarını açıklayan Polotsk sakinlerinden bahsedildi. Buna ek olarak, tarih, Krivichi'nin şehir sakinlerinin torunları olduğunu belirtiyor. Polotsk sakinlerinin toprakları, Berezina boyunca Svisloch'tan Dregovics'e kadar uzanıyordu ve Polotka sakinleri, daha sonra Polotsk Prensliği haline gelen kabilelerden biriydi. Modern Belarus halkının kurucularından biridir.
Glades (poli) - merkez Dinyeper'in sağ kıyısına yerleşmiş Doğu Slavlarının göç döneminde Slav kabilesinin adı.
Yıl ortası haberlerine ve son arkeolojik araştırmalara göre, Hıristiyanlık öncesi arazi Dinyeper, Rusya ve Irpen ile sınırlıydı; Kuzeydoğudaki kırsal alana, batıdaki Dregovichi yerleşimlerine, güneybatıda Tivertsi'ye ve güneydeki sokaklara bağlandı.
Buraya yerleşen Slavları açıklığa kavuşturmak için kronikleştirici, "Gri saçlı bir alanda oturuyorum" diye ekliyor. Saf olanlar hem ahlaki hem de sosyal yaşamda komşu Slav kabilelerinden çok farklıdır: ve kız kardeşleri ve anneleri için ... imeyahu evlilik alışkanlıkları. "
Tarih, netliğini siyasi gelişimde oldukça geç bir aşamada bulur: sosyal sistem iki unsurdan oluşur - topluluğun ve prensin dönüşü, ikincisi büyük ölçüde bastırılır. Slavların olağan ve en eski meslekleri - avcılık, balıkçılık ve uçuş yönetimi ile - Slavlar Slavlar arasında sığır, tarım, "ağaç yetiştirme" ve ticaretten çok daha yaygındı. İkincisi, sadece Slav komşularıyla değil, aynı zamanda Batı ve Doğu'dan gelen yabancılarla da oldukça genişti: madalyonun hazinesine göre, Doğu ile ticaret 8. yüzyılda görülebilir. Yüzyılda başladı - prenslerin öfkesi altında durdu.
Birincisi, 8. yüzyılın ortalarında, kültürel ve ekonomik üstünlükleri nedeniyle, yakında komşularını savunan çayırdaki Khazarlar saldırmaya başladı; Drevlyane, Dregovichi, Kuzey ve diğerleri IX. Yüzyılın sonunda temizlerdi. Hıristiyanlık onlardan önce başkalarındaydı. Polyana ("Polonya") topraklarının merkezi Kiev idi; Diğer yerleşimler Vyshgorod, Irpen Nehri üzerindeki Belgorod (bugün Belogorodka köyü), Zvenigorod, Trepol (bugün Tripoli köyü), Vasilyev (şimdi Vasilkov) ve diğerleri.
Kiev şehri ile net arazi 882'den beri Rurikovich malikanesinin merkezi haline gelmiştir. Sınıftaki soyadları, Igor'un Yunanlılara karşı kampanyası sırasında 944'te belirtildi ve muhtemelen 20. yüzyılın sonunda Rus (Ros) ve Kiyane ile değiştirildi. Kronik, saflaştırmayı en son 1208 yılında Ipatiev Chronicle'da bahsedilen Vistula'nın Slav kabilesi olarak adlandırıyor.
Radimichi - Dinyeper nehri ve Desna'nın üst kısımlarında yaşayan doğu Slav kabilelerinin birliğinin bir parçası olan nüfusun adı.
Yaklaşık 885 radimichi, Eski Rus Devleti'nin ve XII. Yüzyılın başlarında, Chernihiv ve Smolensk'in güney kısımlarının çoğunda ustalaştılar. Adı Radim kabilesinin kurucusunun adından geliyor.
Kuzeyliler (veya daha fazla kuzeyli) - merkez Dinyeper'in doğusundaki Desna, Seymi Sula nehirleri boyunca yaşayan bölgelerde yaşayan doğu Slavlarının bir kabilesi veya aşiret birliği.
Kuzey isminin kökeni tam olarak açık değildir ve çoğu yazar bunu Hun Hunları Birliği'nin bir parçası olan Savirs kabilesinin adıyla ilişkilendirir. Alternatif olarak, ad, eski "Slav" kelimesine, yani "göreceli" anlamına gelir. Kuzey Slav egemeninin, sesin benzerliğine rağmen, açıklaması, tartışmalı olarak kabul edilir, çünkü kuzey, Slav kabilelerinin en alçak noktası değildi.
Slovenya (Ilmen Slavs), ilk milenyumun ikinci yarısında Ilmen Gölü havzasında ve Mologa Nehri'nin yukarısında yaşayan ve Novgorod topraklarının nüfusunu temsil eden bir Doğu Slav kabilesidir.
Tivertsy, Dinyester ve Tuna arasındaki Karadeniz kıyısında yaşayan bir Doğu Slav kabilesi. İlk olarak antik tarihte, 9. yüzyılın Slav kabilelerinin geri kalanıyla birlikte bahsedilir. Tiveritlerin ana işgali tarımdı. Tivertsy, 907'de Oleg, Konstantinopolis ve 944'te Igor'un kampanyalarına katıldı. 10. yüzyılın ortalarında, Tivertsy toprakları Kiev Rusunun bir parçası oldu.
Tiberialıların torunları Ukrayna halkının bir parçası oldular ve batı kısımları Romanlaştırıldı.
Ulichi, Dinyeper'in alt bölgelerinde, Böceğin güney kıyısında ve 8. ila 10. yüzyıllarda Karadeniz kıyısında bulunan alanlarda yaşayan bir Slav kabilesidir. Yüzyıl.
Sokakların başkenti Pereshenye idi. X yüzyılın ilk yarısında, sokaklar Kiev'in Rusya'dan bağımsızlığı için savaştı, ancak üstünlüğünü tanımak ve bunun bir parçası olmak zorunda kaldılar. Daha sonra sokaklar ve komşu Tivertsy, Volyn halkıyla birleştikleri Pecheneg göçebeleri tarafından kuzeye doğru fırlatıldı. Sokakların son sözü 970'lerin eski dönemine kadar uzanıyor.
Hırvatlar, Doğu Slav kabilesi Przemysl yakınlarındaki San Nehri üzerinde yaşıyorlar. Balkanlarda yaşayan aynı ismin kabilesinden farklı olarak kendilerine beyaz Hırvatlar diyorlardı. Kabilenin adı, sürü - sığır yetiştiriciliğinin ana işgaline atıfta bulunabilecek "çoban, hayvan yetiştiricisi" olan eski bir İran teologundan geliyor.
Bodrichi (uyarılmış, boynuzlar) - VIII-XII'de Slav Slavları (alt Elbe). Yüzyıl. - kazıklar, köleler, kil, Smolyan birliği. Rarog (Danes Rerik yakınında), Bodriches'in ana şehridir. Doğu Almanya Mecklenburg arazi.
Bir versiyonda, Bodrich kabilesinin Rurik Slav kabilesi, Gostomysl'in torunu, Umila'nın kızı ve neşeli Prens Godoslav (Godlav).
Wislans, en azından 7. yüzyıldan beri Lesser Poland'da yaşayan bir Batı Slav kabilesi, 9. yüzyılda Wieslans, Krakow, Sandomierz ve Straduva'da bir kabile devleti kurdu. Yüzyılın sonunda 1. Büyük Moravya Kralı Svatopolk tarafından bastırıldı ve vaftiz edildi. X yüzyılda, Vishlyans toprakları yerleşimciler tarafından fethedildi ve Polonya'ya inşa edildi.
Zlichans (Çek. Zličane, Lehçe. Zliczanie) - eski Çek kabilelerinden biri. Modern şehirde Kou (im (Çek Cumhuriyeti) semtinde yaşıyordu. Başlangıçta 10. yüzyıla yayılan Zlichansky Dükalığı'nın eğitim merkezi oldu. Doğu ve Güney Bohemya ve Duleb kabilesi bölgesi. Beyliğin başkenti Libice idi. Libitski'nin Slavniki prensleri, Çek Cumhuriyeti'nin birleşmesi mücadelesinde Prag ile yarıştı. 995'te Zlizanlar Przemyslovich'e bağlıydı.
Luzhichans, Luzhitsky Sırpları, Sorbits (Alman satırında), misafirler - Aşağı ve Yukarı Luzhniki'deki yerli Slav nüfusu - modern Almanya'nın alanları. Luga Sırplarının ilk yerleşimleri M.Ö. 9. yüzyılda bu yerlerde kaydedildi. e.
Luzhitsky dili, üst Luzhitsky ve alt Luzhitsky'ye bölünmüştür.
Brockhaus ve Euphron sözlüğü şöyle diyor: "Sorblar Wendes'in isimleri ve genellikle Slav Slavları." Almanya, Brandenburg ve Saksonya'daki Slav uyruklu bölgeler.
Luzhitsky Sırpları, resmi olarak tanınan dört Alman ulusal azınlıktan biridir (Çingeneler, Frizyalılar ve Danimarkalıların yanı sıra). Şu anda yaklaşık 60.000 Alman vatandaşının Serbluzhitsky'de bulunduğu tahmin edilmektedir; bunların 20.000'i Aşağı Luzitz'de (Brandenburg) ve 40.000'i Yukarı Luzitz'de (Saksonya) yaşamaktadır.
Lyutichi (Wilts, Velets) - Orta Doğu'nun başlarında Doğu Almanya'da yaşayan Batı Slav kabilelerinin ittifakı. Lüteriyen sözleşmesinin merkezi, tanrı Svarozhich'e ibadet edilen "Radogost" türbesi idi. Tüm kararlar büyük bir kabile toplantısında alındı ​​ve merkezi bir otorite yok.
Luticans, Elba'nın doğusunda Alman kolonizasyonuna karşı 983 Slav ayaklanmasına önderlik etti ve bu da kolonileşmenin yaklaşık iki yüz yıl boyunca askıya alınmasına neden oldu. Bundan önce bile, Almanya Kralı I. Otto, hevesli bir rakipti. Varisi hakkında, II. Henri onları köleleştirmeye çalışmadığı, aksine Polonyalı Boleslav Bátor'a karşı para ve hediyelerle çektiği biliniyor.
Lutics'in askeri ve siyasi başarıları, ilgili Bradicz'e de uygulanan pagan ve pagan geleneklerine olan bağlılıklarını güçlendirdi. Bununla birlikte, 1050'lerde, Lutikler arasında bir internet savaşı başladı ve durumlarını değiştirdi. Sözleşme, gücünü ve etkisini hızla kaybetti ve merkez kutsal alan 1125'te Sakson Prens Lotar tarafından yok edildikten sonra, Sözleşme sonunda parçalandı. İlerleyen yıllarda, Sakson prensleri yavaş yavaş mülklerini doğuya doğru genişletti ve Lutikilerin topraklarını fethetti.
Pomerans, Pomeranians - 6. yüzyıldan beri Odryn Baltık Denizi'nin alt kıyılarında yaşayan Batı Slav kabileleri. Alman nüfusunun gelmeden önce asimile olup olmadığı belli değil. 900 yılında Pomeran Dağları'nın sınırı batı Odra'yı, doğu Vistula'yı ve güney Notech'i geçti. Pomeranya'nın tarihi bölgesinin adını verdiler.
X yüzyılda, Polonyalı Duke Meshko I, Pomeranya topraklarını Polonya devletine dahil etti. XI. Bir yüzyıl boyunca Pomeranyalılar isyan etti ve Polonya'dan bağımsızlıklarını geri kazandılar. Bu dönemde toprakları Oder'in batısındaki Lutics ülkesine genişledi. Prens Várislav I'in girişimi ile Pomeranyalılar Hristiyanlığa dönüştü.
1180'lerden başlayarak, Alman nüfuzu artmaya başladı ve Alman yerleşimciler Pomeranya topraklarına geldi. Danimarkalılar ile yıkıcı savaşlar nedeniyle, Pomeranian feodal beyler yıkılan toprakların Alman yerleşimini memnuniyetle karşıladılar. Zamanla, Pomeranya nüfusunun Almanlaşma süreci başladı.
Bugün asimilasyondan kaçan eski Pomeranyalıların kalıntıları olan Casubans, 300.000 numara.
Ruyan (yaralar) - Rügen Adası'nda yaşayan batı Slav kabilesi.
VI. Slavlar bir yüzyıl boyunca Rügen de dahil olmak üzere şu anda Doğu Almanya'ya yerleşti. Ruyan kabilesi kalelerde yaşayan prensler tarafından yönetiliyordu.
Udmurt dili açısından Ural ve Rusya'daki önceki onomastik çalışmalarına bakarsam (ancak, Komi-permyak'a çok benziyor, Komi dilinde biraz), kesinlikle şunu söyleyebiliriz:
  1) dil saf bir kelime oluşumunu sürdürdü savaşlar üzerindeki küçük etkisi ve zorla asimilasyon. Komi-Udmurt kabileleri, bilindiği gibi, Çin ve Moğolistan'dan büyük halk göçünün Ural Hazar'da birçok insanı terk etmek zorunda kaldığı gibi, kabilenin orijinal yaşam alanlarında kalan kısmını fethetmeyi ya da daha doğrusu kabilenin bölümünü reddetti. Mevcut Komi-Udmurts'ın ataları basitçe ormana gitti, bataklıklara gitti ve belli bir izolasyonla yaşamaya devam etti, böylece dili korudu, devleti.
2) Dil, kıtadaki eski Aryan dilinin temellerini taşır ve Avrasya'nın toponiminin yanı sıra birçok kelime çok kolay tanımlanabilir ve Udmurt dili tarafından tanımlanabilir.
3) Güney ve batı Uralların bozkır bölgelerinde yaşayan sığır yetiştiricileri ve yangın tapanları, 5 ila 6 bin yıl önce ve birkaç büyük göç sırasında çok sayıda patlama yaşadı veya bir sonraki Moğolistan ve Çin işgalinde. (son kez!) ve orijinal yaşam alanlarını terk etmek zorunda kaldılar.
T.zr.'den Kelt ve Gal kabilelerinin eski adı. udm.yaz. "hücre" olarak tanımlanabilir - kırmızı, aşınmış - sırıtış, dişleri ısır. Bu nedenle - Galyalılar kurt mu? Yani safra bir totem kurdu. Belki de, Sakson kabilelerinin hala kolunda tasvir edilen doğal olarak yırtıcı bir kurt var.
Udmurt'ta ise kurt, elini tuttuğu “kral” ve “o” muhtemelen bir pençedir (İngilizce). Kurt kesinlikle Macar amblemiydi, ama Galyalılar?
Kızıllar ve genel olarak Koç hakkındaki düşüncelerimi de görebilirsiniz - "Celtic-Redheads" ve "Sunlight'ın Çocukları".
Saki - Scoloty Scythians - sığır yetiştirme suşlarının daha sonraki isimleri. Sak - Udm.yaz'da. özenli, duyarlı, uyanık. Bağcıklı - "kayaların dışında" - inek, ("ve") - oradan, tek bir yerde - insanlar mera. İskit - İngilizce sözcük hala scyth - örgüdür.
Yazarlar kendilerini Cymraeq - ky - ost, tohum, önlemler - insanlar, mısır - genç olarak adlandırıyor, yeni alanlara uzun yolculuklar için kişi başına sadece bir tohum kaldı.
  İngiliz - "byrytyny" den gelebilir - seçin, sıralayın.
Anglo-Saksonların istilası Britanya Adaları'na ikincildir. Bundan önce, bu kabileler şu anda Almanya'nın bölgesinde yaşıyordu.
  Sax Oğulları (saksofonlar) - Sakson kabilelerinin gençleri yeniden yerleşim için seçtiklerini söylüyor. Yaşlılar ve zayıflar bozkırlarda kaldılar, tırmanan ormanlar ve dağlar! ??
Açılar veya An-Galyalılar - Kurtlara değil, Galyalılar'a (en-un-no) biraz benziyor. veya çivi - çivi - açılı bir şey giyiyor (bildiğiniz gibi, Saks'ın demir miğferi vardı).
Masajlar - Urallar-Hazar bozkırlarında dolaşan eski kabilelerin isimleri neredeyse tam olarak tanımlanabilir: mas - ne, ne - kiminle konuşmak istiyorlar (ne diyorlar?) - ve bu en ünlü dönüm noktası.
İsimleri modern çağa daha yakın olan kabileler:
  wa (i) tka - vyatichi (kabilenin bir parçası) - yünden - gizlemek,
  kalyk - insanlar;
  mera - ölçümlerden - insanlar;
  muroma - çukur, derinleşme;
  Meshchera - meh - dik (muhtemelen dağlarda), çok önemli -
  Slavca konuşan nüfus, çoğu Finno-Ugric dil çalışmaları da dahil olmak üzere Karadeniz bölgesi bozkırlarından ve Batı Avrupa'dan asimile oldu. Konuşmanın asimile edilmemiş kısmı Slav neolojizmlerini de içeriyordu.
Bu eşleştirilmiş kredileri ayırmak büyük bir iştir.
Açıkçası, shu önlemleri shu-light veya shu-mutluluktan türetilir, (I) 'nin ölçüsü insanlardır - parlak, mutlu bir insan. Meria'nın "mutluluğunu kaybeden" Sümerler olması ve Shu'yu kuzeye doğru yola koyması muhtemeldir. Ya da belki bu Mari kabileleri, iki dil arasında dilbilimsel bir paralellik çizmeye değer.
====
Moskova'nın kutsal adı "silahlı kuvvetlerin gücü" nin yeridir. Bu şehir tarihi ile doğrulanır. Haritaya bakmanıza rağmen, dünyadaki diğer birçok başkentin ağzından uzak. ("Zyuratkul ve Burning Cup" başlığına bakın).
Dyakonovo (Andronovo) kültürüyle ilgili, şu anda restore edilmesi imkansız olan bir makaleyi okudum çünkü bedenlerini tehlikede yaktılar. Bu, başka bir (Fatyanovo?) Kültürünün gelişinin doğrudan bir göstergesidir ve görünüşe göre onları biraz askeri malzeme ile terk etmeye zorladı (ve muhtemelen Litvanyalıların atasıydı). Ama sonra, neredeyse bin yıl boyunca, konuklar Kiev'den gelene kadar bu yerde sessizce yaşadılar. Güney Slavlarının gelişinden iki yüz yıl önce Finno-Ugrians dillerini değiştirdi ve Vyatichi gibi drevlyans ve krivichi topluluklarına katıldı.
----
Krivichi, muhtemelen Baltık Litvanyalılara yakın olan Rus halkının atası olan ikinci kabile, ama belki de (Finno-Ugric olan) Estonyalılar, ancak modern Belaruslular, muhtemelen Krivichi, yılanın kültüne çok ilginçti. Kertenkeleleri eve götürüp sütle beslediler.
Coğrafi haritaya bakarsanız, Moğol bozkırlarında, Alplerde, Hazar Denizi'nde hayvancılık yetiştirmenin çok uygun olduğunu açıkça görebilirsiniz.
Bu bozkırların potansiyeli eski çobanlar tarafından tamamen sömürüldü. Ve buradan, örneğin kuru yıllar ortaya çıktığında birçok ülke iktidara geldi. Sığırları kuru otlarla beslemek neredeyse imkansızdır. Ve elbette, yerleşik halkların yaşadığı kuzey sel çayırlarında bir yere gitmeye değer. Sığırlar tahıllarla beslenebilir. Bu nedenle, onurlandırma arzusu halkları, muhtemelen tahılları yerleştirdi. Büyük hareket kabiliyetiyle, göçebe halklar yeni gelenlere hızla asimile oldu veya Moğol bozkırlarının bir sonraki işgali sırasında dillerini değiştirdi. Oradan, Roma İmparatorluğunu yok eden barbarların yolları başladı.
Eski bellek - enerji bağları - Batı'daki eski yerleşimcileri çekmeye devam ediyor. Belki de bu yüzden tz için tamamen anlaşılmaz bir şey oldu. Haçlı seferi, Amerikan fethi, Napolyon işgali, I. Dünya Savaşı ve II. Dünya Savaşı gibi sağlıklı bir savaş ve insanların hareketi.
---
  Astrolojik geri çekilme:
Astrolojik bir bakış açısından, insanların yeni bir meskene taşınması, genişleme gezegeni, uzayın genişlemesi olan Jüpiter ile ilgilidir. Ev sahipliği ile ilişkili - 9. (okçu işareti) ve 12. (balık işareti).
ABD'de, göçebe köklerinin çoğu (Sakson-Sakson oğulları) Amerika Birleşik Devletleri'nin bileşiminde temsil edilir, eğer yaşamın temeli olarak sürekli hareket yaparlarsa (ABD doğum çizelgesinde - Jüpiter ile güneş, kanserde olsa da), ana hareketler hala kendi başlarına gerçekleşir ana sayfa).
  Bugün bölgede kalan bozkır ve ormanların eski temelleri (eski Sakik ve diğer kabileler) göçebe değil, yerleşik insanlardır.
  Bu nedenle, yerleşik halklara göçebe psikolojiyi uygulamak çok zordur ve Batı'nın belirli bir durumunda (Vahşi Batı dahil) ortaya çıkan ilkeleri nesiller için, nesiller için değil, nesiller için, diğer alanlar ve bölgeler için uygulamak çok zordur.
Ve iş yerinizi en az beş yılda bir değiştirmek zorunda olduğunuzu söylemek, Amerika'da olduğu gibi, sadece Avrupa, Rusya ve diğer benzer gelişmiş ülkelerde aptal yaşlı kadınların oturmasıdır. Saçma.
  Yaşamdaki herhangi bir ilerlemeyi elde etmek için, yerleşik insanlar içgörü enerjisini, yani Dünya'nın kendi enerji akışının köklerden bitki olarak kullanılmasını başarıyla kullanırlar. Bu nedenle, garip bir ülke, e-go, kelimenin tam anlamıyla yaratılmadı (Çince, sürpriz ülke, Rusya).
---
Başkurt kabileleri, Ural ve Hazar Ovası'nın Türkçe konuşan nüfusunun eski temsilcileridir. Aryanları evlerinden tahliye eden Moğol göçebelerinin ilk istilasının torunları değiller. Bozkırlar büyük olmasına rağmen işbirliği yapmadılar.
Ural'da toponyum birçok yönden Finno-Ugric olduğundan ve modern Başkurt nüfusunun çoğunda Moğol gen bileşeni bulunmadığından, yerli Aryan nüfusunun dili Türkçe'ye çevirdiğini tekrar varsayabiliriz.
En ilginç şey Başkurtların kendilerinin hangi kelimenin kabile adından geldiğini bile bilmemesidir.
Şaşırtıcı bir şekilde Udm.yaz. Muhtemelen Finno-Ugric kabilelerinin yavaş yavaş hareket ettiği göçebe yaşam tarzı nedeniyle yeni gelenlerin - Finno-Ugric kabileleri - olası asimilasyonundan bahseden orijinal isimlerin temelini korudu.
  Kaydedilen kroniklerde bahsedilen Massaget suşlarının isimleri (yukarıda udm olarak bakın. Ne diyorlar?), Şimdi iyi bilinmektedir. Ancak sese bakarak,
  "massageti" kelimesinin başlangıçta önünde yaşayan kabilelerde sadece yabancı bir kabilenin adı olduğunu söyleyebiliriz.
Masajlar (ve belki de Saki) henüz çözülmemiş tabletler temelinde yargılamak çok zordur - belki de bu İngilizce dilinin atasıdır ??? Komi ??? udmurt ???), kama şeklinde bir kapağa ve deformasyon alışkanlığına sahip olarak tanımlanmaktadır. kafatasları kafatası yarası ile kama şeklinde (yumurta şeklinde).
Bashkort (orijinal adı Bashkir) - Udm.yaz'dan kolayca çevrilebilir.
  Bash takozları; ko: rt - iron (Bunun İranca bir kelime olduğuna dair bir görüş var. Sözlüğe baktıktan sonra, internette her türlü sözlük olması iyi, muhabir bir mahkeme bulamadım - hançer karşılaştır - hançer veya ko: rt en yakın dillerin dışında) Yerel kökenlerinden ve demirin adından söz eden Mari ve Komi dilleri - bkz. "Demir", "Demir ve Metaller" - bir halka şeklinde, Genesis'te bir küre, çekirdeklenme belirtileri içerir).
  Çünkü kabile daha sonra böyle bir kapakla kendini ayırt etti. "bash" sözcüğünün anlamı, bu yeni giren Türk mülkiyeti ile ilgilidir.
  Udm.yaz'da bash ile. birkaç türev kelime vardır: kuleler - anlamlı (burada ly - kemik, çapraz led - sayı, sayı - kemikler ilk başta dikkate alındı, sığır yetiştiriciliğinin Udmurt suşunu gösterdi ve ayrıca ilginçtir. - sayım yılları - İngilizce olarak yaşlı bir adam bıraktı) (modern yazım eski olarak).
Bashlyk - Lyktyna'dan bir başlık hatırlıyorsunuz;
  Bashlans - doe özlemiyle başlayın (cf İngilizce uzunluğunda);
  Ayakta kama şeklinde bir düğmeli ayakkabılar (kumaş - uyluk, uyluk - muhtemelen başlangıçta ayakkabılar - büyük ve uzun çizmeler gibi bir şey);
  Kule aynı zamanda kama, nya - muhtemelen nya-kyrtyn'den - bükülmüş, nyalmyty - eğime bağlı. Nya (Rusça) açıkça bir açıdır (açı İngilizce bir açıdır - ve soru hemen ortaya çıkar: açıların hiç bir açısı var mıdır? Yoksa hala saflık yok mu?
---
  İnsanların "Tartarları" etnolojisi de t.zr. Türklerin Moğolistan'dan gelişi hakkında bugünkü bilgi.
  Ancak, "ar" kelimesi zaten yerel Ural-Hazar bölgesinden bahseder. UDM ile. "yıl" veya "yıl, yaş" (çapraz başvuru İngilizce yılı) veya yıl olarak hayattaki bir kişi. Udm "goz" kelimesidir. - konturu, çizgi de bir "yıla" benzer. Bu kelime Rusça olabilir. güneş çemberi ile ilgilidir ve "birinci çember" terimini hatırlarsak, o zaman açıkça hem ikinci hem de üçüncü yaşam döngüleri vardır. Günün günlük cirosu "yıl-tanrı" kelimesidir.
  Yani, "ar" kelimelerinin anlamı bir yıl boyunca bir gündür. Tat nedir?
Udm.yaz. barış, barış, uyum - "dövme" verir. Tartarlar - dost canlısı insanlar, barışsever. Ve insanların tarihine bakarsanız, adı tamamen haklıdır. Ortodoksluğun kurucu babalarına yabancı bir dine sahip olsalar bile, orijinal inançlarını (ve muhtemelen modern İslam'dan bile daha eski) korumayı başardılar. Tatarca kelimelerin etimolojisini t.zr'den açın. eski göçebe halkların ortak yakınlığı ilginç olurdu. İlginç bir şekilde, son zamanlarda Çeçen halkının genotipik özellikleri hakkında bir makale okudum ve ... Udmurt'a yakın. Çuvaş ve Rus genotipleri ve Çeçenler dağı daha yakın. Eski yerleşimler torunlara yansıdı.
  Tatarların genotipinin, Orta Doğu ve Dravid'lere (Güney Hindistan) benzeyen genler içermesi de ilginçtir, bu da göçebelerin daha önceki yerlerinkilerle karıştırıldığını gösterir.
---
  Ar-mens, Khaz-ara, ar-aba, ma-ari, suv-ary, madj-ary, tat-ary ve sadece Udmurt-Vyatichi-ary - hepsinin bileşiminde AR'ler var - yani yıl veya güneş çemberi ya da insan yaşamı ismin temelidir.
---
  Son zamanlarda Mari, Udmurt ve Rusça olmak üzere üç dil arasında başka bir benzetme ve ilginç bir bağlantı buldum.
  Nasıl bir araya geldiler?
  Sadece bir kelime - artel.
Tatar dilini edindiğim kelimelerin etimolojisi sayesinde. Açıkçası, Türkçe olan analojiler (o zaman unuttuğumu fark ettim, .... gibi) kavramı hiç kabul etmiyor - artel, belirli şeyleri bireysel olarak yapan bir grup insan.
Ve Udmurt Rusça sözlüğüne bakın. Art or ard - sayfa, bitişik sayfa (İngilizce kelime - bastard - bas-un - take, ard - page). Bu kelime aynı zamanda ort - Udmurt ruhu ya da örgütlü bir topluluğun örgütlenmesi ya da sürüsü ile de ilgilidir. Ale nedir? Bu topluluk, insanlar. Her şey netleşir - sanatsal ladin - insanlar, topluluk, bir tarafta ya da diğer tarafta, bölge, bir miktar etkinlik için toplandı. Açıkçası, bu durumda, arayan insanlarla bir korelasyon vardır, çünkü Ka enkarnasyonunun enerjisi (top, daire) insanlarla, Ka öncesi ya da daha sonra Kal, enkarne topluluğuyla buluşur. Bu kadar basit.
Mari nedir? Evet, çünkü Mari El Cumhuriyeti denir - Mari halkı. Bir topluluk, insanlar.
---
  Tatar'daki ar veya işgalin "kırmızı" anlamına gelmesi ilginçtir. Açıkçası, bu durumda, Türk dili dış görünüşü Arovalıların ayırt edici bir işareti gibi düzeltti. Ve bu Tatar dilinde birçok kelimeyle söylenebilir, sadece Tatar-Rusça sözlüğünü almak için. Türkler devlet yapılarını kurmayı başardıklarından, pek çok Rusça ve diğer kelimelerin etimolojisi Türk dillerinden belirlenemez (merkezileşmenin insanların tarihi görüşleri üzerinde yadsınamaz bir etkisi vardır - bkz. "Liderlik"). ) hikayeler "), ancak Hazar bozkırlarında eski fakat hala yabancı bir nüfusa sahiptir (tabii ki sadece dış güç nedeniyle dili değiştirmedikleri sürece).
---
Açıkçası, mevcut İskoç dilinde, Rusça'da analojileri olan kelimeler var, örneğin, ismin kendisi İskoç - açıkçası bunlar sığırlar, insanlar çobanlar, sonra oich - bu gece, konuşma - kılıç hazinesi. Hemen not ettim. Ama başka bir isim İskoç Gal veya Gaels. Bu ne anlama geliyor? Aynı Udmurt dili açısından çok basit. Eğer "z: a" ya da "dza" ya da "tsa" yı değiştirdiyseniz (bkz. Tzr ile Volga kelimesinin etimolojisi. Udm.yaz., "Güneş, Çar, Rusya") - yani ateş, ateş. Bu bir topluluk, insanlar. Tercüme: sıcak, parlak, parlak insanlar. Albion'un ikinci adı - alba kelimesinden - beyaz - İskoçya'nın "parlak" özünü doğrular. Ancak Udmurt'ta Alba - al - kızıl ateş kelimesinin pembe bir tanımı vardır, ancak Ba varoluş enerjisidir (Ka ve Ba mesajına bakınız). Varlık ateştir. İskoçya'nın zamanla birçok eski inanca sahip olan tutkulu kızıl saçlı özü ile uyumludur. Hatta kabile aşiret ilişkilerini bile sürdürdü. Ateş, İskoçları insanın yükseliş merdiveni üzerinde kaldırır. Beatles ve Joan Rowling grubunun bir örneği çok şey söylüyor.
"Kızarıklık endeksi", yani Udmurtya ve Komi Cumhuriyeti gibi İskoçya'da birçok kızıl saçlı insanın varlığına da dikkat edilmelidir.
---
Daha önce yazdığım gibi, Udmurt dilinde ve sadece içinde değil, aynı zamanda eski Alans ve bugünkü Osetilerin dillerinde de ilerlemek anlamına geliyor. Önden görünüm veya tam yüz veya cephe veya İngilizce bir yüz, yani yüz, yüz görüntüsü.
İlginçtir, sadece kendisi değil, insan için zorlamanın kökü - "Kaz" - Rusça'da aynı kökle ilgilidir. Örneğin, "kaz-thread", "y (by) -kaz-yvat". Udmurt'ta, “kaz” bir “string” olur: kosyns - İngiliz kuvveti ile aynı şeyi gösterir (burada kişi (c) için açıktır). Birçok kök adına, bu kök: kaz-akh, biraz değiştirilmiş - Khaz-ar, Ab-Khaz ... Bu insanların, insanların - ileriye dönük ve muhtemelen Tanrı'ya, Kazaklara - Tengri, Khazars'a bir şeyler yapmaya zorlandığını söyleyebiliriz - Abhazya arasında ...
Evet ve Rus gözünün adı olmadan - bir hedefle (oval) ve onsuz yapamazdınız.
Bu arada, Ab-Khazes ayrıca cennet ve dünya arasındaki ilişkiye de bağlıdır (Ka Energia'daki yayınlara bakın), çünkü Ab bir bağlantı, bir enerji demeti ve kelimelerdir: Mekke Tapınağı - Ka-Ab-Ba, bunu gösterir (Ka-Kol- Kal tezahür enerjisi küresidir, Ab yerçekimi bağdır, ışın, Ba varoluş enerjisidir); Ba-y-Ka-l Gölü ve diğerleri ...
---
  Çok ilginç ağızları olan Mordvalı halkın adı - Erzya ve Moksha. Peki, her şeyden önce mord-va adı, bugünün "dünya", orduların sırasının, karasal varoluş şeklinde kaos organizasyonu, üçüncü taraflar "urd" veya "ard" (İngilizce hatırlıyorum) etkilenir açıktır. bastina'dan "bast-ard" kelimesi - yani, siteyi al, bölge çocuğu alır, yandan düşünülür) veya dünyadaki insanlara ve Moskova'nın eski halklarına "doğar" ... veya mos-cal-va .
İlginçtir, Erzya'nın Ar-Dza'nın mordovya düzenlemesi, Udmurtian tarzı "ufalanan ışığın dönüşümü, ışık halkının Ar-zammas kenti" olması muhtemeldir (bkz. "Hafif İnsanlar", "Arzamas ve 36 ") konu.
Ama mokha - burada Hint mitolojisinde Nirvana ile eşanlamlı olan kutsal bir isim - enkarnasyon çemberinden, sansara tekerleklerinden ayrılıyor. Ve bunlar Nirvana halkı, dünyayı doğum çemberinden kaçmak için enerji potansiyellerinin zirvesine ulaşmış insanlar. Mordovia'daki çok sayıda isim bunu doğrular ve eski ilişkiler ve bilgi aktarımının geniş alanlarına yayılmış Mısır mitolojisinin tanrı ve tanrıçalarının adlarını büyük ölçüde yansıtır. Sadece Mısırlılar, tarihsel özellikleri nedeniyle tanrıların, hatta uzaylıların orijinal isimlerini koruyabildi.
Udmurt'ta bir moko bir ayı, bir korkuluk, bir canavar; gölgeli bir gölge ya da mezarlıktır ...
---
  Estonca - Udmurt'ta "Estonca", ateş kaynağı olan "soba" anlamına gelir. İngilizce sözcük - stove.
  Şaşırtıcı bir şekilde, Estonyalılar kitlelerinde en yüksek beyaz saç seviyelerine sahiptir - gerçek Aryanlar (II. Dünya Savaşı tarihine bakın!) - Udmurts kırmızı saçlar için en yüksek oranlara sahiptir (bkz. "Keltler - Kızıl ..."). kadim kabilelerde bir çeşit yapay seçilim, örneğin, "ateşi sevdiğimiz için sadece beyaz veya kırmızı bırakıyoruz" Bu seçim neden sadece Finno-Ugric halkları arasında sürdürülüyor? Aynı zamanda, Ruslar sarı saçlı gözlendi ve isimleri oldukça mantıklı - jus - beyaz kuğu ... (bkz. "Kaz Kuğuları", "Günün Çocukları").
Udmurts ateşe bir element olarak ibadet ettiyse, Estonya ocağa giden daireyi ısıtarak yangına ibadet etti. Muhtemelen Avrupa'nın ilk oturma kabilelerinden biri. Udmurt dilinde, Udmurts'ın kıyafetleri de dahil olmak üzere göçebe yaşam tarzıyla ilişkili çok fazla kelime var. M.Semenova'nın "Kurt Köpeği" adlı kitabı, evin soğuk kuzey rüzgarlarından korunmasından çok, kuzey tarafına daha yakın inşa edilen sobanın konumunun kutsallığından bahsediyor.
Udmurt sözlüğünü inceleyerek, "eston" için başka bir kod çözme sözcüğü bulabilirsiniz, çünkü Udmurt dilindeki her hecenin kendi anlamı vardır.
Yani, ve değiştirilmiş bir "the" - yukarıya bakın.
  Ses "siz", yani "I" bölgesinin dışında, kişilik bölgesinin dışında bir nesne.
  Bana ve sana katıl.
  Orijinal kişiliğin ateşi dışa doğru kendini gösterir. "Gerçeklik projelerini çevreleyen.
  Yine, kabile adının kutsallığı, hala büyük olasılıkla insanların derin özünü belirlemektir ... Ve tabii ki, böyle bir isim hafif adaçayı ve bilge antika insanların etkisi olmadan, boşuna alınamamıştır orijinal sinyal.
- -
  Aram, günün çevresine giren insanlar, Macarlar, Macarlar da.
Çılgın bir kelime, konuşma, bir şarkı; bir erkek. İnsanlar hikaye anlatıcısı, insanlar şarkı yazarı. Udmurt dili hakkında. Peki Macar nedir?
Çok aç Macarlar için İngilizce aç - aç ??? (Udmurt dilindeki Uralialıların da açlıktan öldüğünü fark ettim. Bildiğiniz gibi Macarların ve ataların kadim kabilelerinin insanları açlığa çekebildikleri Ural Dağları neden bu kadar saçma! Udmurt dilinde eksik yazışmalar var - congro - hook, congyrtyns - cling ve Yunan geometrisinde - congruent, yani karşılıklı uyumlu, eşleşen bileşenler, görüntüler vb. (Udmurt ve Yunanca çalışmaları var, en az beş yüz kelime özdeş! Belki Yunan mitolojisini düşünmeye değer, Yunan mitolojisindeki doğa güçlerinin ayrıntılı sınıflandırmasının sıfırdan ortaya çıkmadığı açıktır.) Kanca - Kanca, biraz daha.
Benim hipotezim - Macarlar - kancaları olan insanlar. Ve efsaneye göre, on kabileler vardı. Çevrede ısrar eden ve çevreye uyum sağlayabilen insanlar.
Hala Hung Hang Ar paylaşabilirsiniz. Daha sonra Avrupa'ya taşındıklarında, daha sonra bir değişiklikle İngilizce'den başka bir şey olmadığı varsayılmaktadır. Udmurt'ta - an-ges - a'nın damak olduğu yerde durur, ges karşılaştırmalı sonektir, aşağıda. Bakıyoruz - gökyüzünün altında, cennetin oğulları. Ve muhtemelen, açı, açı, yansıma açısı veya konik kapaklar olan İngilizce ile aynıdır.
Türk adından - onogur - Udmurt, gur'da bunun çok - çok, çok olduğunu varsayabiliriz - bu bir melodi, yine bir melodi.
İki isim - çılgın bir ar ve bir uno-gur - bir şarkı, şarkılarla çakışıyor ... Eğlenceli bir şarkının kalbini yapmak kolay ...
  (Hint gurularının ilk kim olduğunu tahmin et ???)
Muhtemelen öyle. Sebepsiz değil, Verger şarkısı hala diğerlerinden farklı ve Avrupa'da tanınabilir.
Ve bugün Çin'de olan başka bir kabile var - Uygurlar. Uy - akşam Udmurt tarzında, gur, konuşuyor. Akşam şarkısı - güzel! Günlük şarkıları olan insanlar var mı ???
Peki neden Macaristan ile Macaristan arasında bazı farklar var? Ancak yazışmalar var - Macarlar ve en yüksek Kazak, Başkurt Tengri tanrısı.
Belki Tengri sesin koruyucu azizi, şarkı ???
Gur kelimesinin Udmurt dilinde birkaç anlamı vardır. Biri soba. Yine - Estonya gibi bir duvarla çevrili ateş. Udmurt dilinden gur, gurt-house (t tyn-hedge, duvar) adını alır.
Bakalım ne olacak? Gur - ve şarkı, motif ve soba, şömine. Ve benzetmeyle bile - yaşam ateşini yaşayan insanlar.
Açıkçası, bu durumda şarkı basit değil, açıkça doğduğu ve yaşadığı yere bir dua. Hint gurusu da bir motif, bir şarkı ile dua eden bir kişidir. Müslüman dininin en önemli eylemi, açıkça atanmış insanlar tarafından Kuran'ın kutsal kitabının zikredilmesidir - muezzin (mu ineklerin hareketi, bize bugün toprak, vatan olduğumuzu hatırlatıyor olsa da, daha önce de belirtildiği gibi, dza standart sapma). ışık, tsai qi enerjisi).
Macar göçebe halklarının klanları hayatta kalan birçok isme sahiptir.
  Udmurt dili açısından bunlar açıktır: - it-gur (uno - lot, gur - şarkılar, sobalar, ateşler). Kutur-gur ko'dan: tyr - circle, gur - daire içinde şarkılar, daire içinde soba, otoparkta göçebe kabileler için yuvarlak dans evi - yurt sobası ile. Veya: tyr görüş alanı içinde, yani ülke, Ülkeyi İngilizce karşılaştır
Sarah-Gur ?? Uti-gur ???
Sundurma - geçici inşaat; Uty saklamak ve bir araya getirmek.
Bunun muhtemelen bu klanların veya klanların adı olmadığını, sadece belirli bir kabilenin ve göçebe bir kabilenin çalışmalarına göre ayrıldığını söyleyebiliriz: bazıları tutun, diğerleri şarkı söyler, şarkı söyler ve dua eder ve sonra örneğin kışın birleşir.
---
  Aslında, Macarların klanlar için başka isimleri vardı (Udmurtia'da bunlara vorshud denir - bkz. "Vorshud - bir mutluluk parçası çalın"). Nyek, Magiery, Kurt Dyarmat, Taryan, Yeno, Ker veya Kari, Kesi veya Kashi olarak adlandırıldı. Yaban hayatı hissesini kendisi (tahmin edin nerede? Tabii ki, bugün hala Ukrayna, hala titriyor!) Ethelach denirdi; bugünkü Macar dilinde ülkenin kendisi ursag veya burun.
Bu isimlerden kabaca belirlenebilir: ker çekirdek (cf. Fransız couer kalbidir), kereme ataların ruhudur; kyurt co: rt vas; kesi - muhtemelen kesyna - ağlamaklı, kos-kaz - bu düzenden gelir (bkz. kaz-akhi, ab-khazi). Genellikle oldukça savaş isimleri.
Ethelkez - hakkında: bunlar: s - çevik, becerikli, hızlı; el - insanlar, insanlar; kozmani - korusun, yani akıllı, becerikli ve kutsanmış insanlar. Kendinizi övemezsiniz ...
Genellikle, iki dil arasında açıkça ilişkili olan isimler vardır ve bu geçici bir etkidir ve bu nedenle bu isimler rahiplerin katılımıyla bazı rahiplerin toplantısında kabul edildi ve bu nedenle zaman içinde değişmedi. Örtülü anlamı olan ve bu nedenle muhtemelen daha sonra olan kabilelerin, klanların adları da vardır ve diğer dillerin Macar dili üzerindeki etkisi de büyük ölçüde artmıştır.
----
  "Sadece Topun Başlangıcı ..." konusuma bakarsanız, hemen solak insanların neden ga-el - İskoç olduğunu hemen belirlemelisiniz. Ba, bir ışın boyunca, insanlar arasında, bir ifade küresi (çapraz İngilizce top), işaret eder - Udm.yaz'da. "ışıltılı". Kol bir yuva, bir tepe ülkesidir.
   Balkar - ışık, kasaba, yerleşim "Kar" inşa yardımcı ışık topu.
Kazak klanlarının, cadilerin adlarından biri olan Balga - ışık dağılmıştır çünkü "eğer değiştirilmiş bir" dza "ise (bkz." Udm.yaz ile Volga kelimesinin etiyolojisi ")
--- Udmurts'ın
  kendileri için okuyun "Udmurt Garip Adı" konusu.
Kısacası: Ud veya yk, "olmadan" bahane, ipotek veya murt "bugün, mu - toprak", or horde, organizasyon, Udmurt tarzında ko: rt - "demir" ile aynıdır (ayrıca aleve, yangın, "o: r-rё" - aşağıda). Ölüme yol açan atomların dünyevi organizasyonu olmayan ölümsüzlerin insanları, Mort - ölüm .... İnsanlar için harika bir isim, bulamıyor musunuz ???
---
  Yıllıkları Türk kabilelerinin gelmesinden önce Ural Hazar'da yürüyen çeşitli kabilelerden bahsediyor. Venedo-Alans bunlardan biri. Wends, Slav kabilelerinden biridir (nasıl Slav?) Ve Alans, bugün Kuzey Kafkasya'ya yerleşen Osetyalılar.
En büyük soru, büyük sayılara rağmen (Aryan kabileleri Avrasya'nın çoğuna yayılmış - kuzeydoğu Çin, Afganistan, Hindistan, Kafkaslar) - bu kabileler hala eski Turanları terk ediyor mu? Ve şimdi, bazı nedenlerden dolayı, bölgenin tarihi açıklaması, yerleşim halkının son bin yılını tamamen inkar ediyor mu? Barbarlar - bu, Batı İmparatorluğu'nun tarihi tarihlerinde kalır. Ama "savaş savaşı" gerçekten kötü mü?
Var hizmet, hizmet kişi, Udmurt tarzında bir köle. "Yag" - bor, orman. "Var - yag" (posta pozisyonu olsun: "un" - nereden geliyorsun? Orman) - yani Varangian - hizmetinde bile bir orman adamı. Burada Rus Ovalarının ormanlarında her şey yolundaysa, kuzeyden bazı Rurikler aramaya değer mi? Ayrıca, Rusça "yag" kökü olan diğer kelimeleri de hatırlıyorsunuz: yag-there - wild berry, Baby Yaga (yagin - ormandan) - orman kadını, dışkılar - tohum (kütük) - yaga (yagin - ormandan) - kütük ormanlar vb.
Rusça kelimelerin etimolojisini araştırırken, Rusça kelimelerin Permian dillerinden etimolojisini tamamen reddetmek en uygunudur. Nereye bakarlarsa gelsinler neredeyse Hint, Farsça, Yunanca, Türkçe dillerinde. Bunun elbette, Büyük Peter'den beri, Korkunç İvan Oprichnina'nın yayınlanmasından önce, Hıristiyanlığın tanıtılmasından önce, Türk kabilelerinin işgalinden önce, vb. - fethedilen bölgelerde yaşayan kabilelerin çoğunluğunun "yerel" görüşünü tamamen reddetti. Ancak, yazılı kaynaklar kaybedilmiştir (yakılmıştır). Yani güzel kelimelerle yeni kelimeler keşfetmelisiniz (bkz. Fomenko A. Tarihsel Araştırma).
Rusça'daki birçok lehçe kelime, Batı, Güney veya Türk kredileriyle ilişkili değildir. Ancak Permiyen dilleriyle çok iyi ilişkilidirler. İşte cevap. Genetik ayrıca, sadece Slav grubunun dili ve Rus halkının temelini oluşturan kabileler, Perm grubunun dillerini konuşan Büyük Ova'nın orijinal otokton popülasyonunun Rus halkındaki varlığını da doğrulamaktadır.
Tarihsel tabuların varlığı bir korkudur, ama herkes tekrar 'Rusça olmayan' konuşmaya başlarsa? - tabii ki. Ve bu bağlamda, Rusya'nın şu anda bulunduğu yerlerin otokton halklarının tamamen gönüllü olmadığı açıktır, aksi halde bu tabu yoktur. Permiyen dil sözlükleri 1970'lerde yayınlandı; sadece sözlüğü açar - Rusça olan ancak diğer Slav dillerinde olmayan birçok kelime bulabilirsiniz. Örneğin, "top" kelimesi; "sharyns" - bu Udmurt tarzında tezahür eder, sha - bu bir gölge, hafif ... Ve diğer benzer örnekler (bkz. "Keltler - kırmızı ..."), ama onları etimolojik sözlüklerde görüyor muyuz? Hayır.
---
  Wikipedia'dan alıntı:
Yurt, Türk ve Moğol göçebeleri arasında örtülü hisseden taşınabilir bir iskelet.
İsminin etimolojisi
  "yurt" kelimesinin Türkçe'deki en yaygın anlamı "insanlar" ın yanı sıra mera arazisi, yurtsever arazidir. Kırgız ve Kazakça'da "Ata-Jurt" kelimesi, "Anne" ile eşanlamlı olan "Baba", kelimenin tam anlamıyla "Baba'nın evi" anlamına gelir. Modern Moğolca'da yurt (ger) kelimesi "ev" e eşittir. Tuvan'da yurt, "-bo: (e) le" kelimesini eklersek "aile" kelimesini oluşturan "kb: g" olarak telaffuz edilir.
Wikipedia
   Yurt, bu vahşi sakinlerin Sibirya, Orta Asya, Avrupa, vb. İç Moğolistan'da veya biraz batıda bir yerdeydiler.
  Peki yurt nedir? "Yurt" (yurt, yurt, yurd) kelimesi Türkçe'dir. Moğollar (ve neredeyse Moğollar olan Buryatların yanı sıra) ger adlı bir yurt var. Türk çevrelerinde "yurt" kelimesi başlangıçta belirli bir mülkiyet alanı anlamına geliyordu, ancak yavaş yavaş adı evin kendisine taşındı. Yani (en yaygın durumda) - yuvarlak veya konik bir top ile yağmur, rüzgar ve soğuktan koruyacak bir şeyle kaplı silindirik bir hasır çerçeveye dayanan bir daire. Dumanın üst kısmı genellikle duman çıkışı için dairesel bir delikle bırakılır.
---
S: Neden yurt var? Ve kabilenin adı?
Moğol dilinde ve Permiyen dillerinde fark ettiyseniz, burada fark edebilirsiniz - gur - ama Moğol dilinde bir soba değil, bir topluluk, bir halktır. Sobanın adı farklı. Buradan, "gur" kabilelerinin Moğolca olmadığı ve sadece batıya değil, aynı zamanda arkeolojik araştırmalarla doğrulanan büyük göç sırasında doğuya da göç ettiği sonucuna varmak ilginçtir.
  Yangın ve konut, sürü veya yurt arasında bir bağlantı var mı?
  Farklı dillerde ateş alevi ile açık bir benzetme vardır. Rusçada "şenlik ateşi" kelimesinde bulunabilir (aşağıya bakınız). İngilizce - yangın, Udmurt'ta - Kime: ro - senior (ve burada ateş de bükülmüş - toroid); o zaman Udmurt tarzı örgüt buradan - og (ateş), buradan - Tanrı - Ba - og (Ba - uç, karşılaştırın - Ba - Ba) ve buradan - Fin mitolojisinin tanrısı Od - in'i kaybeder. Her yerde ışık ve alev.
Yani, yur-ta - alevin yandığı bir yer, bir şenlik ateşi.
  Çit - tynnel, banliyö, "kenarında" - bir yangın evi. "Hert" ve "yurt" arasındaki fark nedir? Ga-ur-tyn'in daha dayanıklı olması muhtemelen bir taştır. Bu nedenle şehir. Ve Udmurt'taki "şehir" - kar - yuva ya da "karin" den.
Burada da, "yur" veya "ur" yangına sahip "kal" t-yur-al (al) adamlarının, taşınabilir bir evin sınırlarından çitler ve t-ur-k (al) -men - burada şeffaf t.zr. İngiliz erkekler - insanlar (çapraz başvuru Ar-myan-e). Bunlar, dilde tezahür eden eski göçebe halkların eski bağlarıdır.
Ayrıca, ilgili materyali de inceledim - Kostroma kelimesinin etimolojisi. Bu isim açıkça - Ma veya Mu - dünyevi, dünyevi, malzeme - "Kama" kelimesinde olduğu gibi; Udmurt'taki "Kostanas" terimi şenlik ateşinin "keçe" veya "ölü ağaç" olduğu anlamına gelir - kOstra; neden: ateş için - ir-o: r-yor-yur-ur - ingilizce ateşe benzer - kelimede bulunan "alev" - ort-mort (ma-ort) - ölü - mahkeme (ka-ort - demir - bash mahkemesinin yukarısına bakın) ve hatta Or-da ve hatta yur-ta kelimesi - alevin yandığı yer ve gur - soba ve çok sayıda nehir bulunan şehir, vs Kostroma Ie - Persephone - ölü bir ağaçtan kazara yakmak için toplanır ve Ma'yı yere getirir.
---
Udmurt tarzında şenlik ateşi - z: o: p (zo: p). Zyuratkul Gölü yangına neden olur. Muhtemelen geyik geoglifinin orada bulunmasının nedeni budur (Zyuratkul ile ilgili konulara bakın).
"Gur" hakkında başka bir varsayım yapabilirsiniz.
Gurun "gu" kelimelerinin bir kombinasyonu olması mümkündür - yangının yapıldığı bir çukur, ur "yur", yani alev, ateş ısısı modifikasyonu. Bu nedenle, sürüler - Udmurt tarzı başkent ve yurt - taşınabilir evler arasında bir fark vardır.
-
  Hur kabileleri Amerikan Huron kabilesini içerebilir. Ve ayrıca sobadan "dans ediyorlar".
Bir keresinde Comanche'de birkaç cümle söyleyen bir kitap okudum - ve İngilizceye çok yakındım. Ancak bu durumda "com", com (Rusça (ve Udmurt dilinde)) ile aynıdır, yani, düzensiz bir top şeklinde bir dizi parçacık (mükemmel bir küme değil, etkili!) Ve kelimeler - komut, komutan (komutan) - . Yani "Comanche" kelimesi "com" kelimesinden geliyor.
Hint dillerinin Altay dillerine yakınlığı kanıtlanmıştır. Ancak Permiyen, eski Aryan dilleri, bir nedenden dolayı, eski kabilelerin birçok isminin anahtarlarını taşımasına rağmen, araştırmalardan çok uzaktır (yukarıya bakın).
Ve burada Shors gibi Ally kabileleri konusunda spekülasyon yapabilirsiniz.
  Astrolojik ülke türlerini inceleyerek (bkz. Ayrılma: İngiltere ve İskoçya'nın Burçlar, Gün Batımı Bölgesi), Avrasya astrolojik olayları ile dünya ülkeleri ve zodyak çizelgesi arasındaki açık yazışmayı keşfettim.
En ilginç şey, kıtanın merkezinde (Avrasya kıtasının coğrafi merkezi) her şeyin "sıfır" olduğu bir yerde olması gerektiğidir. Ve işte Altay.
  Altay Shambhala olarak kabul edilir ... (Bkz. "Yan yana ...")
Ortada ... Aniden, Shoria Dağları'ndaki megalitler hakkında bir film yaptım. Ben orada değildim, ama neredeyse üç yıl Novokuznetsk'te yaşadım ve birkaç kez oradaydım.
  Ne hatırlayabilirim? Shors halkı farklı bir Ugric dili (Uygur? Macarca?) Kullanırdı, ancak daha sonra Kırgız'a yakın Türkçe olarak değiştirdi. Ama yine de kendilerini Kırgızların geri kalanından ayırıyorlar.
Seine Dağları'nın topolojisine bakarsanız, Udmurt dilinden tamamen çevrilebilecek bazı isimleri burada not etmeniz şaşırtıcıdır. Örneğin, Tashtagol - tash - bu "sıkı", bu - bu bir hedef - tur, örneğin, "hedef yumurtalık". Syulemkhai dağ - sulem - kalp, yüksek, muhtemelen "kal", Ural'da gözlemlenen, ne elde ettiğimiz, Güç. Kalpler, çok güzel ve anlamlı bir isim.
Yani "Shor", insanların dediği gibi Udmurt'ta "orta", hala "Shorkizhi" - Kizhiyans var - konuşmak, Udmurt tarzında büyülemek (bkz. Ahşap mimarisiyle ünlü Kizhi Adası), insanlar da hayran ve "tor" adı kayıyor - "eski" ve totem adı da bir vinç ve tor yakın - "udmurtianul".
  Ayrıca "Shori" nin Udmurt'un "yarısı" olduğuna dikkat edilmelidir. Ya orta ya da yarı.
Muhtemelen - Shoria Dağları - Orta Ülke !!! Tıpkı Çin alemi Qin, Sin gibi (ama Çin açıkça kütle merkezini veya coğrafi merkezi çekmiyor, bu olayların astrolojisi ile doğrulanıyor).
  Herkesin Altay'da bir yerde ve şeritlerin yanında bir Shambhala ülkesi olduğunu düşünmesine şaşmamalı (Shambalskins - Udmurt'ta "fırlat") ve herkes ünlü Belukha Dağı'nda duruyor , gerçekten ...
---
  Işık Enerjisi Çeşitleri
Işığın bir tanımı vardır: o: p (Udmurt kelimesinde olduğu gibi, o zaman: ro en eskidir) veya ёr (Rusça'da yangın olduğu için Udmurt'taki "Costa" yı hatırlıyorum, ağaçlar, odun anlamına gelen "ölü ağaç"). Bu ışık nasıl belirlenebilir? Yukarıdan birkaç bin voltluk yıldırım gibi (üst? Üst?) İngilizce adının İskandinav versiyonunda Thor yazımıyla çakışması, muhtemelen sadece yazılı ve runik harfleri "üstte" biraz farklı bir telaffuzla İngilizce'ye çevirmesi şaşırtıcı. İngilizce sözcükle değerlendirilebilir - başlangıçta "kirkl" olması gereken bir daire, ancak çok fazla değil, aşağıdaki "Keltler - Kırmızı, Analojiler ..." bölümüne bakın (aşağıda, aşağıda mı?). Thor, İskandinav mitolojisinde gök gürültüsü ve şimşek tanrısı Tora öğrenilmiş bir kitap,
  Ama nedense Udmurt'ta böyle bir tanrı yoktu. Udmurts gökyüzünü yüceltti (Ying), ancak ateş ve yıldırım tanrısı değil.
Bir öncekinden farklı gibi görünen bir ışık tanımı da var, ama tam olarak değil: jur. "Zur" kelimesi gibi - bir şenlik ateşi. "O" - "y" nin z: p - gök gürültülü - Udmurt tarzındaki geçişli hatırlamasını hatırla. Udmurt'taki hecenin o (y) ile y (y) arasındaki geçişli telaffuzu, ilk başta iki ışık türü arasında fark olmadığını gösterir. Yani, bu ışık aslında bir fırtınanın gücünden geldi. Yukarıdan aşağıya (yukarıdan aşağıya)?
Ama t-yur-ki, göçebe ikamet yeri - yur-you ve dünyanın tarafı - Rusça - güney (Yugyt - ışık kelimesinden) gibi kabilelerin farklı isimlerinde, "ё" kelimesinde bir fark olduğu açıktır arasında. "u" den.
Benim varsayımım e - yukarıdan aşağıya, w - ve kuvvet daha küçüktür ve yangın ufuk da dahil olmak üzere yüzeye bağlıdır. Bu nedenle yurta, çitle çevrili bir yangının yandığı bir yerdir. Ve güneydeki ufuktaki ışık (yugit parlaktır). Aynı zamanda, Rus dilinde neden sadece bir isim - şenlik ateşi olduğu açık değildir. Gerçekten Perun Şimşek'e olan büyük saygıdan dolayı mı?
Ayrıca y-ar - veya z: ar (dzar) veya ısı (cüruf) vardır. Daha fazla ayrıntı "Udmurt dilinden Volga kelimesinin etiyolojisi" başlığında bulunabilir.
---
  Suriye'nin şu anki cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın geldiği klanın adı da dahil olmak üzere şu an Suriye'de olan bazı klanların adlarını inceledim. Bu klana Kalbiyya denir. Udmurt dili gibi neredeyse şeffaftır: Kal bir insandır (yukarıya bakın), Biya - belki de varoluşla ilgili bir şeydir. Her zaman olacak insanlar (Suriye burcunun konusuna bakın)
Ve en ilginç olanı, Suriye'deki her türlü tarihi olayı okuduğumda, Rusya'da yaşayan insanların ünlü ismiyle tanıştım - Marie. Bu yüzden Mari veya Arapça bir yerde ilişkili olabilir. Anadili İngilizce olanları dinledikten sonra kendim hiçbir şey anlamadım.
Bununla birlikte, çayır ve Mari dilleri arasındaki farkın rastgele olmadığı varsayılmaktadır, ancak sonuç olarak, günümüz Suriye çölünde yaşayan bazı insanların kaç yıl önce Volga Bulgarları ile bugünkü eski vatanlarına döndükleri bilinmemektedir. . Bu nedenle, Mari'de daha fazla Bulgar borçlanması ortak bir yer değiştirme olduğu için mantıklı. Mari Dağı'nın dili muhtemelen antik tabana çayırdan daha yakındır. Ayrıca, elbette, Arap Yarımadası'nın Semitik dillerinin etkisi de hissedilmelidir.
Suriye, Arap halifeliğinin merkezlerinden biridir. Ar - aby - insanlar "ab" (bkz. "Ba ve Ka enerji" konuları) ve semantik yük taşıyan Ka-Ab-Ba tapınağı adına ary (yukarıya bakın). Ka enerjisi (sayı - rotasyon - rotasyon - küre) ve Ba (Genesis) arasındaki ilişki.
Mari ile aynı: Ma-Ar - burada Ma yeryüzü.
Mari'nin Arap Yarımadası temsilcileriyle ilgili genleri taşıdığı, yani Arapların ve Yahudilerin onlarla ortak bir genotip paylaştığı da varsayılmaktadır.
--- Cadılarla
  uğraştı, İskoçya'daki klanlarla aynı, sadece Udmurtya'da veya Çeçenya'daki bantlarla vb.
  Birçok ilginç şey sadece isminden geliyor - dua ediyorum.
Hırsız - "Lordlar" kelimesinden - "çalmak" anlamına gelir, Udmurt ve Rusça arasındaki eski ilişkiye atıfta bulunan yakın bir anlam veya hatta belirgin bir kelimedir (bkz. "Udmurt ve Rusça Bazı Analojileri" ve "Worshud" - Udm.yaz'da bir parça mutluluk çalın ").
İnternetten yapılan tartışmalar ve alıntılar sonucunda, "hırsız" ın tam olarak bu tür uzak yerlere gönderilecek hırsız olmadığı ortaya çıktı.
Hırsız, diğer Slav dillerinde benzerliği olmayan bir kelimedir, ancak Udmurt dili "lords" - "steal" kelimesine en yakın benzetmeyi sunar; Macarca ve Uygurca Kelimeler - Op.
  Ve sözcüğün anlamı: va-op bir yaratıktır, Thor'un büyük ateşinden va (dal) ateşinin (op) bir parçası olan bir insan, yukarıdan T-op, milyon voltluk bir yıldırım. Tanrı Thor bu kadar kolay ateş vermiyor gibi görünüyordu, bu yüzden her türlü hile yapmak zorunda kaldı, bu yüzden Thor onu hemen tanımayacaktı ...
En ilginç şey, hem hırsızın enerjisinin hem de Thor'un enerjisinin bir dönme anına sahip olmasıdır, çünkü - kapılar - dönüyor ve toridlere benziyor, sanki Yunan dilindeymiş gibi, burulma alanlarına hemen çağrılıyor vb. .
Yani "Hırsız-shud" kelimesi aynı zamanda burulma enerjisinin mevcut olduğu, bir şey elde etmek için birlikte çalışması gereken yerçekimi enerjisinin de olduğu anlamına gelir ...
---
  Va hala bir sanat, T-va-veya-enia.
Belirli bir "O" dan bir şey yaratılması gerekiyor - "Ra" ateşinin orijinal artısı (dza-za-za-ha - dağınık ışık olduğunu hatırlatmama izin ver). Ve böylece kişi Ta-va-or-it'e başlar. Ve biz olsun - mallar. Tovar - gördüğünüz gibi aynı gruptan. Ve bunu kim anladı?
Var-var veya var-yag (Udmurtia'nın bir "orman hizmetçisi" olduğunu size hatırlatacağım). Var hizmet. Var - Belirli birinden bir şey oluşturun. Var-ra-va, hizmet ve yaratılışta iki kez yetenekli bir adam, Yaratan. Ama kişi her zaman bir parçayı, birinin dallarını ayırt etmelidir.
Va-yat-el (artı bir top) - bu kelimenin Slav dillerinde analojisi yoktur. Ve bu doğal çünkü kelime Slav değil.
  Permiyen ve Slav gruplarının dillerinin, kelimenin asıl temelini belirlemek zor olsa bile, bir yıl hatta bir yüzyıl değil, yüzyıllar sürdüğü ortaya çıktı.
En çok sevdiğim şey, bu durumda "savaş savaşı" kelimesinin, eski Roma yazarlarının zihninde, doğrudan Fin kökü olmayan "varangian" kelimesi gibi olmamasıydı. Ve orijinal anlamını doğru bir şekilde yansıtır. "Va" yaratma sürecidir, "vi" yaşam gücü yardımıyla maddenin değişimi. "Ar" - bir yıl daire, zodyak daire, insan yaşamının daire. Va-ar - iki kez. Bu, bir sanatın gücü ile, cennetin ateşinin bir parçasını, ebedi hayat ağacının ("va") dallarını ayırmaya çalışan bir "va-op" değil, ama "va-op", "vtel" hayat yaratır (va - Udmurtian yatında “yabancı, bilinmeyen” in yaratılması, bütünün ayrılması, maddeden tüm yaratılışın yaratıcının yarattığı yabancı, “yemek” - yani, yaratmak için “iyi”). "Barbarlar" Çift Çemberi
---
  "Kriz" kelimesinin etimolojisine bakmaya karar verdim ve nedense "Kırgız" halkının adına bakıyordum.
İki telaffuz vardır - kir-giz ve kyr-giz.
Aralarında fark var mı?
İnternetten Alıntı:
kirghi; h adı Türk. insanlar. Türkçeden. KYR; yz, chagat. Kraliyet; iz "Kırgız", alt., tel. KUR; (Radlov 2, 751 ve diğerleri). Kazak., Kırgızistan, Türkiye, Azerbaycan, Kırım Tat. burada "çöl, tarla" (Radlov 2: 733 et seq.) ve gizm; k "dolaşım" a. Bu aynı zamanda Türk-Bulgar. ;;;;;; (Menander Prot., Fragm.20; Mueller, FHG.4, 228b); bkz. Marquart, Streifz. 354; UJb. 9, 89; Mladenov, Gesch. Bulg. Spr. 17.
++++
Udmurt dilinden tercüme edildi:
  Cyrus bozkır ve irade, özgürlük ve vahşi.
Takyr - buradan çamurun saf halde olduğu yer.
Kir - omir'e yakın - hava, dalış - burun. Ve bütün bunlar sp ya da İngiliz havası, hava. Bu durumda - ka - kuvvet (veya karşı daire, küre), sp - hava. Bu nedenle özgürlük, vahşilik.
Kız nedir?
  Ayrıca şeffaf t.zr. Udmurt Dili: Winsome - Yavaş, Sessiz ve Sevecen
Yani Kırgız iradeyi seven, bozkır göçebe ve acelesi olmayan, kendine ve sürüye bakmayı seven bir adam
Güney (yayla) Kırgız halkının yaklaşık% 20'sinin Finno-Ugric genleri olduğunu okudum. Bu nedenle, Udmurt dilinden “ortaya çıkan” benzetme şaşırtıcı değildir.
Kyr-gyz hakkında - bkz. "Tzr ile Kadim Kabilelerin Bazı İsimleri. Udm.yaz".
İkinci isim, Kırgız, kabile adını aydınlatma geleneği ile daha uyumlu olduğumu düşünüyor (Balkars, Rusya, Türkiye'ye bakınız).
Cyrus - kirdana'dan - düşer, düşer, kirganlar - düşer, düşer. Başka bir deyişle, düşme sürecine bağlıdır.
"Giza" nedir - "giza" dan - parçacık, parça, kıvılcım. İşte - ışık ve ateş.
Böylece Kırgız'ın Dünya'ya kıvılcım yağan bir kayan yıldız olduğu varsayılıyor. Ne güzel!
Evrenin ateşinden ve ışığından gelen insanlar.
---
  Hangisi daha iyi? Hayata felsefi bir tavır sergileyen göçebe bir adam olan Kırgız acelesi yoktu. Yanan bir yanan kıvılcım ile Kırgızistan, yıldız.
Bence tüm isimler iyi. Bu nedenle, her ikisi de kaldı. Eski insanlar şairdi, bu yüzden çeşitli kabilelerin isimleri hayallerini ve yaşamlarını yansıtıyor ve yansıtıyor.
Bu arada, ilginç bir benzetme "kyir" - kir - Rusça: düşmek, düşmek, "yat" - yabancı, bilinmeyen - kelimenin tam anlamıyla "yağmur". Rusça'daki birçok argo sözcük sadece Finno-Ugric terimleridir. Neden? Muhtemelen bu kabileler, Slav kabilelerinin birliğinin kurulduğu bir an için ortaya çıkar.
Udmurt'ta "çapraz" kelimesi de "kilo" olarak değiştirildi. Yakýn görünüyor, ama ...
Cyrus - Menşe Düşüşü. Nerede - Tanrı'dan, burada Tanrı'ya - satın almak, karşılaştırmak "hosanna", "sonbahar" vb. Tam anlamıyla.
-
  Bu arada, aslında modern Türkiye'de modern bir Türk bölgesi olan Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Khan Umman'ın adı OS ile ilişkilidir.
Os Tanrının adı. Mans bir adam. İlahi adam (çapraz başvuru G-pod).
  Mısır tanrısı Osiris'in adı da eşekarısı ile ilişkilidir. Tanrı çarmıhı yeni doğumun sembolü olarak terk etti. Hıristiyan dini büyük ölçüde bu kültten türemiştir. Yani birincil "kir" veya "çapraz" açık değil ...
-
  Tıpkı Giza Platosu veya Mısır'da piramitlerin bulunduğu “kıvılcım, gökyüzünün bir parçası” gibi.
Gizy aynı zamanda gu-yama, ya da yoldan gitmek, izy - bir taştan.
Yani, gizanın barışı - taştan, sonsuz uykudan.
Dahl'ın açıklayıcı sözlüğünden:
GIZA m hırsız. LO. mahkeme halkı tarafından küfür etmek; serf, Lakala, yedekte, bor
"Vahşi, bozkır" Gizas da öyle. Ve köleliğe gidenler vardı.
  İşte tarihte bir başka kayıp kabile daha.
Giza ne yapabilirdi?
Muhtemelen her türlü nekroliz, türbe, dolmenler, vb. Bu inşa edilmiştir. yapıları. Bu nedenle, kabilenin adının büyük bir Mısır nekropolü olduğu platonun adı kaldı. Avrasya'nın bozkırlarından Hyksos ve diğer kabilelerle birlikte, büyük gezintiler sırasında geldi.
Rusya'da, banliyölerde bir yere inşa edilebilecek yerleşik bir gizadan bahsedilebilir.
Giza'nın daha önceki faaliyetleriyle ilgili olarak mevcut Kırgızistan hakkında çok ilginç bir sonuç. Sadece nekropol ile skor yapman gerekiyor. Bununla birlikte, eski kabilenin Hazar bölgesinde farklı bir yaşam alanı olabilir.
Ama muhtemelen Giza bir kabile olarak modern Fransa'ya taşındı. De Guise hanedanlığı Fransız tarihinde yaygın olarak bilinir. Guise-giz - yalnız bırakılan kelime - rehber ve Udmurt tarzı taştan yapılmıştır.
Açıkçası, Fransız Kırgız, Kıpti ve Lorraine lehçeleri arasında bazı bağlantılar vardır. Bu grupların farklı dilleri gibi görünseler de. Bu arada, suçlu bir kürek gibi görünmüyor mu? Tıpkı Ptah gibi - muhtemelen Mısır'da doğmamış bir kuş ve diğer birçok tanrı. Ancak çoğu gelecek kuşaklar için sabit kalmıştır.
Kafkasya'da "gizvel" olan birçok köy var. Ayrıca Irgiz, tıpkı Türkler gibi bir "yıldız" dır.
-
  Belli bir fark: taştan yapılmış ve 'paylaşılan' kişiliğin iyi bilinen tanısı, gerçekliğin yanlış yorumlanması - w (a) - offrenia da bağlantılıdır. "Shay" bir gölge ya da ışıktır, "a" bir taş ya da uykudur. Ruh taş oldu, uyudu ve bu nedenle gerçeği düzgün bir şekilde takdir edemedi.
Biraz ir (bkz. "İbadet - udm.yaz'da bir mutluluk parçası çalın")
  Açıkçası, ir bir formun birikimi veya yapısıdır. Ka-ir ya da count-ir böyle diyor - vücudun bir top şeklinde oluşumu (bkz. Ba, Ka enerjileri). Ya da bu birikimin açıkça görülebildiği (İngilizce) "yağ" kelimesini (ışık enerjisi veya Çince olduğu gibi qi) alın. Ya, yaşa, bilirsin ...
Son yılların tarihi Slav kabilelerinin yeniden yerleşimi ile ilgilidir. Kroniklere göre, Slavlar önce Tuna'da yaşadı, daha sonra Vistula, Dinyeper ve Volga'ya yerleşti. Yazar, hangi kabilelerin Slav dilini ve diğer dilleri konuştuğunu belirtiyor: “Bu, Rusya'daki şu anki Sloven dilidir: Polyana, Drevlyany, Novgorodtsi, Polochane, Dregovichi, Sever, Buzhan, Zanoshi ve Bug'dan sonra. -lynyane. Pagan dilinin özünü ve Rusya'ya aynı saygıyı veriyorlar: Chyudi, Merya, Vse, Muroma, Cheremis, Mordovia, Perm, Pechera, Yam, Litvanya, Zimigola, Kors, Norova, Lib. Xi, Afetov kabilesinden tescilli bir dildir ve gece yarısı ülkelerinde yaşar. “Kronik adam Slavların yaşamını ve adetlerini anlatıyor:” ... her yıl ailemle ve onların yerinde yaşıyorum,
Vyatichiban
Vyatichi, nehir havzası Oka'nın bir bölümünde yaşayan eski bir Rus kabilesi. V. efsanevi Vyatko'nun tarihin mirası olduğuna inanıyor: "Ve Vyatko, Vyatichi'nin lakabından sonra Otsa'nın türüne göre gri saçlı." Vyatichi tarım ve sığır yetiştiriciliği ile uğraşmaktadır; Vyatichi, 10-11 yüzyıl boyunca ataerkil bir klan sistemini sürdürdü. feodal ilişkiler gelişti. Yüzyıl. Vyatichi, Hazarları ve daha sonra Kiev prenslerini selamladı, ancak 12. yüzyılın başına kadar. Vyatichi siyasi bağımsızlıklarını savundu. Yüzyıl. Moskova, Koltesk, Dedoslav, Nerinsk, vb.Vyatichi topraklarında birçok zanaat kasabası kuruldu. 12. yüzyılın ikinci yarısında. Vyatichi toprakları Suzdal ve Chernigov prensleri arasında bölündü. 14. yüzyılda Vyatichi artık takvimde yer almıyor. İlk Vyatichi mezar höyükleri, cesetler içeren Oka'nın üst kısmı ve Don'un üst kısmı bilinmektedir. Birkaç akrabanın cenazelerini içerir. Mezar pagan töreni 14. yüzyıla kadar devam etti. 12-14 yüzyıl boyunca. Birçok küçük Vyatichi, cesetlerle yığınlar.
Kaynak: Artsikhovsky AV, Vyatichi barrow, M., 1930; Tretyakov PN, Doğu Slav Kabileleri, 2. Baskı, M., 1953.
Krivichi (Doğu Slav Kabile Derneği)
21. yüzyıl Slav aşiret federasyonu Krivichi, Dinyeper, Volga ve Batı Dvina'nın üst kısımlarında ve Peipsi Havzası'nın güneyindeki geniş alanları kaplar. Arkeolojik buluntular arasında uzun, çete benzeri höyükler biçimindeki mezar höyükleri (cesetler), demir, demir, mücevher ve diğer el sanatlarının keşfedildiği tarımsal ve antik yerleşimlerin kalıntıları bulunmaktadır. Ana merkezler şehirlerdir. Smolensk, Polotsk, Izborsk ve muhtemelen Pskov. K.'nın yapısı birkaç Baltık etnik gruptan oluşuyordu. Yüzyılın sonunda. zengin silahlı mezarlar ortaya çıktı; özellikle Gnezdovsky dağlarında. Kütüklere göre K., Kiev devletine katılmadan önce hüküm sürdü (9. yüzyılın ikinci yarısında). K.'nın adı en son 1162'de anakara ve Polotsk prenslerinin zaten K olarak adlandırıldığı 1162'de belirtildi. Kuzeybatı kısmında yeniden inşa edildi ve Novgorod sitelerinin bir parçası oldu. Volga-Klyazma'nın kolonileşmesinde büyük rol oynadı.
Kaynak: Dovnar-Zapolsky M., XII. Krivich ve Dregovich Toprakları Tarihi Üzerine Deneme. Yüzyılın Sonuna Kadar, K., 1891; Tretyakov PN, Doğu Slav Kabileleri, 2. Baskı, M., 1953; Sedov VV, Krivichi, "Sovyet Arkeolojisi", 1960, No. 1.
Glades - Dinyeper boyunca yaşayan bir Slav kabilesi. Sınıf, "Dinyeper boyunca gri başlı ve heybetli bir açıklıkta olan aynı Slovenliler geldi" diyor. Kiev'in yanı sıra, Polianslar Vyshgorod, Vasilev ve Belgorod şehirlerine aitti. Polyana adı "tarla" kelimesinden gelir - ağaçsız bir yer. İskit döneminde, Kiev'deki Dinyeper çiftçiler tarafından yönetildi. Bazı araştırmacılara göre, Dinyeper orman bozkırlarının çoğu başka bir Slav kabilesine - Kuzeyliler - aitti. Temizleyiciler ölülerini mezarlara gömdüler ve yandılar.
RADIMICHI - Kabileler Birliği c. Slavlar, Dinyeper ve Desna'nın üst kısımlarında bulunur. Ana bölge nehir havzasıdır. SOG. Kültür diğer Slav kabilelerine benzer. Temel Özellikler: Yedi Radyal Geçici Yüzük. Ölüler, höyüklerin bulunduğu yerde özel bir yatak üzerinde yakıldı. Yüzyıllar boyunca. ölüleri özellikle tepelerin altına kazılmış çukurlara yerleştirmeye başladılar.
Rus Slavları ve Komşuları
Slavlar için, Avrupa'daki en eski yerleri, Slavların Roma, Gotik ve Hun saatlerinde Wends, Antes ve Sklain olarak bilindiği Karpat Dağları'nın kuzey yamaçlarıydı. Slavlar buradan farklı yönlere dağılmıştı: güney (Balkan Slavları), batı (Çekler, Moravyalılar, Polonyalılar) ve doğu (Rus Slavları). Slav doğu dalı muhtemelen 7. yüzyılda Dinyeper'e geldi. ve yavaş yavaş yerleşerek İlmenya Gölü ve Oka'ya ulaştı. Karpatlar yakınlarındaki Rus Slavları arasında Hırvatlar ve Volhynians (Duleb, Buzhan) vardı. Buzullar, Drevlyans ve Dregovichi, Dinyeper'ın sağ kıyısına ve onun sağ kollarına dayanıyordu. Kuzey, Radimichi ve Vyatichi, Dinyeper'i geçti ve sol kollarında oturdu ve Vyatichi, Oka'ya bile gitti. Krivichi ayrıca Dinyeper sistemini kuzeyden terk etti, üst Volga ve Zap'a kadar. Dvina ve Sloven şubeleri Ilmen Nehri sistemini işgal etti. Dinyeper'e doğru yeni yerleşimlerin kuzey ve kuzeydoğu kenarlarına doğru hareket eden Slavlar, Fin kabilelerinin hemen yakınında durdular ve yavaş yavaş onları kuzey ve kuzeydoğuya doğru itti. Aynı zamanda, kuzeybatıda, Slav komşuları, Slav kolonizasyonunun baskısından önce yavaş yavaş Baltık Denizi'ne dönen Litvanyalı kabilelerdi. Bununla birlikte, doğu banliyölerinde Slavlar, bozkırlardan göçebe Asyalı yabancılardan çok acı çekti. Bildiğimiz gibi Slavlar özellikle "obras" (Avarlar) giyiyordu. Ancak daha sonra, diğer akrabaların doğusunda, bozkırların yakınında yaşayan saf Khazar, kuzeydoğu, Radimichi ve Vyatichi, Hazar devletine tabi kılındı.
Slav kabilelerinin en çılgını, Moğol türlerinin bir kolu olan Fin kabilesidir. Günümüz Rusya'sında, Finler hem İskitler hem de Sarmatyalılar, daha sonra Gocos, Türkler, Litvanyalılar ve Slavların etkisi altında eski zamanlardan beri yaşıyorlar. Birçok küçük ülkeye (chud, her biri, insanlar, Merya, Mordovians, Cheremis, Votyaks, Zyryans ve daha fazlası) bölünmüş olan Finler, nadir yerleşimleriyle Rusya'nın kuzey bölgelerinde geniş ormanları işgal ettiler. Dağınık ve herhangi bir iç yapı olmaksızın, zayıf Finler ilkel vahşi ve sadelik içinde kaldılar ve kolayca topraklarını istila ettiler. Daha kültürlü yabancılara hızla itaat ettiler ve asimile ettiler ya da kayda değer bir mücadele olmadan topraklarına teslim ettiler ve onları kuzey ya da doğudan terk ettiler. Böylece, Slavların kademeli olarak yeniden yerleştirilmesiyle, orta ve kuzey Rusya'daki Fin topraklarının kitleleri Slavlara transfer edildi ve Rus seviyesindeki Fin elementi barışçıl şekilde Slav nüfusuna döküldü. Finliler sadece eski Ruslara “bilge” ve “sihirbazlarını” savaşmaya çağırdıklarında Ruslara döndüler. Ancak bu mücadele, 8-10. Yüzyıllarda başlayan Slavların Slav zaferiyle sona erdi. Finlerin rustikleşmesi devam etti ve bugüne kadar devam ediyor. Slavların Finlandiya üzerinde bir etkisi olduğu gibi, Volga Bulgarları da (Tuna-Bulgarların aksine) Türkler tarafından etkilendi. Alt Volga'dan Kama Nehri'nin ağzına göçebe Bulgarlar vardı, ve göçebelerle sınırlı kalmadan, canlı ticaretin başladığı şehirler inşa etti. Arap ve Khazar tüccarları eşyalarını Volga boyunca güneyden getirdiler (gümüş tabaklar, kaplar, kaseler vb. Dahil); burada Kamoy'den ve Yukarı Volga'nın kuzey kesiminden değerli kürklerle değiştirildiler. Araplar ve Hazarlarla ilişkiler Mohammedanizmi ve eğitimi Bulgarlar arasında yaydı. Bulgar şehirleri (özellikle Volga Bulgarca veya Bulgarca'nın kendisi) Fin kabilelerinin yaşadığı Üst Volga ve Kama bölgelerinin tamamında çok etkili merkezler haline gelmiştir. Bulgar şehirlerinin etkisi, Bulgarlarla ticaret yapan ve daha sonra Bulgarlarla savaşan Rus Slavlarını etkiledi. Politik olarak Volga Bulgarları güçlü insanlar değildi. Bununla birlikte, başlangıçta, Hazarlara bağlı olarak, özel bir hanları vardı ve birçok kral veya prenslere bağlıydılar. Hazar krallığının düşmesiyle Bulgarlar bağımsız olarak var oldular, ancak Rus istilalarından büyük zarar gördüler ve sonunda 13. yüzyılda yıkıldılar. Yüzyıl. Tatarlar. Çuvaş'ın torunları şimdi zayıf ve az gelişmiş bir kabile temsil ediyor. Aryan kabilesinin özel bir kolunu oluşturan Litvanyalı kabileler (Litvanya, Zhmud, Letonyalılar, Prusyalılar, Jatwans, vb.) Slavların daha sonra buldukları yerleri eski zamanlarda (M.Ö. 2. yüzyıl) işgal etti. Litvanya yerleşimleri Neman ve Zap nehirlerinin havzalarını işgal etti. Dvina ve Baltık Denizi nehre ulaştı. Pripyat ve Dinyeper ve Volga'nın kökeni. Slavlardan önce yavaş yavaş geri çekilmekte olan Litvanyalılar Neman ve Zap üzerinde yoğunlaştı. Dvina uzun zamandır denize en yakın yoğun ormanlarda orijinal yaşamını korumuştur. Kabileleri birleşmedi, ayrı klanlara bölündü ve karşılıklı olarak düşmanca davrandılar. Litvanya dininin amacı, ölü ataları onurlandırmak için doğal güçleri (Slavlar arasında gök gürültüsü tanrısı - Peru) onurlandırmaktı ve genellikle düşük gelişme gösterdi. Litvanyalı rahiplerin ve çeşitli türbelerin eski masallarının aksine, Litvanyalıların etkili bir rahiplik sınıfı veya tören dini töreni olmadığı kanıtlanmıştır. Her aile tanrılara ve tanrılara kurban etti, hayvanlara ve kutsal meşelere taptı, ölülerin ruhlarını tedavi etti ve kumar oynadığını söyledi. Litvanyalıların kaba ve sert yaşamları, yoksullukları ve vahşetleri onları Slavlardan daha düşük yaptı ve Litvanya'yı Rus sömürgeciliği tarafından yönetilen Slavların ülkesini geçmek. Litvanyalıların doğrudan Ruslara bitişik olduğu yerde, kültürel etkilerini gözle görülür biçimde affetmişlerdir.
İki bin yıllık bir gelişimin ardından Slavlar tüm dünyaya yerleşti. Bu günlerde sadece eski dünyada yaşamakla kalmıyorlar. Çeşitli koşullar altında, temsilcilerinin çoğu, hem kuzey hem de güneyde, Avustralya ve Yeni Zelanda'da, Asya ve Afrika korkusuyla Amerika'ya taşındı.
Ancak Slavların çoğu Avrupa'da kompakt bir şekilde ve oluşturdukları devletlerin sınırları içinde yaşıyor. Burada, Avrupa topraklarında, günümüzde tüm Slav devletleri: Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Makedonya, Bulgaristan ve tabii ki Belarus, etnogenez (kelimenin tam anlamıyla "Ata Yunan" bir insanın doğumu) geçirdiler. Ukrayna, Rusya.
Fakat yukarıda bahsedilen etnogenez nasıl gerçekleşti? Slavlar ve özellikle Doğu Slavları, tarih öncesi dönemde nasıl yaşadılar? Bunlar aşağıda tartışılmıştır.

SLAVLARIN KÖKENI

Slav kabileleri, Avrupa'nın otokton (yerel, yerli) nüfusudur.
Herhangi bir ulusun ana ayırt edici özelliklerinden biri anadildir.
Dillerin görünümü yüzyıllar ve bin yılların karanlığında kötüleşiyor. Diller ortaya çıkar, konuşmacıları ile gelişir ve sonuç olarak kaybolur. Gezegenimizin halklarının tüm dilleri dil ailelerine ayrılmıştır.
Slavlar Hint-Avrupa dil ailesine mensuptur. Tam olarak evrimleştiği yer bir tartışma konusu. Ancak çoğu bilim adamı bunun Tuna'nın ortasında ve batı Vistula ve doğu Dinyeper'de olduğuna inanıyor. Oradan, dalgadan sonra, Hint-Avrupalıların (Hint-Avrupalılar öncesi) ataları Avrupa ve Asya'ya yerleşirken, dillerinde ortak kökenli unsurları korurken ve Hint, İran, Yunan, İtalyan, Kelt ve daha fazlasının temelini oluşturdu. diğerleri için. Bunlar arasında - ve Slavlar.
Slav etnogenezi aynı zamanda bilimsel tartışmaların konusudur. Birisi Hint-Avrupa toplumunun çöküşünün başlangıcında başlar (MÖ 4. yüzyılda bir yerde). Birisi Trablus kültüründe Slav atalarını görür. Birisi daha sonraki dönemlerden, çağımıza yakın, hatta ilk yüzyıllardan bahsediyor.

ESKI SLAV KABILELERININ ADI

Eski Slav kabilelerinden eski yazarlar tarafından Wends veya Venets olarak adlandırıldığına inanılmaktadır. Belki de Herodotos (M.Ö. yüzyıl), kadim insanlar tarafından Eridan'dan ithal edilen kehribarı anlattığında onlara atıfta bulunur. Eski Pliny ve Pomponius Mela (tümü 1. yüzyılda yaşayan) Venedik'in doğusunda (Vistula) yer almaktadır. Claudius Ptolemy Baltık Denizi'ni Venedik Körfezi, Karpatlar ise Venedik Dağları olarak adlandırıyor.
"Son birkaç yılın hikayesi" Eski Ahit Japonlarının Slav kökenlerini izler ve onları Adriyatik veya İliryalı Venedikli Noric ile özdeşleştirir. İkincisi, şüphesiz uygun arkeolojik kültürlerin incelenmesi ile doğrulanan Baltık Venediklilerin eski kaynaklarına bağlandı.
Slav kabilelerinin "Venedikleri", Slav kabilelerinin yaşamına tanıklık eden diğer kaynaklar tarafından düzenlenir. Bunlar arasında Ürdün'den gelen en özgün ve şüpheli mesaj Gotik tarihçidir (6. yüzyıl). Dördüncü yüzyılda Germanic şubesine bağlı bir halk kabilesi olarak Gotik Venediklilerden bahsediyor.
Ürdün günlerinde, Venedikliler zaten ikamet yerine ve ismine göre bölünmüştü. Gotik tarihçi için çoğu karınca ve Slav. Bunlar muhtemelen ilk milliyet dernekleri - kabile sendikalarıydı. Güçlü ve savaşçı, onlar "her yerde" diyor Jordan acı bir şekilde, "günahlarımızın hükümdarı".
Eski zamanlarda Slav kabilelerinin toprakları da genişti.
Sklavenov (Sklavinsky Kabile Birliği), belirli bir Murcia gölünde (açıkça Neusiedler See, modern Macaristan ve Avusturya sınırında) - batı, Vistula - kuzey ve Dniester'da bulunan Gotik bir tarihçidir.
Karıncalar (antian aşiret birliği) Dinyester ve Dinyeper orta kısmı arasında bulunur ve Dinyeper-Dniester grup Chernovsky kültürüne aittir. Çalışması genellikle Karıncaların çiftçiliğini ve yaşamını yeniden yapılandırmayı mümkün kıldı.

Karınca yönetimi

Fotoğraf: sfw.so sitesinden Gleb Garanich
Arkeolojik kaynaklardan karıncaların kırsal köylerde, bazen tahkimatlarla yaşadığı anlaşılmaktadır. Ekilebilir tarımla uğraştılar. En önemli bitkiler:
  • buğday,
  • arpa,
  • yulaf,
  • darı,
  • bezelye
  • kenevir,
  • objektif.
Metallerin işlenmesi ile uğraştılar. Demir ve bronz dökümhaneler ile bronz, demir ve çelik ürünleri bunu kanıtlamaktadır.
Anta'nın fazlalık ürünleri, Gotikler, Sarmatyalılar, İskitler ve Roma İmparatorluğu'nun eyaletleri ile ticaret ve komşularla ticarette kullanıldı.
Yaşam koşullarının karmaşıklığı sosyal organizasyonun karmaşıklığına yol açtı. Slavlar ve Antes'in ilk siyasi örgütlenme biçimleri - daha önce sözü edilen aşiret birlikleri - oluşur. Neden Slav aşiret birlikleri var - bunlar devletler değil, devlet öncesi oluşumlar mı? Bu şu şekilde açıklanmaktadır:
  • bölgesel bölünmeye değil akrabalık üzerine kurululardı;
  • örgütlü değiller, insanların gücünden ayrılmışlar;
  • güç "kabile üçlüsü" ile temsil edildi - lider, büyüklerin konseyleri ve ordu ile çakışan meclis.

SLAV KABILELERI NEDEN AYRILDI?

Fotoğraf: sfw.so sitesinden Gleb Garanich
Slav suşlarının ayrılması, etnogenezin genel kuralları tarafından yönetildi. Bu dolaylı olarak yukarıda bahsedilen Getik'te belirtilmiştir. Buradaki Venedikliler yerleşim alanına göre değişir. Slav klanları, toplulukları ve kabileleri ne kadar farklı olursa, o kadar belirgin oldular:
  • yönetim modları
  • alışkanlıklarda ve alışkanlıklarda,
  • davranış
  • dilde.
Halkların büyük göçü, Slav kabilelerinin yerleşmesini ve ayrılmasını önemli ölçüde etkiledi. Uzaylıların (özellikle Hunların) istilası sırasında Slavlar kuzeye, batıya ve güneye yerleşti. Baskı hafifledikten sonra doğuya doğru da dahil olmak üzere daha da ilerlediler.
Sonuç, Slavların batı, güney ve doğu bölümlerine ayrılmasıdır.

Batı Slavları

Batı Slavları, bazen batıya doğru Labaig'e (Elbe) kadar ilerledi. Aralarında dört ana grup göze çarpıyor (bazen daha farklılar).
Batı Slav kabileleri, liste:
  • Polonya,
  • Çek-Moravya,
  • Serbo-Luzhitskaya (Polab),
  • Baltık.
Batı Slavları, gelişimlerinde komşularından - Cermen ve Kelt kabilelerinden daha aşağı değildi.

Güney Slavları

Balkanlar ve Bizans İmparatorluğu'na yönelik Slav güneye doğru hareketi, halkların büyük göçünün bir bileşeniydi.
Sonuç olarak Slavlar, Adriyatik kıyısına kadar kuzey ve kuzeybatı Balkanlara yerleşti. Hatta bazı Slavlar antik Sparta çerçevesinde Taygetus'un eteklerinde Orta Yunanistan ve Mora Yarımadası'na bile yerleştiler.
Böyle geniş bir ölçekte yer alan Güney Slavları ayrılır:
  • Sırplar,
  • Hırvatlar
  • Slovenler,
  • kabileler gelecekteki Bulgaristan topraklarına yerleşti.
Yerel kabileler güney Slavlarının komşuları oldu:
  • asimile olmuş iliryalılar ve Trakyalılar
  • Bizans İmparatorluğu sınırlarında yaşayan Yunanlılar,
  • Frank ve Batı Roma İmparatorluğu'nun karşılıklı nüfuz ve rekabetinin zor olduğu diğer kabileler.

Doğu Slav kabileleri ve komşuları

Fotoğraf: Sergey Supinsky from sfw.so
Doğu Slavları, en önemlileri antik tarih olan arkeolojik ve yazılı kaynaklardan bilinir.
Hun'un ilerlemesinden sonra gelecekte Rus Rus devletinin ana nüfusu haline gelen Doğu Slav kabileleri, Dniester'dan Dinyeper'e ve daha da kuzeye - Ilmen Gölü yakınındaki Oka, Desna, Pripyat boyunca büyük ölçüde kısıtlandı. Priilmenskie Slavları daha sonra karıncaların ittifakına benzer bir aşiret birliği kurdular.
Doğu Slav kabilelerinin isimleri, aşağıdaki listede gösterildiği gibi, kaynaklarında bütün olarak belirtilmiştir.

Doğu Slav kabileleri, liste (güneybatıdan kuzeydoğuya):

  • Tivertsy,
  • Ulich,
  • Beyaz Hırvatlar
  • Duleby (Buzhan),
  • drevlyans,
  • takas
  • Radimichi,
  • kuzeyliler,
  • Dregovichi,
  • krivichi,
  • Ilmen Slovence
  • Vyatichiban.
Listelenen suşların yerlerini ayrı olarak bırakın. Dinyeper'in alt kısımlarındaki doğu Slav kabileleri ve güneydeki alt Böcek sokaklarla temsil edilir. Her iki ırmağın kanalları arasında Karadeniz bozkırında yaşıyorlardı.
Masalda Iskorosten (modern Korosten) olarak anılan Drevlyans Slav kabilesi şehrin etrafında toplandı.
Ormanlarda yaşayan Doğu Slav kabileleri çok daha fazladır. Bunlar arasında yukarıda belirtilen Drevlyans, Kuzey, Dregovichi, Krivichi, Ilmen Sloven, Vyatichi ve kısmen Radimichi sayılabilir.
Kaynaklar ayrıca hangi Slav kabilelerinin Dinyeper sol kıyısında yaşadığını bildiriyor. Bunlar arasında Radimichi (Dinyeper ve Desna arasında) ve Kuzey (Chernivtsi bölgesinde) bulunur.
Listelenen kabilelerin her biri ayrı bir devlet proto-devlet derneği, daha önceki yüzyılların Karıncalar ve Sklavin ittifakları gibi bir kabile birliğiydi.
Fotoğraf: sfw.so sitesinden Gleb Garanich
En büyük Slav kabilesi glade kabilesi idi. Dinyeper'in merkezi seyri boyunca yerleşmiş, Doğu Slavlarının merkezinde, büyük ticaret yollarının kavşağında yer almaktadır. Farklı kültür ve medeniyetlerin halklarını birleştiren ünlü “ayak parmaklarından Yunanlara” ünlü geldi. Onlar, sakinlerinin yaşadığı Doğu Slav topraklarını birleştiren saf insanlardı. Çayırın başkenti (önce ana kale, yamaç) Prens Kiy, kardeşleri Schek ve Khoriv ve kız kardeşi Lybed Kiev'i altıncı yüzyılın ilk yarısının sonunda kurdu. Zamanla, önemi o kadar büyüdü ki tüm Doğu Slav dünyası bir tür sermaye haline geldi. Doğu Slav kabileleri, Kiev prenslerine haraç verdiler, çünkü onlara (Drevlians gibi) bağımlı hale geldiler.
Doğu Slav komşuları farklı aşamalardaydı:
  • Sarmatya'lı
  • Keltler
  • Hunlar
  • Avarlar
  • Hazarlar
  • polovtsy
  • Petchenegs
  • Macar
  • Bulgarlar
  • Romalılar (Bizans İmparatorluğu sakinleri)
  • Batı ve Güney Slavları;
  • Fince ve Baltık.

8-9. YÜZYILLARDA DOĞU SLAV KABILELERI YÜZYIL

Fotoğraf: sfw.so sitesinden Gleb Garanich
Bir asır boyunca Avarlar ve Hazarlar Doğu Slavları için en büyük tehditti. Avarların büyük Frank kralı ve Slav kabilelerinin ortak çabaları ile yenildiği 8. yüzyılın sonuna kadar ilkinden kurtulmadılar.
Hazarlara bağımlılık daha uzundu. Birincisi, 8. yüzyılın sonlarında - 9. yüzyılın başlarındaki temizliği temizler. Diğer kabileler, Khazar Khaganate 10. yüzyılın ortalarına düşene kadar Hazarlara haraç ödemek zorunda kaldı.
Yönetim şekilleri, Doğu Slavlar arasında 8 ila 9 yüzyıl boyunca bir gelenek olarak kaldı. Açıklıklarda, Tivertsy sokaklarında, doğal ve iklim koşullarının izin verdiği herkes için, yukarıda belirtilen bitkilerin ekimi ile tarımın gelişimi devam etti. Ayrıca arıcılık yaptı (özellikle ağaçlık alanlarda). Hayvancılık önemli bir rol oynadı. Zanaat gelişiminin başarısı, yerel olarak kullanılan mutfak eşyaları, mutfak eşyaları ve mücevherlerin birçok örneği ile kanıtlanmıştır.
Yönetişimin başarısı, birçok komşuyla aktif alışveriş, kültürel ve medeniyet etkileri, antik Slav surlarının ve sonunda kentlerin ortaya çıkmasına neden oldu.
Kiev'in yanında, Chernigov, Suzdal, Novgorod, Smolensk ortaya çıkıyor ve güçleniyor. Aynı zamanda önemli siyasi, idari ve kültürel merkezler, değişim ve ticaret merkezleri ile mal ve hizmet tüketim merkezleri haline geliyorlar. Yerel prens, askeri bir takıma yaslanacak.
Sosyal organizasyon giderek daha karmaşık hale geliyor. Klanlar topluluğu komşu bir bölge haline gelir.
Savaşçılar ve prens'e yakın diğer insanlar, etkili ailelerin ve klanların başkanları asil - gelecekteki patronlar.
Topluluğun çoğu havuçtu. Fakat homojen değildi. Seyircilerin en üstünde, askeri girişimlere katılmak için her şeyi getirebilecek "erkekler" veya "savaşçılar" vardı. Genç üyeleri "hizmetkâr" olan büyük ataerkil ailelerin başkanları gibi davrandılar.
Daha başarılı akrabalarının kölelerine bağlı olarak toplulukların alt hücreleri yetersizdir.
farklı bir durumda.
Önümüzdeki yüzyıllarda, eski Rus devleti Kievan Rus bu sosyo-politik örgütten evrimleşecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...