Bu Blogda Ara

15 Şubat 2020 Cumartesi

Ulfhednar: Kurt savaşçıları






Ulfhednar: Kurt savaşçıları
Ulfhednar (eşsiz, ulfhéğinn) kendilerini kurt kürkleriyle kaplayan berserker. Ve bir mızrak taşıyorlardı. Deli gibi davranıyorlardı, kalkanlarını ısırıyor ve acıyı görmezden geliyorlardı.

Odin ' in elit savaşçıları oldukları söylendi ve Vatnsdúla, Hrafnsmál ve Völsunga gibi destanlarda bahsediliyor. Daha kesin bir açıklama için bu parçayı Hrafnsmál ' e ait Haraldskvãdi şiirinden kurtarabiliriz:

Berserkerlerden, kan tadıcılarından bahsedeceğim
Bu korkusuz kahramanlar nasıl davranıyorlardı
Savaşta gezinenlere mi?
Onlara kurt derisi diyorlar.
Kanlı kalkanlar taşıyorlar.
Kırmızı uçlu yürürken mızrakları oluyor.
Sıkı bir grup oluşturuyorlar, sırayı kapatıyorlar.
Prens bilgeliğiyle onlara güveniyor
Düşman kalkanlarını kesiyorlar.

Svinfylking: Yaban domuzu savaşçıları
Viking mitolojisine göre yaban domuzu Vanir ' in kutsal hayvanıydı. Örneğin, Tanrı Freyr yaban domuzu Gullinburstiand 'a sahipti, Freya Hildsvini' yi ele geçiriyordu.

Yaban domuzu savaşçıları svinfylking ("yaban domuzu kafası"). Bu oluşumu takoz şeklindeydi ve iki savaşçı rani ya da burnu oluşturdu. Svinfylking savaşçıları kostüm ustaları olarak nitelendirildi ve arazi hakkında çok iyi bilgisi olduğunu kanıtladılar.

Stamford Köprüsü ' nde Berserk
Stamford Köprüsü Savaşı ' nda Berserk.

Ünlü Berserkerlar
İskandinav destanları çeşitli berserkerlerden bahseder, genellikle onu korumak için krala eşlik ederler. Bazen Bödvar Bjarki gibi doğaüstü yetenekler vardır, bir ayıya dönüşebiliyordu. Hrolf Kraki ' yi oluşturan on iki berserkerden biriydi.

Bir başka ünlü Berserk Egil Skallagrimson, yüzyılın şiddetli bir tırmanışı. Gerçi tarihin en çok ötesinde olan berserk Stamford Bridge Savaşı ' nın kahramanı. Kral Harald ' a hizmet eden 2 metre yükseklikte bir savaşçı bir köprüde yüzleşti ve tüm Sakson ordusunu engelledi, onlarca düşmanı öldürdü. Danimarka baltasıyla silahlı ve zırhı yoktu. Vikingler savaşı kaybetti ve berserk vuruldu ama başarıları unutulmadı.











































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...