Bu Blogda Ara

14 Şubat 2020 Cuma

Kurtlar, Ahlaksızlık ve Şarap: Mutlu Lupercalia!


                                Resim


Kurtlar, Ahlaksızlık ve Şarap: Mutlu Lupercalia! 



15 Şubat 'da, eski putperest pagan, şehvetli fazlalığı bir önceki gün daha kibar ve şöhretli sevgiye adanmış olan modern Sevgililer Günü kutlamalarının öncüsü olan paganın öncüsü olan Lupercalia'yı kutluyoruz. Sevgililer Günü, haftalarca önceden masa rezervasyonu yaptığınız şehir merkezinde bir restoranda tüketilecek kalp şeklinde çikolatalar, kartlar, uzun saplı güller ve pembe şampanyadan oluşan hediyelik eşyalardan  oluşur  
Bugün kurtlar, ahlaksızlık ve elbette şarap, gerçek Bacchic şarabı var! Lupercalia'yı her zaman Sevgililer Günü'ne götüreceğim!

Tombul melekleri ve büyülü şifa gücü olan en az üç olası azize yapılan kıyamet referansları ile Sevgililer Günü dün oldu. Bugün, orijinal V-Day olmanın yanı sıra ruhsal olarak karnavalla da bağlantılı olan, sınırsız, çılgın bir doğurganlık kutlamalarına şımarma fırsatı elde edersiniz. Yana Carnevale  : - 11 gider 28 Şubat bu yıl, onun büyük düşkünlük son günü kutlama için bu kutlama dönecektir  Mardi Gras , Martedi' grasso veya  Perhiz Arifesi Salı. 

Resim

Bu festivale doğurganlık ve arınma kutlaması olarak açıkça anılan antik Roma gramercisi Marcus Terentius Varro'dan bahseden çağdaş bilgin Irving Lavin, Lupercalia'yı şu sözlerle tanımlıyor:
 
“[…] Romulus tarafından tanıtıldığı ve şehrin tüm nüfusu tarafından büyük ölçekte kutlandığı söylenen özlü bir Roma kutlaması. Kutlama, önümüzdeki bahar için augury'nin ana teması, arıtma ve yenileme, rejenerasyon ve doğurganlık temalarını içeriyordu. Festival, hem şarabın hem de libido'nun orjinastik ve karışık seks partilerine ek olarak, erkeklerin, kendileri ile körelttikleri sınırsız üretkenlik sembolü olan keçi derileri taşıyan Via Sacra'nın uzunluğu boyunca çıplak koştuğu yarı ilkel bir ritüel ile karakterize edildi. böylece ağrısız yavruların doğumuna söz verilen refakatçi kızlar. ”

Her ne kadar Çağdaş Paganizm, hâlâ kimliğini ve küresel dini manzaradaki yerini belirleyen oldukça genç bir hareket olsa da, aynı zamanda büyüyor, birleştiriyor ve geleneklerin, kimliklerin ve ritüellerin karakteristik çeşitliliğini koruyor. Lupercalia'nın yeniden değerlendirilmesinin bu bağlamda eğlendirilebileceğini söylemek pek de uzak değil.

Aslında, Lupercalia kutlanmaya devam ediyor 

Resim                               Resim

Lupercalia kaçınılmaz olarak kurtları ve dizginsiz, ruhsal davranışı akla getirdiğinden, likantropi olasılıkların ufku içinde görünüyor. Bu therianthropy veya şekil değiştirmenin çok eski folklorik kökleri vardır ve bunlardan en az biri şarapla ilgilidir. Romulus tarafından Roma'nın kurulmasından kısa bir süre sonra, Romalılar komşu Sabinler ile eşleri için müzakere etmeye başarısız oldular. MÖ 8. yüzyılda, Romalılar ( Lupa Romana'nın oğulları , Roma dişi kurt) Sabine kadınlarını (bağ kadınları) kaçırdılar ve eş olarak aldılar. Yıllar önce Dr. Robert Eisler, Adamında Kurt oldu. Sadizm, Mazoşizm ve Likantropinin Antropolojik Yorumu, Sabine, Sabinium, vb. isimlerin eski Yunanca, İbranice, Arapça ve Sanskrit köklerinin şarapla ilgili kelimelerden nasıl türetildiğini gösterdi. Bu nedenle, insandan daha acımasız davranışlara (Sabine kadınları ve Lupercalia şenlikleri durumunda insandan lupine) geçiş potansiyel olarak şarabın imbibasyonu ile ilgilidir. 


Resim


17. ve 18. yüzyıl Balkan gelenekleri sayesinde, lycanthropy ile ilgili daha yeni fikirler kaçınılmaz olarak ay ışığının etkisi nedeniyle dönüşümleri içeriyordu. Burada da ay ve fermente içecek tüketimi arasında geleneksel bir bağlantı var.  

Resim                        Resim

Bununla birlikte, ayın, özellikle tarımla ilgili olarak, insan çabaları için öncelikle çok samimi ve şefkatli bir ortak olduğu gerçeğini asla gözden kaçırmamalıyız. Bağcılıkta ay merkezli bir yaklaşım, Biyodinamik tarım şeklinde, pratik uygulaması daha geleneksel yöntemlerin gerisinde kalmasına rağmen, şu anda çok ilgi görüyor. Bununla birlikte, dünya ve hareketleri ile senkronize olarak yaşamak ve çiftçilik fikri, üzümlerin kozmosa, özellikle de toprak tedavilerinin ay takvimi ile koordinasyonuna uygun olarak büyümesini gerektirir.

Bugün olduğu gibi, Nova Scotia'da, geleneksel olarak sürgün eden, serbest bırakılan veya tersine dönen büyüler için bir zaman işaret eden - başka bir deyişle, mutsuz durumları yeniden düşünmek, kötü alışkanlıkları kırmak ve belki de peşinde koşmak için bir Zamaning Gibbous ayının altındayız. farklı yönler - bu yeni aşamaya eski, basmak ve sıkıcıları sallayarak ve süper serin, özel ve belki de Lupercalia için biraz eski ve pagan bir şişeye bilerek şımartın ... Bir değişiklik.
                                                         Resim





































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...