Bu Blogda Ara

24 Eylül 2020 Perşembe

THOR.. . . Odin’in oğlu, Gök Gürültüsü Tanrısı ,lakaplarıyla tanıdığımız, ünü kıtaları aşan Thor, dolayısıyla belki babasından da ünlü bir İskandinav tanrısıdır.

 



THOR..
.
.
Odin’in oğlu, Gök Gürültüsü Tanrısı ,lakaplarıyla tanıdığımız, ünü kıtaları aşan Thor, dolayısıyla belki babasından da ünlü bir İskandinav tanrısıdır. Thor kelimesi şimşek, meşe ağacı ve güç kelimeleriyle ilişkilendirilir. Ayrıca “Thursday” ile de ilişkilidir. Yani Perşembe günü aslında gök gürültüsü günüdür.
Thor’un dış görünüşü oldukça heybetlidir. Bütün tanrılar içinde en güçlüsü Thor’dur. Tam bir görev adamıdır ve cesaretlidir. Dış görünüşünün en ayrılmaz parçası ise çekici olan Mjölnir’dir.
Thor, Mjölnir olmadan neredeyse hiçbir yere gitmez. Çekicini başının üstünde çevirir, şimşekleri ve gök gürültülerini toplayarak tüm gücüyle yere vurur. Çekicini öldürmek ve yok etmek; gerekirse canlıları iyileştirmek için kullanır. Thor’un, Mjölnir dışında bir de sihirli kemeri Megingjort vardır. Bu ikili onun güç kaynağıdır.
Thor, Midgard’ın koruyucu tanrısı olarak bilinir. Bu yüzden en büyük düşmanı Jormungard’dır. Jormungand; Midgard’da okyanusta yaşayan yılan ya da ejderha olarak betimlenen bir yaratıktır.
Loki’nin üç çocuğundan biri olan Jormungand, Thor’un başına büyük belalar açmıştır. İkilinin hikayesinin sonu ise Ragnarök’te gelmiştir. Tanrıların kaderinin belirlendiği Ragnarök’te Thor, çekiciyle Jormungand’ı yok etse de Jormungand da zehriyle Thor’u öldürmüştür. Bu ikili birbirinin sonu olmuştur.





Odin (Eski İskandinav dilinde; Óðinn ) Asgard’daki en güçlü Tanrıdır ve İskandinav mitolojisinde de Aesir Tanrı kabilesinin şefidir. THOR  Odin’in oğludur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...