Bu Blogda Ara

14 Kasım 2020 Cumartesi

Deir el-Medineh'deki Inerkhau'nun mezarından bir manzara.

 




.

Merhum diz çöker, elleri ona doğru yürüyen dört siyah çakal karşısında hayranlıkla kaldırılır. Boyunlarının etrafına dört kırmızı flama takıyorlar, bu flamalar aslında dört boynu aynı anda daire içine alıyormuş gibi görünüyor ve bunların uçları önlerinde dörtlü iki grup halinde asılı.

Çakallar, en yakın hayvanlardan sadece bir tam siluet sunarlar. Diğer üçü, konturların aşamalı olarak üst üste binmesiyle gösterilir. Her çakal için yalnızca bir tane gösterilmedikçe, sadece iki çift kulak var gibi görünüyor.

Yeraltı dünyasında Ra'nın barikatını çeken dört saban çakalını temsil ediyor. Çakalların üstündeki metin, ölen kişinin wia (veya kutsal barque) ile efsanevi bir yer olan Khefet-her-neb-ankhet'e götürülmesini isteyen bir dua içerir. Ayrıca, büyük wesekhet'te, haklıların büyük salonu olan Ro-setau Ba'sı (nekropol) için ayrılan yiyecek tekliflerini de ister.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...