Bu Blogda Ara

9 Kasım 2020 Pazartesi

Eldorado Kanyonu'nun Cehennem Köpekleri

 




Eldorado Kanyonu'nun Cehennem Köpekleri

Adam ve mil başına mil, Eldorado Kanyonu, Vahşi Batı'daki herhangi bir yerden daha geniş bir tarihi olay yelpazesine sahiptir. 19. yüzyılda Eldorado Kanyonunda meydana gelen çalkantılı olaylarla birleşen bu zengin tarih, bir zamanlar bölgede dolaşan ölü madenciler, Kızılderililer ve öncülerin sayısız hayalet hikayesine yol açtı.
Bununla birlikte, en büyüleyici olanlardan bazıları, köpek ruhlarının hayalet hikayeleridir. Bildirildiğine göre, fırtınalı madencilik günlerinde, araştırmacıların çoğu, mülklerini korumak için köpekleri iddia alanlarında tuttu. Yabancıların en ufak bir izinsiz girişinde saldırmak üzere yetiştirilen köpekler genellikle aşırı derecede saldırgandı.

"İnsanın en iyi arkadaşı" olsun ya da olmasın, bu köpeklerin birçoğu vurularak, hak iddiasında ölüme zincirlenmiş halde bırakıldı ya da altınlar tükendiğinde ve madenciler alanı terk ettiğinde doğaya bırakıldı. Yıllar geçtikçe, bu pek çok hayalet köpeğin görüldüğü sayısız hikaye, hem ziyaretçileri hem de yerel halkı keşfederek anlatıldı. Hatta birkaçı bu vahşi köpek görüntülerinin saldırısına uğradığını söylüyor.

Shadowlands Web sitesinde anlatılan bir hikaye, köpek masallarının geçerliliğini test etmek zorunda kalan iki kardeşi anlatıyor. Bölgeyi keşfederken, kısa bir süre sonra, girişin yakınındaki kaya duvara gömülü eski bir yıpranmış zincir fark ettikleri eski bir maden kuyusu buldular. Eski madene girerken, büyük bir köpeğe benzeyen bir kemik yığınıyla karşılaştılar. Güneş hızla batarken, maden ocağının yakınında kamp yapmaya karar verdiler.

Küçük bir kamp ateşinin etrafında otururken, uzaktan yuvarlanan çakallar gibi gelen sesleri dinlediler. Endişelenmeden ateşin etrafında akşam yemeği yediler, ta ki atmosfer değişirken iki adam da huzursuz hissetmeye başlayana, kalın ve bir şekilde yüklü görünüyordu. Çok geçmeden, yakınlarda nefes nefese kalan büyük köpeklerin seslerini, ardından alçak ve nefret dolu homurtular duydular.

Saçları hiç şüphesiz boyunlarının arkasında dururken, sonra kamp alanını çevreleyen pençelerin sesini ve zincirin yattığı şafttan gelen tırmalama seslerini duydular. Şafta bir göz atan zincir hareket etmeye başladı, görünüşe göre bilinmeyen bir kuvvet tarafından kaya duvarından çekildi. Çekiş her seferinde daha da zorlaştıkça, kardeşler teçhizatlarını aradılar ve ayağa kalktılar. Bir tanesi el fenerini kayanın üzerinde çizik izleri ve kan lekelerinin görülebildiği zincire doğru çevirdi. Birdenbire zincir düştü ve kardeşlerden biri, her ikisi de çılgınca arabalarına doğru koşmadan önce bacağına bir şey değdi. Kanyondan çıkabildikleri kadar hızlı gittikçe,

Yerliler bu spektral tazılara Eldorado Kanyonu'nun Cehennem Köpekleri adını veriyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...