Bu Blogda Ara

28 Aralık 2020 Pazartesi

Artistik kalemi olan bir beden. İ. M.Ö. Migulinskaya, Ust Bear County, Donsky Ordusu, Rus İmparatorluğu. Rastgele bulgu, 1864. Yükseklik 10 cm; çapı 10,5 cm. Altın, turkuaz, mercan, cam kütlesi.

 










Artistik kalemi olan bir beden. İ. M.Ö.
Migulinskaya, Ust Bear County, Donsky Ordusu, Rus İmparatorluğu.
Rastgele bulgu, 1864.
Yükseklik 10 cm; çapı 10,5 cm.
Altın, turkuaz, mercan, cam kütlesi.
Bu kupa Hohlach kurganındaki ′′ kardeşine ′′ benziyor ama artistik kalemin kedi yırtıcısı şeklinde yapılması, büyük ihtimalle turkuaz ve mercan derisinin değişkenleri tarafından aktarılan kaplan. İçeriğin ′′ koruyucusu ′′ kaplanın özneleştirilmesi için önemli: Don 'un kaplanları pek mümkün değil ( tükenmiş Turan kaplanı Zakavkasya' ya kadar batıya uzanıyor ama kuzeyde değil) ve bu da varsayımların yararına bir iddia. Bu damarın doğuda bir yerlerde yapıldığını söyledi.
Ancak kupanın taçının altında ′′ Xebanoku Tarulas altın 48 ′′ olarak okunan nokta Yunanca yazı var - büyük olasılıkla sahibinin isimleri (sonradan eklenmiştir) ve belki de altın ağırlığı. Bu isimler Trakyalı ya da Sarmatyalı olabilir; bu nedenle bazı araştırmacılar kupanın Doğu ' da değil, Karadeniz ' de yapıldığına inandılar - Panticapea ya da Tanais ' te.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...