Bu Blogda Ara

7 Aralık 2020 Pazartesi

Eski Mısır ' ın tanrıları ANUBIS

 



Eski Mısır ' ın tanrıları
============= ANUBIS ============
Anubis, Mısır tanrısına yeraltı dünyasında verilen Latin ismidir. ′′ Nekropolis Lordu ′′ olarak bilinir. Mısır mitolojisinde belirtildiğine göre Seth ve Neftis ' in oğlu. Anubis 'in ana görevi ölülerin ruhunu diğer dünyaya ya da duat' a yönlendirmekti.
=== Anubis, Mısır Yeraltı Dünyası Tanrısı ==
Başlangıçta ölülerin tanrısıydı ama sonra Osiris ' e tarikatın öteki dünyada bu ana rolü vermesi için onu arka planda bıraktı. Tarihi çalışmalara göre Mısır panteonunun en eski tanrılarından biri, çünkü predinastik paletleri Nagada ' dan geliyor.
Kısaca, Anunbis 'in hedefi ölüyü Öbür Dünya' ya götürmekti, bu nedenle onu aydınlattı ve her bir mezarın başkanlığı ile aydınlattı. Ek veri olarak, fonksiyonları arasında sürekli ′′ yol açacağı ′′ olmaya olan ilgilerini vurguluyor.
Aynı zamanda mumyalanmış rahiplerin koruyucu tanrısı olarak da biliniyor, çünkü sonunda Tanrıları mumyalamadan sorumlu olan kendisidir, çünkü İsis 'in Osiris' i mumyalamasına yardım etti. Sonunda yaz gündönümünün bir kişiliği olarak tanımlandı, Upuaut ' ta olduğu gibi, bu durumda kış için de geçerli.
=========== Anubis efsanesi ==========
Önce Gölge ve Nemli Yerlerin Tanrıçası olarak Neftis, İsis ' in görünüşünü yeraltı dünyasının tanrısına yaklaşmak ve onunla birlikte olmak için şarap içtikten sonra sarhoş oldu. Bu birlikteliğin meyvesi hemen terk edilmiş bir çocuk doğdu ama onu kurtaran, ilgilenen ve Anubis 'in adını veren Isis' ti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...