Bu Blogda Ara

26 Şubat 2021 Cuma

KAFKASYA'DA BORCHALY (Bershi)

 



KAFKASYA'DA BORCHALY (Bershi)
Türk Kaganate'nin çöküşünden sonra, Bersh / Bers Rod 6. yüzyıla Bers + El (il) kabilesi olarak Hazar Kağan ve Bulgarlara girdi. Kıpçakların bir parçası olarak (9. yüzyıl), Bersiller Burdzhoglu / Bershoglu adı altında girmiş ve 11. yüzyılda Predstrovye topraklarına yerleşmişlerdir. Gürcistan Kralı IV. David, ülkenin askeri güçlerini güçlendirmek için Selçukluların Gürcistan'a girmesinden korktuğu için 1118'de Kıpçaklarla ittifak yaptı. Bu nedenle, daha önce, Kral David, Kıpçakların lideri olan Kıpçaklar Atrak'ın kızı Gurandukht ile evlendi, Berchevichler Bershei'nin Kafkasya -1 dalgası için ayrılan diğer kabilelerle. 1200, Bershei göçebesinin toprakları (Don Nehri'nden) Emba Nehri'ne) ve bağımsızlık hakkı. Yeni ayaklanmanın başında Bachman adında bir Bershei hükümdarı vardı. 1224'te Jebe ve Subedei Moğolları, Kıpçaklar'ın bir parçası olan Volga Bulgarlarına karşı doğuya hareket ettiler. Kıpçak ordusu yok edildi ve Bachman yakalandı ve kroniklere göre onu kendi eliyle öldürmek istediği Mongke'ye getirildi. Mongke-khan bunu yapmaya başlamadı ve kardeşi Buchek mahkumu idam etti, onu iki parçaya böldü, Berish klanının Polovtsi'sinin bir kısmı Kafkasya'ya kaçtı - 2. dalga. Altın ordu oluştuğunda, Polovtsi Berish klanı Moğol askeri gücünün bir parçası oldu.1400 Horde of Toktamys ve Edige (onun için Berish) tahtına.
Berish klanının dokuz şubesi vardır: Zhaiyk, Esengul, Karatokai, Kulkesh, Begis, Esen, Zhambyrshi, Sebek, Beskaska.
Ancak, bu cinsin bildiğimiz tüm soyağacında, bir takım dallarının atasının Baybakty olduğu açıktır. Baybakty klanının kökeninin tarihi göz önüne alındığında, kökeninin görünüşe göre Kıpçak kabilesinden (Orta Zhuz) izlediği tespit edildi. Bersh cinsinde baibakty'nin varlığı büyük olasılıkla bazı baibakty insanların ondan ayrıldığını ve bağımsız bir cinse dönüştüğünü gösteriyor. Böylelikle Baibakty ve Bersh klanlarının yakınlığını kurduktan sonra, Bersh klanının kendisinin Kıpçak kabilesinin bir yerlisi olduğunu önemli derecede kesin bir şekilde iddia edebiliriz.
Kazaklar arasında zhuzun Bersh klanı var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...