Bu Blogda Ara

25 Şubat 2021 Perşembe

Klasik mitolojide Hermanubis (Antik Yunanca: Ἑρμανοῦβις, romanize: Hermanoubis), Hermes ' i (Yunan mitolojisi) Anubis (Mısır mitolojisi) ile birleştiren bir tanrıdır.

 



Klasik mitolojide Hermanubis (Antik Yunanca: Ἑρμανοῦβις, romanize: Hermanoubis), Hermes ' i (Yunan mitolojisi) Anubis (Mısır mitolojisi) ile birleştiren bir tanrıdır.
Hermes ve Anubis 'in benzer sorumlulukları ( ikisi de ruhların şefiydi ) tanrı Hermanubis' e yol açtı. Roma 'nın Mısır' a hakim olduğu dönemde popülerdi. Yunan tanrısı Hermes ' e ait kutsal kadusa sahip bir insan vücudu ve çakal kafaya sahip olduğunu tasvir ederek, Mısır rahipliğini temsil etti. Hakikat soruşturmasıyla uğraştı.
Hermanoûbis ilahi ismi, çoğunlukla Roma döneminin bir avuç epigrafik ve edebi kaynaktan bilinir. Plutarch adını yeraltı dünyasında Anubis 'in bir tanımlaması olarak belirtiyor, Porphyry ise Hermanubis' e sýnthetos ′′ kompozit ′′ ve mixéllēn ′′ yarı Yunan ′′ olarak ifade ediyor.
__________________________
Klasik mitolojide Ermanouvis, Hermes ' i (Yunan mitolojisi) Anubi (Mısır mitolojisi) ile birleştiren bir tanrıydı. Set ve Nefthyd ' in oğludur.
Merkür ve Anubi 'nin benzer sorumlulukları ( her ikisi de psikopattı ) tanrı Ermanouvi' ye yol açtı. Roma 'nın Mısır' a hükmünde popülerdi. Yunan tanrısı Hermes ' e ait kutsal vaiz ile Mısır papazlığını temsil eden bir insan vücudu ve çakal kafası var gibi görünüyor. Gerçeği araştırmaya dahil oldu.
Harmanovis ' in ilahi ismi, çoğunlukla Roma döneminde, epigrafik ve edebi sayılı kaynaklardan bilinir. Plutarchos yeraltı dünyasında Anubi 'yi tanımlamak olarak adından bahsederken, Porphyrius ise Ermanouvi' ye karmaşık ve karışık olarak hitap ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...