Bu Blogda Ara

20 Ağustos 2021 Cuma

Fenrir🐺




                             Fenrir🐺

Bu kurt Fenris, Fenrisúlfr veya Vánagandr olarak da bilinir, tüm özünde canavarca bir kurt olmasıyla karakterize edilen bir yaratıktır, Ragnarök'te büyük bir rolü olduğu söylenir.

Fenrir doğduğunda sadece bir köpek yavrusuydu, beslediğine göre büyüdü, kontrol edilemez bir noktaya gelene kadar büyüdü. Agresif doğası nedeniyle tanrılar onu zincirlemeye, kontrol altında tutmaya çalıştı.

Leding'in zincirleri ve Droma'nın en güçlü zincirleri Fenrir için sorun değildi, çünkü her ikisinden de kolaylıkla kurtuldu, bu onun öfkesini kışkırttı ve tanrı Tyr'ı kolundan koparmasına neden oldu.

Fenrir, tüm kurtların ve mitolojik kurtlar Sköll (güneşi takip eden kurt) ve Hati'nin (ayı kovalayan kurt) babası Loki'nin oğludur. Ayrıca Fenrir'in Ragnarök'te tanrı Odin'i öldürerek görüldüğü bir kehanet olduğu söylenir, tanrıların onu hapsetmeye çalışmaya karar vermelerinin nedeninin bu olduğunu açıklarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...