Bu Blogda Ara

20 Ağustos 2021 Cuma

Odin

 



Odin 

Tüm İskandinav tanrılarının ana tanrısı ve Thor ve Balder gibi birçok tanrının babası olarak tanınır, gücünün ihtişamı onu bilgelik, savaş ve ölüm tanrısı olarak kabul eder ve ona diğer tüm İskandinavların üzerinde üstünlük sağlar. Asgard'ın tanrıları ve sakinleri.

Asgard'ın kralıdır ve tüm İskandinav tanrıları arasında ana tanrıdır, ayrıca Germen halklarında Wotan veya Woden adı atfedilir, bu tanrının adı ne olursa olsun, bu tanrı tüm tanrılardan üstündür ve kendi içinde tüm tanrıları içerir. İskandinav mitolojisinde bahsedilen dokuz dünya üzerinde bile güç.

Mitoloji İskandinav tanrılarına atıfta bulunduğunda, insanlığın kökenini Odin ve kardeşlerinin dev Ymir'e karşı savaştığı savaştan alır.

Bu devin vücudundan karayı, nehirleri, okyanusları, kayaları, dağları, bitki örtüsünü yaratarak dünyayı şekillendirdiler ve uçurumlar böyle şekillendi.

Dünyanın yaratılmasından sonra ilk erkeği ve ilk kadını yaratırlar, dolayısıyla Odin insanlığın babası olarak kabul edilir.

Her şeyi bilen büyük bilge ve eski rahip, kendilerine verilen unvanlardan sadece birkaçıdır.

En eski İskandinav tanrılarından biri olmasının yanı sıra, Mimir'in kuyusuna ya da bilgelik kaynağına sol gözünü atarak kendini yaptığı fedakarlık sayesinde tüm bilgiler ona atfedilir, onun kullandığı yol olduğu söylenir. sonsuz bilgeliğe erişmek için.

Odin savaş ve ölüm tanrısı

Savaş tanrısı olan başka İskandinav tanrıları olsa da, Odin, İskandinav savaş tanrısı olmasının yanı sıra zaferin de babasıdır, savaşların kaderini ve zaferin kime atfedileceğine karar verir.

Mitolojiye göre tüm düşmüş savaşçılar Odin'in evlatlık çocukları olduğundan, aynı zamanda seçilmişlerin babası olarak da adlandırılır.

Düşmüş kahramanlar Valkyrieler tarafından aranıyordu, bu yüzden Odin tarafından savaşta ölüleri kurtarmak ve ziyafetlerini paylaşacakları Valhalla salonunda onlara getirmek için gönderilen kadın tanrılar tarafından biliniyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...