Bu Blogda Ara

4 Eylül 2021 Cumartesi

Hunların istilası

 


Hunların istilası
Hunların kökenleri Orta Asya ' da. Bu o zamanlar yaşamlarını sığır bakımı üzerine kuran göçebe kasabaların bir ′′ konfederasyonu ′′ idi. Bu köylerin arasında iki dal ortaya çıktı: Beyaz Hunlar (Heftali ismiyle de bilinir) ve yüzyılın sonlarında Volga Vadileri ' nden (mevcut Rusya) inerken, ilk vadilerde inerken Oxus Nehri (Amu Daria Nehri Yunanca adı Orta Asya ülkelerinin büyük bir bölümünden geçiyor).
Hunların Orta Asya 'ya hareketi şu anki Türkmenistan Hindistan' a doğru başladı. Sogdiana ve Bactriana bölgelerini işgal ettiler, sonra İran ' dan ve Hindistan ' dan Kuzey Batı ' dan içeri girdiler, Orta Hindistan ' a vararak Gupta imparatorluğunun büyük dengesizleşmesinden yararlandılar.
Hunların Avrupa 'ya doğru hareketi 370. yılına doğru gerçekleşti. Orta ve Doğu Avrupa' da yerleşmiş barbar halklarda büyük bir dengesizliğe neden oldu. Hunlar, Almanlarla savaşlarında yardım ettiği Roma İmparatorluğu ile dostça sohbetler gerçekleştirdiği Tuna kıyılarına yerleşmeyi başardı.
Atilla ' nın gücüne ulaşması büyük bir Hun İmparatorluğu olan bir devlette birleşmeyi sağladı. Atilla Roma İmparatorluğu topraklarını 453 ' te yağmaladı, bu da imparatorluğunun yıkılması anlamına geliyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...