Bu Blogda Ara

23 Haziran 2019 Pazar

Tarihi Teoloyucan Savaşçı çakalının başkanı



           

Tarihi Teoloyucan


TOLTECAS.


Bu kültürün Fray Bernardino de Sahagún, süs tüylerinin, değerli taşların görkemli bahçıvanlarının, seçkin kıyafet dokumacılarının, yani gerçek sanatçıların üretiminde mükemmel olduklarını söyledi. Ayrıca, Teotihuacan asaletinin mirasçıları ve Orta Meksika Yüksek Platosu'nun önde gelen kültürlerinden biriydiler. 

Teotihuacan'ın (MS 650 civarında) çöküşünde, nüfus şehri yağmaladı ve yaktı, sadece birkaç kişi orada kaldı ve geri kalanlar, bazıları Tulancingo'ya ve ardından Tollan'a giden farklı yönlere göç etti. Bir zamanlar kurulmuş olan Hidalgo'nun şu anki durumu 
, Otomí ismi Mähñem'ì olan Tula'yı kurdu.CMestiamacan ve Tenochtitlan ile paylaşan, Meso-Amerikan Merkez Platosu'nun en büyük şehirleri olarak kabul edilen bir şehir. 

Tula'nın önemi, sadece kentin büyüklüğünde değil aynı zamanda daha sonraki kültürlerde, mimari tarzında ve politik, sosyal ve dini örgütlenme tarzında olduğu gibi etkilenmesinde dedidica, İspanyollar, farklı egemen kültürlerin büyük efendileri ve yöneticileri, Toltekler ile doğrudan ilişkiliydi, yani, Meso-Amerikan asaleti, ilk Toltec efendilerinin torunları tarafından kuruldu.
resim
Savaşçı çakalının başkanı, Toltec Culture, MNAH. Toltec sanatının manaviyatının bir örneği.
Teoloyucan'da bulunan pişmiş toprak parçaları ve diğer malzemelerin kalıntıları, Tula'da bulunanlarla aynı üretimdedir, bu nedenle sizi kasabamızın MS 150 / 200’ü kapsayan Klasik Dönem’de Toltec İmparatorluğu’nun bir parçası olduğunu temin ederim. 900 AD 

Toltekler bölgesi, geçerli Hidalgo, Meksika ve Federal Bölge de dahil olmak üzere Meksika Altiplano'suna pratik olarak yayıldı.
resim
Toltec İmparatorluğu'nun işgal ettiği bölgeyi (kahverengi renkte) gösteren ve Meksika'nın bütün orta kesimlerine hakim olan harita.

Teoloyucan'daki ana Toltec yerleşimleri Barrio de Tlatilco'da bulunmaktadır ve San Antonio de Padua kilisesinin zemininden tianguis'in inşa edildiği bölgeye, belediye oditoryumuna kadar geniş bir alanı oluşturdukları kesindir. Matamoros Sokağı'ndan vazgeçen bitişik alanların bir kısmı. Bu kültürün temel özelliklerinden biri, bazı alçı imalatçılarıdır (ısıl işleme tabi tutulur).

SERAMİK VE KONCHA TEOLOYUCAN'DA BULUNAN TİP TOLTECA'NIN DİĞER MALZEMELERİ.

resim
Kabuk kolye
resim
Toprak kabı.
resim
Kil çömlek pişmiş.
resim
Toprak çanak, sıva kalıntılarını korur.
resim
Antropomorfik özelliklere sahip pektoral, bazı ısıl işlemlerle alçıdan yapılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...