Bu Blogda Ara

4 Aralık 2019 Çarşamba

FELIX FERIAE AUGUSTI






Görüntünün olası içeriği: 1 kişi


FELIX FERIAE AUGUSTI

Yirmi yüzyıl geçti, ancak Augusti fuarı hala kutlandı veya Augustus'un dinlenmesi. Ziyafet, MS 18'de Augustus tarafından, aynı dönemde düşen diğer ziyafetlerle birlikte, yeni yakalananların çalışmaları ile kalanlar arasında bir dinlenme zamanı olan kutlamanın sonunu kutlamak üzere kurulmuştur. hasat ve ekimi yapmak zorunda kaldılar.
Augustus partisi 1 Ağustos'ta kuruldu, daha sonra 13 Ağustos'ta kutlanan Diana festivalini izledi, o zaman 21 Ağustos'ta kutlanan Consualia'nın dönüşüydü ve son olarak, 25'ine düşen tanrıça Opi'nin bayramıydı. Ağustos ve bunlar arasında diğer parti yıldönümleri ve diğer günler; Her biri en az üç gün süren şenliklerin tümü, tüm Roma imparatorluğunun insanlarına yeterli bir dinlenme süresi sağlıyor.
Feriae Augusti, Mars Avenger tapınağının bağlılığının yıldönümü olan ve Philippi savaşının anısına kutlanan 1 Ağustos'ta başladı aynı gün tanrıça ziyafeti bayıldıve Lor Romalılar Boario Forumu'ndaki tapınaklarına gitmek zorunda kaldılar; 5 Ağustos'ta Quirinal Tepesi'ndeki Templum Salutis'te Sağlık tanrıçası kutlaması yapıldı 12 Ağustostan sonra Hercules Invictus'un hatırlanması gereken ve Tanrıça İsis'in kutlanması gereken gündü.
13 Ağustos'ta koştu ayın en önemli partisi, Diana onuruna, ayın evrelerini ve anneliğini koruyan; Patentiler ve ortaklar, Aventine'de olan tanrıçanın tapınağına birlikte gittiler ve parti de kölelere sahipti çünkü Diana tüm erkeklerin annesiydi. Kadınları ve erkekleri içeren bir kutlamaydı ve ayinler bütün gün sürdü; yıl boyunca tanrıça tapınağında adak resimleri yapan kadınlar, bu gün kendi kıyafetlerini kutladılar ve özellikle onu Lucina olarak çağırdılar.Doğumların koruyucusu. Avcılar Diana'yı, av tanrıçasını, silahlarını ve aletlerini, yaban domuzu dişlerini ve geyik boynuzlarını ve tapınağı cunducian'ı özellikle hasta olmuşlarsa köpeklerine adadılar. İkinci kez, kalabalık ormandaki Diana tapınağından meşaleler tarafından aydınlatıldı ve ağaç dallarına adak objeleri asıldı. Diana dini orman Aventine'in ve TIBER yamaçları arasında olduğu gibi bilinen Lucus Semeles da Ovidio tarafından atıf şikayet ağlamaBacchanalia Diana çok saygı gördü, yaşam ritimlerine başkanlık eden tanrıça idi, kültü Hristiyanlık döneminde bile devam etti ve kilise bu kültü silemediği için onu dönüştürdü ve vergine Diana'yı Bakire Meryem ile değiştirerek kendi yaptı. ve ibadet evrimi, 15 Ağustos'ta Jüpiter'in Olympus'taki varsayım beden ve ruhu olan ayın başka bir tanrıçasını ima ediyordu; Konstantin Fermanı'ndan sonra putperest kültler ve bayramlar, Hristiyan kültleri ve bayramların yerini aldığında, 15 Ağustos'ta Bakire Meryem'in cenneti kabul etmesinin ziyafeti oldu ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...