Bu Blogda Ara

25 Şubat 2021 Perşembe

Titus caesar,





      Due magnifici aurei coniati sotto i figli di Vespasiano, Tito e Domiziano!


  Titus caesar,

Para I.

Titus caesar, 69 - 79. Aureus 77-78, AV 7.34 g. T CAESAR IMP - VESPASIANVS Ödüllü kafa r. Rev. Roma oturan r. kalkanlarda, l. miğferin üzerine ayak, mızrak l. el; her iki tarafta bir kuş; ondan önce, ikizleri olan ve zorla COS VI ile kurt. C 64. BMC Vespasian 223. RIC Vespasian 954. CBN Vespasian 199. Kent-Hirmer pl. 66, 230. Calicó 738. 69 - 79. Aureus 77-78, AV 7.34 g. T CAESAR IMP - VESPASIANVS Ödüllü kafa r. Rev. Roma oturan r. kalkanlarda, l. miğferin üzerine ayak, mızrak l. el; her iki tarafta bir kuş; ondan önce, ikizleri olan ve zorla COS VI ile kurt. C 64. BMC Vespasian 223. RIC Vespasian 954. CBN Vespasian 199. Kent-Hirmer pl. 66, 230. Calicó 738.

İnce stilin enfes bir portresi ve harika bir kırmızımsı ton.

Neredeyse vurulduğu gibi ve neredeyse Fdc.

Eski Sir Edward Herbert Bunbury (1811-1895) Koleksiyonu, Sotheby's, Wilkinson & Hodge, Londra, 10 Haziran 1895, parti 578 (gösterilmemiştir) tarafından satılmaktadır.

H. Osborne O'Hagan, Esq. (1853-1930) Koleksiyon, Sotheby's, Wilkinson & Hodge, Londra, 13-22 Haziran 1908, parti 202.

28 Kasım 1986 müzayedesinde Sotheby's, Zürih tarafından satılan (Büyük Savaştan önce kurulmuş Merhum Bir Soylu), parti 32.

Ladislaus von Hoffmann (1927-2014) Koleksiyon, Sotheby's, Londra, açık artırma 5 Temmuz 1995, parti 108.

Spink & Son tarafından satılan, Londra, açık artırma 1012, 2 Aralık 2010, lot 1317.

Kaynak: Numismatica Ars Classica NAC AG 29.05.2017 Açık Artırma 99, lot: 6.

Not: Titus, 41 yaşında nispeten erken yaşta ölen biri için kısa sürede büyük bir başarı elde etti. Küçük yaştan itibaren, Claudius'un talihsiz oğlu Britannicus'u en yakın arkadaşları arasında saydığında, Titus'un potansiyeli olduğu kabul edildi. Suetonius (Titus 2) bize "... bir gün Claudius'un özgür adamı Narcissus, Britannicus'un özelliklerini incelemek ve geleceğini kehanet etmek için bir fizyognomisti çağırdığında, ona en kesin olarak Britannicus'un babasının yerine asla geçemeyeceği söylendi. mevcut olması) bu ayrımı başaracaktı ". Belki de en büyük başarısı, kişisel olarak düzenlediği mühendislik dehası ve sebatının olağanüstü bir görevi olan Birinci Yahudi İsyanı'nda Kudüs kuşatmasıydı. Roma'ya döndükten sonra imparatorluğa yaptığı katkılar o kadar muhteşem değildi, ama daha da değerliydi. 79'da imparator olmadan yaklaşık on yıl önce Titus, babasının yönetiminin bel kemiğiydi. İmparator olduğunda popülaritesi arttı ve Kolezyum'u adama ayrıcalığına sahip olsa da, Vezüv Yanardağı'nın patlamasının korkunç sonuçlarıyla da uğraşmak zorunda kaldı.

77 ve 78 yıllarında Flaviuslar, değerli metal sikkelerine, çoğu Cumhuriyet ve Augustan dönemlerine dayanan bir dizi yeni ters tip tanıttı. Bu tür, MÖ 115/4 dolaylarında vurulan isimsiz bir Repbulican denarius'un tersinin dikkate değer ölçüde sadık bir kopyasıdır. Tip, Roma efsanevi geleneğine dayanmaktadır: Roma, bir kalkan yığınının üzerinde oturmuş, iki yandan kuşlar uçarken Romulus ve Remus'u emziren dişi kurdu gözlemleyerek gösterilir. Edebiyat geleneğine göre, ikizlere beslenme bir ağaçkakan (picus) tarafından getirildi ve bu kuşlar, gerçek kuş türü olmasalar bile şüphesiz onları temsil ediyorlar (çeşitli medyada benzer sahneler, kartallar ve kuzgunlar gibi diğer kuşların yerini alır. ).

Coin II.

Domitian sezarı, 69 - 81. Aureus 77-78, AV 7.35 g. CAESAR AVG F - DOMITIANVS Ödüllü kafa r. Rev. COS V She-wolf l., İkizlerle birlikte; exergue, tekne. C 50. BMC Vespasian 237. RIC Vespasian 960. CBN Vespasian 210. Calicó 820. Biaggi 398 (bu sikke).

Muhteşem stilin muhteşem ve inanılmaz derecede ayrıntılı portresi ve büyüleyici kırmızımsı bir ton. Neredeyse çarptı ve Fdc.

1895 Boscoreale istifinden.

Leo Biaggi de Blasys (1906-1979) Koleksiyonu, 1978'de Bank Leu ve MarioRatto tarafından özel olarak satın alındı.

Numismatica Ars Classica, Zürih, açık artırma 78, 26 Mayıs 2014, parti 903 tarafından satılmaktadır.

Kaynak: Numismatica Ars Classica NAC AG 09.05.2018 Açık Artırma 105, lot: 23.

Not: İtalyan yarımadası, Roma'nın tepeleri Demir Çağı'nda büyük bir nüfusa ev sahipliği yapmadan çok önce işgal edilmişti. Bronz Çağı boyunca bölgede çok sayıda insan yaşamıştı, bu belki de en iyi tanımıyla MÖ 1800 ila 1200 yılları arasında gelişen 'Apenin kültürü' tarafından tanımlanmıştır. Şimdi, MÖ 900'de olduğuna inanılıyor. İtalya'da farklı kültürel kimlikler kurulmuştu ve Latium'daki ilk büyük yerleşim MÖ 9. yüzyılda bir ara ortaya çıktı. Bunu 7. ve 6. yüzyıllarda kapsamlı kentleşme izledi.

Modern bilim adamları, Roma'nın kökeninin hem gerçek hem de mitolojik açıklamalarıyla ilgilendiklerini ifade etseler de, eski Romalılar yalnızca ikincisine düşkündü. Arkeoloji henüz doğmamış bir bilimdi ve Roma'nın gözünde devletin tarihi, MÖ 753'te kuruluşunun mitolojik koşullarıyla başladı.

Yine de Romalılar, Roma'nın tepelerinin, Truva Savaşı'ndan önce de Palatine Tepesi'nde bir şehir kuran bir Arcadian olan belirli bir Arcadian'dan başlayarak 753'ten çok önce yerleşmiş olduğunu fark ettiler. Mitolojik geleneklerin çoğu, bu en eski yerleşim ile Roma şehri haline gelecek olan arasında bir boşluk olduğunu öne sürüyor. Ci'nin kurucusu  ty, Romulus, kökenlerini Truva Savaşı kahramanı Aeneas'a kadar takip eden ve uzun süredir Alban Tepeleri'ndeki efsanevi Alba Longa kentini yöneten bir kraliyet ailesine aitti.

Romulus ve ikiz kardeşi Remus asil kandan olmasına rağmen, anneleri Rhea Silvia bir Vesta Bakiresi olduğu için doğumları kutlama için bir neden değildi. Rhea Silvia'nın babası Kral Numitor'un daha önce kardeşi Amilius tarafından tahttan indirilmesinden ve yeni doğan ikizlerin siyasi rekabet hayaletini büyütmesinden bu yana doğumlarıyla ilgili pek çok şey söz konusuydu. Amilius ikizlerin boğulmasını emretti, ancak hayatta kaldılar ve Palatine Tepesi'nde Tiber kıyısında karaya çıktılar. İnişte bir dişi kurt tarafından emzirildiler ve çobanların bakımına alındı.

İkizler ancak genç olduklarında ve haydutluk hayatına girdiklerinde, ikizler soylu miraslarını öğrenmişlerdi. Bu ifşaattan sonra Amilius'u tahttan indirdikleri ve büyükbabaları Numitor'u yeniden tahta çıkardıkları Alba Longa'ya bir saldırı düzenlediler. Kardeşler daha sonra bir grup sömürgeciyi, bebekken, Palatine Tepesi'ne iniş yaptıkları yere götürdüler ve çok zahmetle bir gün bir milyondan fazla insana ev sahipliği yapacak bir şehir kurdular.

Bununla birlikte, başarıları, Romulus'un Remus'u öldürmesi ve Romulus'u şehrin adını taşıyan kurucusu ve ilk kralı olarak bırakmasıyla trajediyle işaretlendi. Şehri inşa ederken Remus, adını Remuria olarak vermek istedi ve Romulus'un Roma'yı tercih etmesi bir tartışmaya yol açtı. Hikayenin bir versiyonunda, kararı kırsalın vasi tanrılarına bıraktılar. Ağacın işaretleri, her bir kardeşin taraftarları tarafından farklı yorumlandı ve Remus'un öldürüldüğü bir çatışma çıktı. Alternatif bir gelenek, Remus'un yeni yerleşim yerinin yarı inşa edilmiş duvarlarının üzerinden atlayarak Romulus ile alay etmesinden sonra cinayetin bir intikam eylemi olduğunu öne sürer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozkurt

  Sivas Cer Atelyesi’nde 1939 - 1953 yılları arasında demiryolu araçlarının sadece bakım ve onarımları yapılır. Kuruluşundan tam 14 yıl sonr...